SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, lângă nume uriașe din istoria tenisului » Topul WTA pe care rivalele nu reușesc să-l atingă: „Mentalitatea m-a adus aici” + ce urmează în 2021

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages +29   FOTO
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 09:14 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 09:53

Înainte de Australian Open, Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a intrat într-un top special al jucătoarelor de tenis. Românca a împlinit 7 ani de când se află în Top 10 WTA.

Pe 27 ianuarie 2014, după un an în care câștigase 6 titluri WTA și o calificare în „sferturile” Australian Open, Simona Halep a intrat în Top 10 WTA. De atunci nu a mai ieșit dintre primele 10 jucătoare ale lumii și a ocupat chiar și prima poziție la nivel mondial.

Simona ocupă locul 8 în clasamentul tuturor timpurilor al jucătoarelor cu cea mai longevivă perioadă în Top 10 WTA. De 346 de săptămâni se află între primele 10 jucătoare ale lumii, având cea mai lungă serie dintre jucătoarele în activitate.

La aniversarea a 7 ani de prezență în Top 10 WTA, Simona le-a acordat un interviu celor de la WTA Insider.

Simona Halep și-a aflat prima adversară din 2021 » Când se joacă meciul

Simona Halep: „Este o onoare pentru mine”

„Vestea asta este uriașă, este o onoare pentru mine. Mă va face să zâmbesc toată ziua, poate toată săptămâna. Scopul meu nu a fost să câștig un anumit turneu, chiar dacă vorbim de cele de Grand Slam. Bineînțeles că orice jucătoare vrea să câștige un turneu de Grand Slam. Eu mi-am dorit asta foarte mult, cum mi-am dorit și să fiu numărul 1 mondial. Dar aceste lucruri au venit la pachet, cred că de asta am putut să fiu consistentă pe parcursul anilor”, a declarat Simona Halep.

„Mentalitatea mea ca jucătoare a fost ca tot timpul să fiu suficient de bună astfel încât să am rezultate. Nu m-am concentrat pe anumite turnee. M-am concentrat în fiecare săptămână pe munca depusă, pe a mă oferi acestui sport. Tot ce am făcut de când am împlinit 14 ani a fost pentru tenis, iar obiectivul meu a fost să aflu cât de bună pot deveni. 

Caut perfecțiunea, asta este sigur. Dar în același timp, știu că perfecțiunea nu există. Așa că aș putea să îmi accept imperfecțiunile și să încerc să mă apropii de perfecțiune. Poate că încercarea de a atinge perfecțiunea m-a făcut să-mi depășesc limitele”, a adăugat Simona pentru WTA.

De când a intrat în Top 10 WTA, Halep a cucerit 16 titluri, inclusiv două turnee de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). În total, are 22 de trofee câștigate în carieră. 

64 de săptămânis-a aflat Simona Halep pe locul 1 WTA

Am ambiție la fiecare turneu pe care îl joc. Am spus mereu că fiecare turneu este important pentru mine și că nu consider unele turnee ca fiind mai importante decât altele. Așa că atunci când merg la un turneu, vreau să dau 100%. Acum nu știi ce se va întâmpla săptămâna viitoare, așa că trebuie să fii 100% concentrat pe ce ai în acea săptămână. Am învățat anul trecut că trebuie să trăiești fiecare zi.

Principalul meu obiectiv este să obțin o medalie la Jocurile Olimpice, să merg acolo și să pot concura la cel mai înalt nivel, dar toate turneele la care voi juca reprezintă obiective pentru mine - Simona Halep

FOTO: CUM ARATĂ APARTAMENTUL ÎN CARE E CAZATĂ SIMONA HALEP ÎN ADELAIDE

foto: majesticmsuites.com.au
foto: majesticmsuites.com.au
foto: majesticmsuites.com.au
foto: majesticmsuites.com.au
foto: majesticmsuites.com.au
+25 FOTO

Citește mai multe știri din tenis:

Sorana Cîrstea, săgeată către Simona Halep înainte de Australian Open? De la ce a pornit totul

Simona Halep, pregătire cu motoarele la maximum la Australian Open! Ce a anunțat antrenorul: „Va avea meciuri înainte de Grand Slam”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  28 Ianuarie 2021, 18:00

Bravo Simona. La mulți ani cu succese şi Sănătate.

1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  28 Ianuarie 2021, 17:14
Postat de aberescu pe 28 Ianuarie 2021, 13:28

Du-te bă și te'npușcă cu comentariul tău de r*a*h*a*t. Ai vrut să pari deștept, dar nu ți-a ieșit.

Definitiv aberezi! Vorba aia - Cum e turcul si pistolul.

aberescu
aberescu  •  28 Ianuarie 2021, 13:28
Postat de adi_stelistul pe 28 Ianuarie 2021, 12:51

Ati spus bine ca din 27 ianuarie 2014 e in top 10, dar apoi ati "zbarcit-o" la faza cu 346 de saptamani. Sunt 365 (e un pic de aritmetica acolo). Si, dupa cum arata lucrurile, pare ca mai e loc. Daca rezista pana la sfarsitul anului viitor, urca pe 5, iar pana la sfarsitul anului 2023 ar ajunge pe 4, imediat dupa Navratilova, Evert si Graf. Ceea ce ar fi pur si simplu impresionant.

Du-te bă și te'npușcă cu comentariul tău de r*a*h*a*t. Ai vrut să pari deștept, dar nu ți-a ieșit.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează