SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

SIMONA HALEP - BELINDA BENCIC 6-2, 6-7, 6-0 // Cristian Tudor Popescu taxează un gest al lui Bencic: „Nu ai cum să faci asta! Așa mi-am dat seama că e crispată și îngrijorată” + laude pentru Halep

Simona Halep - Belinda Bencic // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Belinda Bencic // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 mai 2019 17:45

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) e din nou în finală la Madrid, turneul pe care l-a câștigat deja de două ori, în 2016 și 2017. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat victoria din semifinale cu Belinda Bencic (22 de ani, 18 WTA), scor 6-2, 6-7 (2), 6-0. 

  • Ca să redevină lider mondial, Simona Halep are de îndeplinit o singură condiție: să se impună la Madrid.
  • Finala turneului de la Madrid e sâmbătă. Adversara Simonei va fi ccâștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA).

„N-am crezut că Simona poate pierde meciul, nici după ratarea setului secund. Bencic a avut o anumită disperare în joc, în care știa că resursele ei sunt reduse, sub cele ale Simonei. Când știi asta, ești foarte crispată și foarte înverșunată. Bencic avea o voință rea.

După un punct, a strâns pumnul și s-a uitat spre Simona după o minge lovită cu rama. Nu strângi pumnul și faci semn de victorie când lovești în halul ăla cu rama sau când mingea atinge banda! Așa mi-am dat seama că e crispată, îngrijorată în ceea ce privește un meci lung.

Ce soluții mai avea Bencic în decisiv? Fie să lovească tare, fie să pună scurte. Așa se întâmplă când nu te mai țin picioarele pentru raliuri”, a spus jurnalistul la TV Digi Sport.

„Simona halep are starea de anul trecut”

CTP a ținut să laude din nou jocul Simoni Halep, fiind de părere că jucătoarea noastră traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimele luni.

„Importantă e starea Simonei. E cea mai bună stare a ei de multă vreme. Simona are starea care a dus-o anul trecut în finala de la Australian Open și apoi când a câștigat la Roland Garros. Are un joc secund. Jocul ei de bază e cel defensiv, în care rezistă în raliuri și își obligă adversara să greșească. Jocul ei secund e când a agresivă, când nu se mulțumește să-i producă adversarei greșeli forțate. Cu acest joc secund, Simona a ajuns în cele două finale de Grand Slam de anul trecut.

După bătălia crâncenă cu Franța, când Simona a fost învinsă de Franța cu 2-3, spuneam că fizicul e lucrul bun arătat de Halep. Iată că la Madrid Simona arată acest fizic bun care o ajută să se califice în finală”.

„Nu am absolut nicio preferință pentru finală. Sunt două jucătoare puternice, cu lovituri de baros, dar Simona le știe pe amândouă și, după părerea mea, această finală nu va fi decisă de Bertens sau de Stephens, ci de Simona. Dacă își menține această formă arătată la Madrid, Simona nu poate pierde finala”
Cristian Tudor Popescu, despre finala de sâmbătă, în care Halep va juca cu Sloane Stephens sau Kiki Bertens

Vezi și: Halep, prima reacție după victoria entuziasmantă » Cum a trecut peste momentele dificile: „Mi-am dat seama că n-aveam cum să domin meciul de acolo”

Citește AICI cronica meciului Simona Halep - Belinda Bencic, cu video și foto!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
anti.cioban
anti.cioban  •  10 Mai 2019, 20:16
Postat de bazinga pe 10 Mai 2019, 20:07

"Trendul ascendent" al lui Buza este reprezentat de faptul ca este extrem de ***!Asta nu-si mai revenea dupa prima infrangere la simplu in vecii vecilor si era garantat batuta dinainte si in meciul al doilea !Buza nu este un om de echipa,nu are spirit de invingatoare,este egoista si -repet-*** care o caracterizeaza!Cu alte cuvinte,era mana moarta 100 % dinainte de meci!

Astea-s aberatiile lui Geambasu adica niste afirmatii fara nici o acoperire, facute ca sa fie si pe baza carora ne-am batut singuri. Forma buna a lui Buzarnescu la Charleston si meciul decent facut cu Garcia sunt lucruri concrete, pe care le-a vazut orice om interesat de tenis. La fel si colapsul lui Begu in meciul cu Andreescu.

bazinga
bazinga  •  10 Mai 2019, 20:07
Postat de anti.cioban pe 10 Mai 2019, 19:18

Si unde anume este absurditatea? Buzarnescu era pe un trend ascendent, facuse un turneu bun pe zgura la Charleston si nu pierduse *** la Garcia in prima zi chiar daca meciul se terminase in doua seturi. Ca s-o schimbi cu Begu si sa strici in felul asta si perechea de la dublu era nevoie fie sa nu te pricepi la tenis (nu e cazul lui Segarceanu) fie sa te lasi influentat de echipa de zgomote Geambasu-CTP, care s-a dezlantuit imediat ce s-a bagat fisa. Cine a stat in spatele acelor articole dezgustatoare (ala cu Michi nimichi ramane un all time low in presa sportiva romaneasca) se poate doar specula, dar situatia in sine a fost cat se poate de evidenta.

"Trendul ascendent" al lui Buza este reprezentat de faptul ca este extrem de ***!Asta nu-si mai revenea dupa prima infrangere la simplu in vecii vecilor si era garantat batuta dinainte si in meciul al doilea !Buza nu este un om de echipa,nu are spirit de invingatoare,este egoista si -repet-*** care o caracterizeaza!Cu alte cuvinte,era mana moarta 100 % dinainte de meci!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  10 Mai 2019, 20:06

cetesulea nu are o parere si despre semifinalele c.l.? ca despre referendumuri, notre-dame, razvan ciobanu, daca se fac sau nu prunele, de ce n-a iesit varza murata anul asta (chiar n-a iesit), cetedulea are cate o parere sau mai multe. ca monica tatoiu. oare de ce nu se casatoresc astia 2?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează