SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep o învinge pe Ashleigh Barty, după un meci electrizant la Adelaide! A fost 10-8 în supertiebreak

Simona Halep - Ashleigh Barty la Adelaide +15   FOTO
Simona Halep - Ashleigh Barty la Adelaide

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 ianuarie 2021 13:51 / Actualizat vineri, 29 ianuarie 2021 13:59

Simona Halep - Ashleigh Barty, 3-6, 6-1, 10-8, a fost primul meci pe care jucătoarea noastră l-a disputat în 2021, o bună oportunitate de antrenament pentru Australian Open. 

Simona Halep, 29 de ani și număr 2 mondial, a început meciul ezitant, cu mici probleme de acomodare, iar Ashleigh Barty a părut adesea în controlul meciului. Primul set s-a decis la un singur break distanță, în favoarea australiencei, scor 6-3. Jucătoare noastră, număr 2 mondial, a ridicat mult nivel în cea de-a doua parte a meciului. 

Supravegheată de un Darren Cahill ce nu părea că asistă la un demonstrativ și urmărea foarte concentrat partida, Halep a început încet-încet să lungească punctele și să îi pună mari dificultăți liderului mondial WTA. Al doilea set s-a dus repede, 6-1, iar tiebreakul a fost o încleștare din care Simona a ieșit învingătoare grație serviciului și unei apărări impecabile. 

Simona Halep, execuție de geniu în meciul cu Ashleigh Barty! Tweener din spatele liniei

+11 FOTO

Ce urmează | Simona Halep și-a aflat traseul la primul turneu din 2021

Cap de serie numărul 1 la Gippsland Trophy, Halep va avea liber în primul tur. În turul secund va juca împotriva câștigătoarei din duelul Whitney Osuigwe (18 ani, 162 WTA) - Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA). Prima adversară de top care îi poate ieși în cale este Laura Siegemund (32 de ani, 51 WTA), în optimile de finală. În „sferturi”, Simona poate da peste „coșmarul” de la Roland Garros, tot tabloul aici. 

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, începe pe 8 februarie. 

Simona Halep - Ashleigh Barty 3-6, 6-1, 10-8

SET HALEP. Partida se va decide într-un supertiebreak! 
BREAK HALEP 5-1. Simona se desprinde extraordinar! Barty nu mai reușește să găsească soluții. 
BREAK + GAME HALEP 4-1. Simona reușește primul break din 2021 și pare să fi intrat în controlul partidei! 
GAME HALEP 2-1. Numărul 2 mondial își face din nou serviciul și Barty simte presiunea pusă de Halep. 
GAME HALEP 1-0. Simona pornește hotărâtă în cel de-al doilea set. Jucătoarea noastră face față cu greu asaltului pornbit de Barty, dar și adjudecă gameul. 

+11 FOTO

SET BARTY 6-3. Australianca închide primul set, pe care l-a avut mereu în control. 
GAME HALEP 5-3. Simona își face serviciul și încearcă să revină în set. 
BREAK BARTY 5-2. Agresivă, australianca în vârstăde 24 de ani reușește primul break al meciului, după care face un game la zero și se desprinde în primul set. 
GAME BARTY 3-2. Au apărut și primele zâmbete, după un challenge. Barty continuă să joace impecabil. 
GAME HALEP 2-2. Se ascut schimburile, Simona egalează după un rever de lung de linie.  
GAME BARTY 2-1. Australianca e agresivă, Halep forțează câteva mingi, dar gameul se duce în dreptul liderului mondial. 
GAME HALEP 1-1. Simona răspunde cu un prim game pe propriul serviciu fără probleme. 
GAME BARTY 0-1. Barty ia primul game, cu destul de multă autoritate. Australianca e lider mondial și una dintre marile favorite pentru Australian Open, turneul de Grand Slam ce începe pe 8 februarie. 

+11 FOTO

Cele două jucătoare sunt pe teren, la încălzire. 

Simona Halep și Ashleigh Barty se pregătesc să intre pe terenul de la Adelaide. E o vreme extraordinară în Australia și sunt foarte mulți oameni în tribune, o atmosferă electrizantă cum nu s-a simțit de multă vreme pe o arenă de sport din lume. 

UPDATE 11:30 | Rafael Nadal vs Dominic Thiem 7-5, 6-4

  • Rafael Nadal l-a învins pe austriacul Dominic Thiem, scor 7-5, 6-4, după un meci disputat într-o atmosferă electrizantă. 
  • „Niciodată nu m-am gândit că o să fiu la 34 de ani în tenis. Am multă pasiune pentru acest joc. Încerc să câștig iarăși Australian Open. Am făcut-o în 2009, dar probabil toată lumea a uitat acest lucru”, a glumit Nadal la final. 

UPDATE 10:10 | Ce se mai joacă înainte de Halep - Barty

  • O altă românca va evolua la Adelaide într-un meci vedetă: Irina Begu o întâlnește pe americanca Venus Williams;
  • Un meci interesant este și cel dintre Dominic Thiem și Rafael Nadal;
  • Între timp, Novak Djokovic a dat câteva explicații peste accidentarea pe care a acuzat-o înainte să intre pe teren împotriva lui Jannik Sinner: „Îmi pare rău că nu am fost pe teren de la început. A trebuit să fac un pic de tratament combinat cu fizioterapie, pentru că nu m-am simțit la parametri optimi în ultimele zile. Am vrut să joc .. nu e ușor. Dar face parte din ceea ce facem. Suntem atleți profesioniști, ne obișnuim peste ani să jucăm cu durerea. Trebuie doar să ne dăm seama dacă durerea poate fi îndurată sau nu. Nu vreau să risc prea mult, având în vedere că urmează ATP Cup și Australian Open. Dar am văzut tribunele pline și a trebuit să ies să joc”, a explicat Djokovic la final, citat de Guardian

UPDATE 08:50 | Meci uluitor între Serena Williams și Naomi Osaka, în timp ce Novak Djokovic a luat niște decizii bizare

Simona Halep - Ashleigh Barty, primul meci din 2021 pentru jucătoarea lui Darren Cahill

Halep și Barty s-au întâlnit în patru meciuri oficiale până în prezent. Jucătoarea din România se află în avantaj în raportul meciurilor directe, scor 3-1. Acesta este un meci demonstrativ care nu contează pentru ierarhia WTA. 

  • Simona Halep a stat în carantină la Adelaide, acolo unde au fost cazați și alți jucători de renume, precum Rafael Nadal, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Serena Williams sau Naomi Osaka și unde s-a iscat un conflict cu jucătorii și jucătoarele puși să stea în izolare la Melbourne;
  • Interesant e că partida ce se va juca la Memorial Drive Tennis Centre din Adelaide va beneficia de un public de 4.000 de spectatori. Fondurile adunate din vânzarea de bilete vor fi donate Fundației Federației Australiene de Tenis. 

Record incredibil înainte de Australian Open

Pe 27 ianuarie 2014, după un an în care câștigase 6 titluri WTA și o calificare în „sferturile” Australian Open, Simona a intrat în Top 10 WTA. De atunci nu a mai ieșit dintre primele 10 jucătoare ale lumii și a ocupat chiar și prima poziție la nivel mondial. Halep a împlinit 7 ani de când se află în Top 10 WTA.

Simona ocupă locul 8 în clasamentul tuturor timpurilor al jucătoarelor cu cea mai longevivă perioadă în Top 10 WTA. De 346 de săptămâni se află între primele 10 jucătoare ale lumii, având cea mai lungă serie dintre jucătoarele în activitate. La aniversarea a 7 ani de prezență în Top 10 WTA, Simona le-a acordat un interviu celor de la WTA Insider.

Vestea asta este uriașă, este o onoare pentru mine. Mă va face să zâmbesc toată ziua, poate toată săptămâna. Scopul meu nu a fost să câștig un anumit turneu, chiar dacă vorbim de cele de Grand Slam. Bineînțeles că orice jucătoare vrea să câștige un turneu de Grand Slam. Eu mi-am dorit asta foarte mult, cum mi-am dorit și să fiu numărul 1 mondial. Dar aceste lucruri au venit la pachet, cred că de asta am putut să fiu consistentă pe parcursul anilor
- Simona Halep pentru WTA Insider

64 de săptămânis-a aflat Simona Halep pe locul 1 WTA

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep înainte de Australian Open? De la ce a pornit totul

FOTO Ce parteneră de antrenament are Simona Halep, înaintea Australian Open: „Îi sunt recunoscătoare bunei mele prietene”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
parpalache
parpalache  •  29 Ianuarie 2021, 20:56

S-a cam implinit!Asta imi aduce aminte ca a declarat ca isi doreste sa faca copii!

valiomanid
valiomanid  •  29 Ianuarie 2021, 15:05
Postat de Constantin Dima pe 29 Ianuarie 2021, 14:22

Daca nu iti place Simona schimba canalul , nu mai citi articole despre ea.Pana una alta nu mai face pe gazetarul cu cugetarile tale inepte.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  29 Ianuarie 2021, 15:01
Postat de Florin Alexandru pe 29 Ianuarie 2021, 12:14

Ati VAZUT sondaje cu cei care urmaresc tennis?? Aproape ZEROOOOO!!Asa ca lasati-ne cu Halep

O faci pe desteptul, dar nici nu stii ca in limba romana se scrie “tenis”, nu “tennis”

Vezi toate comentariile (14)
Comentează