SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

SIMONA HALEP - ARYNA SABALENKA 3-6, 6-2, 6-2 // VIDEO și FOTO Revenire MAGNIFICĂ a Simonei! Când și cu cine joacă în semifinalele de la Dubai

FOTO: Reuters +14   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 20 februarie 2020 08:55

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o pe bielorusa Aryna Sabalenka (21 de ani, 13 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-2 și s-a calificat în semifinalele de la Dubai. 

  • Halep va juca în semifinalele turneului de la Dubai cu Jennifer Brady (24 de ani, 52 WTA). Meciul e programat vineri, nu mai devreme de ora 17:00. 
  • În cealaltă semifinală se vor înfrunta croata Petra Martic (15 WTA) și kazaha Elena Rybakina (19 WTA).

Primul set s-a desfășurat sub semnul unei constante agresivități din partea jucătoarei din Belarus. Sabalenka a lovit precis cu forehand-ul, fără să producă obișnuitele erori neforțate. Împinsă în spatele terenului, Simona a greșit câteva mingi simple când a decis să urce la fileu, apoi și-a pierdut încredere, după cum a recunoscut chiar ea în discuția avută cu Artemon Apostu-Efremov, antrenorul care îi ține locul lui Darren Cahill la Dubai. Primul set s-a terminat după doar 27 de minute, 6-3 pentru Sabalenka.

Simona Halep, control total

Halep a fost mai calmă în setul secund, iar adversara a resimțit-o din plin. Erorile au apărut în jocul jucătoarei din Belarus și s-au înmulțit odată cu avansarea în partidă. Experiența dublei campioane de Mare Șlem și-a spus cuvântul. Simona a comis doar două erori neforțate în partea secundă și a impus treptat un ritm la care Sabalenka nu a rezistat.

+10 FOTO

Simona a fost lucidă în decisiv. Obișnuită cu miza unor astfel de meciuri, Simona a controlat tactic raliurile, a greșit extrem de puțin, doar două erori neforțate în setul secund și a închis meciul după o oră și 38 de minute.

Halep - Brady în semifinalele de la Dubai

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) va juca în semifinalele turneului Premier de la Dubai împotriva americancei Jennifer Brady (24 de ani, 52 WTA). Va fi a treia înfruntare directă între cele două, Simona câștigându-le pe ambele de până acum. Primul meci a fost în 2019, în șaisprezecimile de finală de la Toronto, scor 4-6, 7-5, 7-6(5). A doua a avut loc în primul tur de la Australian Open. Simona a câștigat 7-6(5), 6-1.

Simona Halep - Aryna Sabalenka 3-6, 6-2, 6-2

6-2, Break, set și MECI Halep!

5-2, Game Halep: Simona încheie game-ul cu o execuție uluitoare! Sabalenka, vizibil epuizată, a controlat schimbul cu lovituri lungi de backhand în cross. Forehand-ul lui Halep a explodat și a trimis perfect în lung de linie. 

4-2, Game Sabalenka: Bielorusa are o tresărire de orgoliu. Izbutește două lovituri bune cu forehand-ul în lungul liniei și rezistă în meci.

4-1, Game Halep: Simona câștigă un game la limită. Sabalenka forțează în schimbul decisiv, iar forehandul năprasnic din spatele terenului aterizează milimetric afară. 

3-1, Break Halep: Sabalenka nu mai are luciditatea din primul set. Jocul perfect pe care Simona îl pune în practică din spatele terenului o obligă pe bielorusă să greșească.

WOW! VIDEO Simona Halep candidează la execuția turneului cu această lovitură

2-1, Game Halep: Sabalenka pune presiune pe serviciul româncei, dar Simona iese din bucluc cu ajutorul serviciului. 

1-1, Game Sabalenka: Aryna pare să fi schimbat strategia în decisiv și urcă mult mai des la fileu. În primul game a făcut-o cu succes. 

1-0, Game Halep: Simona continuă seria impresionantă din finalul actului secund. Fanii „tricolori” își fac din nou simțită prezența.

A început setul decisiv!

2 erori neforțatea avut Simona Halep în setul secund. Sabalenka a comis 9

6-2, Game și SET Halep:  La 15-15, Simo inventează o lovitură magică, un forehand în cross din alergare, în fața unei adversare plasate perfect la fileu. Va candida cu siguranță la cea mai frumoasă execuție a turneului!

5-2, Game Halep: Simona își adjudecă rapid jocul pe propriul serviciu. 

4-2, Game Sabalenka: Meciul devine unul de luptă, cu schimburi lungi, decise de greșeli. 

4-1, Game Halep: Simona e în control. Sabalenka, surescitată, comite din ce în ce mai multe erori. 

3-1, Break Halep: Ce intensitate! Fanii români de la Dubai se ridică în picioare și scandează numele campioanei de la Wimbledon. Cel mai spectaculos raliu al meciului a avut loc la scorul de 30-15 pentru Simona. Românca a trimis două mingi consecutive pe linia din spatele terenului adevers. 

2-1, Break Sabalenka: Aryna lovește cu precizie chirurgicală. Halep se apără eroic, returnează mingi imposibile, dar este scoasă mult în afara terenului cu un backhand lung în cross.

2-0, Break Halep: Simona câștigă cel mai disputat game al înfruntării. Sabalenka începe să greșească.

1-0, Game Halep: Sfaturile lui Efremov par să fi fost benefice pentru Simona. 

A început setul secund! Simona a avut o discuție cu antrenorul Artemon Apostu-Efremov și a fost sfătuită să urce mai des, să aibă mai multă agresivitate în lovituri. Halep și-a reproșat că greșește mult prea multe lovituri: „Trebuie să stau în spate dacă nu sunt în stare să finalizez”.

3-6, Game și set Sabalenka: Aryna închide setul după doar 27 de minute. 

3-5, Break Sabalenka: Simona stă mult prea în spate, într-o continuă și ineficientă expectativă. Halep așteaptă erorile obișnuite din jocul adversarei, dar acestea nu vin. 

3-4, Break Halep: Ce reacție promptă din partea Simonei! Campioana de la Wimbledon 2019 devine favorită odată cu prelungirea raliurilor. Serviciul secund al Arynei este o invitație la atac pentru româncă!

2-4, Break Sabalenka: Jucătoarea din Belarus e la un nivel senzațional. Forehand-ul funcționează impecabil, lovind în medie cu 120 km/h, față de doar 100 km/h în cazul Simonei. Sabalenka fructifică prima minge de break avută în meci. 

2-3, Game Sabalenka: Aryna continuă să fie eficace pe propriul serviciu. 

2-2, Game Halep: Nicio problemă pentru Simona. Românca nu cedează niciun punct și tranșează ultimul raliu cu o lovitură pe contre-pied.

1-2, Game Sabalenka: Aryna încheie game-ul cu un forehand splendid în lung de linie. Bielorusa atacă necontenit pe propriul serviciu, pune putere în fiecare lovitură. Până în acest moment nu comite greșeli neforțate. 

De ce nu e Darren Cahill alături de Simona la Dubai: unde a mers în ziua „sferturilor”

1-1, Game Halep: Simona lovește lung în cross, o deplasează pe Sabalenka și obține avantaj în raliuri. 

0-1, Game Sabalenka: Jucătoarea din Belarus a pus prima minge în teren de fiecare dată și a câștigat la 0 primul game. 

Jucătoarele au ieșit la încălzire! Sabalenka servește prima. 

VIDEO » Rezumatul meciului Simona Halep - Ons Jabeur, din turul anterior, 1-6, 6-2, 7-6 (7)

Citește și: 

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Ons Jabeur: „Parcă am fost la un meci de fotbal” » Ce spune despre accidentare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
100002473541087
Danut Ognean  •  21 Februarie 2020, 11:26

simona victorie

viomarmi22
viomarmi22  •  20 Februarie 2020, 23:07

Simona a jucat mai bine astăzi cu Sabalenka decât ieri cu tunisianca Jabeur ! Oricum nici bielorusa n-a prins o zi bună, iar Simona o bătea și mai clar dacă nu returna afară aproape toate lungurile de linie și rar am văzut la Simona să greșească atâtea mingi din poziții foarte ușoare, bine că s-a terminat cu victorie, dar mâine cu Brady trebuie să nu mai greșească atâtea mingi ușoare, americanca fiind mai cerebrală decât Sabalenka !

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  20 Februarie 2020, 22:28
Postat de Ion Popescu pe 20 Februarie 2020, 09:31

Doresc mult succes Simonei, dar daca iar vine la meci obosita, stoarsa de vlaga.......

Nu spune prostii, nu-i frumos si, mai ales, nu-i civilizat!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează