SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

Simona Halep, anunț după înfrângerea cu Elina Svitolina: „Da, acesta e planul”

Simona Halep a fost învinsă în „optimile” US Open de Elina Svitolina
Simona Halep a fost învinsă în „optimile” US Open de Elina Svitolina

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 21:58 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 22:30

Simona Halep a fost învinsă în „optimile” US Open de Elina Svitolina cu 6-3, 6-3, într-un meci în care a avut șanse, dar în care s-a văzut că în spate nu a avut prea multe turnee jucate.

„Nu-mi place niciodată să joc cu Elina Svitolina, meciurile sunt grele, sunt ciudate contra ei, am revenit eu, a revenit apoi ea la unele meciuri. Trebuie să stai concentrată la fiecare punct și să alergi mult, să muncești, e muncă brută la partidele cu ea", spunea Simona Halep caracterizând rivalitatea pe care o are cu ucraineanca. 

  • În circuitul WTA au jucat a zecea partidă, doar a treia într-un turneu de Grand Slam, după cele de la Roland Garros 2017 și Wimbledon 2019, ambele câștigate de româncă.

Lucrurile au stat diferit în partida din optimi de finală de la New York. Elina Svitolina și Simona Halep s-au prezentat la confruntare având veri complet diferite. Ucraineanca în vârstă de 26 de ani a reușit să câștige bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo și să-și treacă în palmares al cincisprezecelea trofeu al carierei la Chicago. 

Întrebare delicată pentru Simona Halep la conferință: „Tu cum reușești să îți menții echilibrul mintal?”
US OPEN
Întrebare delicată pentru Simona Halep la conferință: „Tu cum reușești să îți menții echilibrul mintal?”

Românca a fost nevoită să treacă printr-o recuperare dureroasă, crezând la un moment dat că nu va mai putea juca tenis întregul 2021. În plus în turul precedent, Svitolina a jucat o oră și paisprezece minute cu Daria Kasatkina, iar Halep două ore și douăzeci și cinci de minute cu Elena Râbakina.

Simona Halep și șansele ratate cu Elina Svitolina: „Am fost tensionată și stresată"

Simona a început tensionată partida, care s-a desfășurat pe arena „Arthur Ashe" cu acoperișul tras. Acest lucru se ghicea pe corpul său și prin felul în care căuta încerca să se liniștească după puncte, respirând adânc. S-a văzut condusă cu 2-1, dar a revenit, apoi a avut mingi de 4-3 pe serviciul adversarei pe care nu le-a fructificat, fapt ce a declanșat câteva frustrări. 

Serviciul nu a mers cum și-a dorit și a încercat să suplinească acest lucru încercând să fie cât mai agresivă, însă Elina a reușit să găsească răspunsuri, nu s-a descurajat atunci când Halep mai reușea câte o lovitură spectaculoasă. A tocat-o mărunt, cu propriile arme și a ajuns la 5-3, apoi la prima minge de set l-a închis, beneficiind de o servă mai constantă decât a româncei.

Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
+1 FOTO

Partea a doua a semănat cu prima partida, chiar dacă românca a fost cu realizările strălucitoare, Svitolina a fost mai eficientă. Scenariul s-a repetat, românca reușind să revină la început de set, însă până la urmă nu a putut ține pasul cu Svitolina și s-a înclinat într-o oră și șaisprezece minute cu 3-6, 3-6. 

„A fost un meci greu. Ea a jucat foarte constant, nu a ratat mult, a fost puternică pe picioare, a alergat mult, așa că toată admirația pentru ea. Cât despre mine, am fost un pic stresată și tensionată înainte de meci pentru că știam că va fi unul dificil. Eram și un pic obosită după cele trei partide aici", a făcut rezumatul celor întâmplate pe teren Simona Halep.

Fostul lider mondial a văzut și partea pozitivă din această perioadă petrecută la New York.

 „Per total am făcut o treabă bună aici. Sunt pozitivă pentru că am putut evolua fără dureri. Acum mă voi odihni puțin și voi reflecta la ce trebuia să fac mai bine în acest meci. Era normal ca ea să aibă prima șansă pentru că a adunat mai multe meciuri în acest sezon și mai multă încredere", a explicat ea.

Simona Halep pleacă de la Ne York cu a treia prezență în săptămâna a doua la US Open, după ce în 2013 s-a oprit în aceeași fază ca în 2021, în 2015 în semifinale, iar în 2016 în "sferturi". 

Ce urmează? Anunțul Simonei Halep: „Vreau să mai joc anul acesta”

Simona Halep a fost întrebată ce mai are de gând în acest sezon? „O să merg acasă, o să mă odihnesc și în funcție de cum îmi voi simți corpul pentru că e uzat, voi decide ce se va întâmpla", a spus ea. 

Apoi a adăugat: „Trebuie să vorbesc cu doctorii mei și spoi voi vedea dacă voi mai participa, îmi doresc să mai joc, să adun turnee și meciuri, dar vreau și să mă protejez. Dacă trebuie să o iau mai ușor, așa voi face".  

Simona Halep, anunț după înfrângerea cu Elina Svitolina: „Da, acesta e planul”
Statistica meciului Simona Halep - Elina Svitolina, foto: Sofascore

Am comis prea multe greșeli neforțate, m-am grăbit, uneori am lovit prea puternic. Poate ar fi trebuit să am mai multă răbdare. La acest nivel e nevoie să fii sută la sută în toate aspectele jocului tău, iar mie mi-au lipsit răbdarea și concentrarea
- Simona Halep

22 de greșeli neforțatea comis Simona Halep în partida de ieri, în timp ce adversara sa a ajuns la borna 14

24 de lovituri direct câștigătoarea reușit Simona Halep față de cele 16 ale Elinei Svitolina

Citește și alte știri de la US Open 2021:

Emma Răducanu și Bianca Andreescu, dezlănțuite la US Open! O victorie nimicitoare și un mesaj în română: „Vă iubesc”

Novak Djokovic, tot mai aproape de istorie! Sârbul a revenit dintr-o situație complicată și e în optimi la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
florar
florar  •  06 Septembrie 2021, 17:59
Postat de valyomanyd pe 06 Septembrie 2021, 13:10

Bre, bati campii la fel ca la fotbal..Ce legatura au punctele de anul acesta? Doar la Turneul Campioanelor se tine cont de acest lucru...

Vai de tine!!!!!Pai daca Simona nu mai joaca anul asta ramane cu 1200 si un pic de puncte....Daca te uiti in clasament la jucatoarele care au acest punctaj ajungem la concluzia ca Simona o sa ajunga pe locul 50 ...pe acolo....Daca Cristea are mai multe puncte anul acesta ca Simona si Simona nu o sa mai joace anul acesta si Cristea o sa fie in fata Simonei....Simona are de aparat in acest sfarsit de an multe puncte....

valyomanyd
valyomanyd  •  06 Septembrie 2021, 13:10
Postat de florar pe 06 Septembrie 2021, 01:25

32...Știi care puncte are anul acesta Simona???? Ajutător....mai puține că Cristea....

Bre, bati campii la fel ca la fotbal..Ce legatura au punctele de anul acesta? Doar la Turneul Campioanelor se tine cont de acest lucru...

florar
florar  •  06 Septembrie 2021, 11:46
Postat de ciprianbirtea pe 06 Septembrie 2021, 11:42

Prisicariu n-a câștigat nimic! Ce halucinezi acolo? A luat bătaie în optimi de la Bjorklund din Suedia! Ruse a luat-o în 64-imi de la Vondousova. Niculescu a luat bătaie de la Galfi în calificări! Ce ai tras pe nas?!?!?

Vezi ca se joaca si la dublu...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează