SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID WTA

SIMONA HALEP - BELINDA BENCIC 6-2, 6-7(2), 6-0 // VIDEO+FOTO » Halep dispută a patra finală la Madrid și e la un singur meci de locul 1 WTA! Cu cine va juca

SIMONA HALEP - BELINDA BENCIC +15   FOTO
SIMONA HALEP - BELINDA BENCIC

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 mai 2019 17:37

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic (22 de ani, 18 WTA), scor 6-2, 6-7(2), 6-0, și s-a calificat în finala turneului Premier Mandatory de la Madrid de sâmbătă.

  • Ca să redevină lider mondial, Simona Halep are de îndeplinit o singură condiție: să se impună la Madrid.
  • Adversara Simonei va fi câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA), meci ce se va juca în această seară.

Primul set a fost dominat de serviciul Simonei Halep. Românca a terminat cu un procentaj de 69% al punctelor câștigate cu primul serviciu, față de doar 33% al elvețiencei. Simo încheia setul după doar 29 de minute  și începea perfect și setul secund, cu un break la zero.

Bencic și-a ridicat nivelul, a redus numărul erorilor neforțate, a pus mai des primul serviciu în teren și s-a desprins la 3-1. Simona a reușit rebreak-ul, apoi s-a mers cap la cap până în tie-break, unul dominat autoritar de
elvețiancă.

Bencic a lovit puternic, a riscat pe fiecare lovitură și a împins partida în decisiv.

VIDEO Halep a ridicat publicul de la Madrid în picioare! Superlovitura reușită în setul doi: „Serios, Simona? WOW!”

Simona a turat motoarele în setul trei. Greșelile neforțate au dispărut din jocul lui Halep, iar serviciul i-a oferit puncte ușoare, game-ul de 3-0 fiind și cel mai scurt al partidei. Bencic nu a mai găsit soluții, s-a precipitat și a
comis greșeli copilărești. Grăitor este voleul trimis doi metri afară din preajma fileului, lovitură care i-a permis Simonei să se desprindă la 4-0.

Simona avansează în finală, unde o va înfrunta pe câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA). Înfruntarea dintre cele două este astăzi, de la 21:00.

simona halep +16 FOTO

Simona Halep - Belinda Bencic 6-2, 6-7(2), 6-0

S-a terminat! Simona Halep e în finală la Madrid!

6-0, Break, set și meci Halep!
5-0, Game Halep:
Simo e dezlănțuită! Bencic nu găsește nicio soluție și împrăștie loviturile în afara terenului. 
4-0, Break Halep:
Simona profită de o eroare copilărească a lui Bencic. Elvețianca se încăpățânează să lovească o minge care ar fi ieșit în afara terenului. Voleul e trimis aiurea și îi oferă româncei șansa de break.
3-0, Game Halep:
Game-blitz pentru a treia jucătoare a lumii, doar al doilea adjudecat la zero pe propriul serviciu în această semifinală. 

2-0, Break Halep: Intensitatea schimburilor atinge un nivel fantastic. Simona are nervii mai tari, lovește bine în cross și ia o opțiune serioasă pentru victorie. 
1-0, Game Halep:
Simona începe agresiv setul care o poate apropia de locul 1 mondial. Punctul decisiv este adus de o urcare la fileu. Bencic, sub presiune, trimite în fileu. 

A început setul decisiv!

SETUL 2

6-7, Set Bencic! Elvețianca a controlat autoritar tie-break-ul. A lovit puternic cu forehand-ul și a forțat-o pe româncă să greșească. Urmează decisivul.
6-6, Game Halep! 
Simona a anulat o minge de set a elvețiencei. A urmat o lovitură superbă de backhand în lung de linie. Simo a profitat de două erori neforțate produse de Bencic și a împins setul în tiebreak.
5-6, Game Bencic!
Simona încheie game-ul cu o minge în lung de linie în afara terenului și românca e nevoită să câștige pe propriul serviciu pentru a nu duce setul în decisiv.
5-5, Game Halep!
Bencic bifează mai multe lovituri greșite, se enervează și Simona rămâne în meci!
4-5, Game Bencic!
Cele două jucătoare merg umăr la umăr și Belinda parcă e altă jucătoare față de primul set.
4-4, Game Halep!
Simona trăiește periculos! Românca revine de la 0-30 și își obține punctele de care are nevoie pentru a lua game-ul.
3-4, Game Bencic!
Jucătoarea din Elveția reușește un game alb!

3-3, Game Halep! Simona își câștigă cu greu serviciul în aceste momente. Românca și-a adjudecat game-ul după ce a condus cu 40-0 și a fost egalată.

2-3, BREAK HALEP! Simona revine și Bencic dă primele semne de nervozitate. A lovit cu racheta de zgură, după ce a pierdut un punct important.

belinda bencic nervoasa
+16 FOTO
Belinda a aruncat racheta de nervi // Foto: Reuters

1-3, BREAK BENCIC! Simona a căzut inexplicabil, deși a început setul secund excelent. Belinda e cea care o plimbă acum foarte mult pe teren pe Simona. Jucătoarea din Elveția încheie game-ul cu o minge care e oprită în terenul româncei de fileu.
1-2, Game Bencic!
Belinda preia pentru prima dată conducerea meciului!
1-1, BREAK BENCIC!
Belinda vinde cu o reacție pe măsură la break-ul câștigat de Halep și se impune la zero.
1-0, BREAK HALEP!
Simona recidivează cu un break de campioană! Belinda nu poate face nimic! Jucătoarea din Elveția n-a reușit nici măcar un punct pe propriul serviciu.

A început setul 2! Bencic servește!

SETUL 1

6-2, GAME, SET HALEP! Simona încheie setul cu un serviciu doi perfect și cu o deplasare minunată la fileu de unde o execută pe adversară.


5-2, BREAK HALEP!
Simona pare de neoprit astăzi și finala e mai aproape ca niciodată! Românca nu are deloc emoții pe propriul serviciu.

 4-2, Game Halep! Simona o plimbă foarte bine pe Bencic pe teren și obține puncte importante.

simona halep
Simona Halep servește // Foto: Reuters
+16 FOTO

3-2, BREAK HALEP! Nu pare a fi atât de mare valoarea unui break în acest meci. Ambele jucătoare pot câștiga pe serviciul adversarei astăzi.

2-2, BREAK BENCIC! Belinda își recuperează break-ul pierdut și revine în meci.
2-1, Game Bencic!
Belinda servește mult mai bine decât în primul game și își face seriviciul.
2-0, Game Halep!
Simona servește excelent, fără să-i dea vreo șansă lui Bencic.
1-0, BREAK HALEP!
Simona începe perfect meciul și-și adjudecă primul break. Românca a condus cu 40-0, jucătoarea din Elveția și-a câștigat următoarele două puncte, dar n-a fost de ajuns pentru ea.
A început meciul! Belinda Bencic servește!

PE CINE A ÎNVINS BENCIC DIN TOP 5 ÎN ACEST SEZON

Jucătoare Loc Turneu Fază Scor
Simona Halep 2 Dubai sferturi 4-6, 6-4, 6-2
Petra Kvitova 4 Dubai finală 6-3, 1-6, 6-2
Karolina Pliskova 5 Indian Wells sferturi 6-3, 4-6, 6-3
Naomi Osaka 1 Miami optimi 6-3, 6-1
Naomi Osaka 1 Madrid sferturi 6-3, 2-6, 7-5

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (128)
1678029119091529
Antoaneta-iozefina Ciobanu  •  11 Mai 2019, 07:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dudulici
dudulici  •  11 Mai 2019, 01:43
Postat de merace pe 10 Mai 2019, 18:50

Serena e pompata de presa pentru palmaresul ei, dar in teren, cred ca devine tot mai greu pentru ea sa castige. Osaka a demonstrat-o deja. Si nu e singura care a batut-o, dupa ce nascut. Sunt putine, totusi, fiindca ea a evitat meciul cand a simtit ca nu mai poate si s-a retras accidentata. Era Serena a trecut. Azi avem Era Halep in WTA.

Serena nu e pompata doar de presa,ea e,de mai bine de 10 ani,indopata cu medicamente!!!!A recunoscut si WADA,dupa ce i-au spart smecherii aia rusi banca de date!Si mai erau multi pe lista:Nadal,Kvitova,sorela Venus...etc...etc!Cica au fost bolnaviori si li s-a permis oficial!Dar noi nu stiam daca nu ii atacau aia!!!Andreei Raducan ii furasera medalia de aur in 2000,ca-i daduse un doctor *** Nurofen,fiind racita,dar venea dintr-o tara mica si amarata,unde nu prea au cumparatori Nike &Co!Din pacate traim intr-o lume murdara,Simona e cea mai buna din lume,dar e jucatoare profesionista si trebuie sa faca ce i se ordona uneori!Pe Serena nu are voie s-o bata!V-ati prins?!!!!Cand o sa inteleaga lumea ca si la tenis,ca si la fotbal,se fac multe manarii,in functie de cum vor stapanii?!La Madrid e stapan Tiriac si are Simo voie sa faca ce vrea!Sau...ce poate!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  10 Mai 2019, 22:17
Postat de merace pe 10 Mai 2019, 19:37

Eu am remarcat ca, in toata lumea, Simona e pretuita si respectata pentru performantele ei in tenis de toti oamenii reali si cu influenta din toata lumea. Doar o mana de anonimi ascunsi sub pseudonime o critica obsesiv la GSP, nu stie nimeni cine sunt ei, nu au nicio logica in ce spun ei, doar fac valuri pentru... clicuri?!...

e adorata. toti americanii o considera o "sweetie", "freaking adorable", australienii, englezii, germanii... e cea mai populara si iubita jucatoare din lume.

Vezi toate comentariile (128)
Comentează