SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID

Noua stea a tenisului american, următoarea adversară a Simonei Halep la Madrid

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Acolo va da peste Cori Gauff (18 ani, 16 WTA). +15   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Acolo va da peste Cori Gauff (18 ani, 16 WTA).

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 mai 2022 00:07 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 09:07

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Acolo va da peste Cori Gauff (18 ani, 16 WTA). Meciul va avea loc luni, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori. 

  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.

Cori Gauff, marea speranță a tenisului american, a fost testată serios în turul secund de la Madrid, de kazaha Yulia Putintseva (44 WTA), o jucătoare arțăgoasă, care nu renunță fără luptă la niciun punct. 

Badosa, reverență în fața Simonei Halep, printre lacrimi: „E o stea a acestui sport! Putem doar să o aplaudăm”
Madrid
Badosa, reverență în fața Simonei Halep, printre lacrimi: „E o stea a acestui sport! Putem doar să o aplaudăm”

Gauff a fost agresivă în primul set, nu i-a oferit nicio minge de break adversarei și s-a impus 6-1, după doar 35 de minute. Paradoxal, deși procentajul primului serviciu a crescut cu 17 procente, americanca a cedat la 2 actul secund. Decisivul a fost un carusel, adjudecat 6-4, după 52 de minute.

Simona Halep - Cori Gauff, în optimile de finală de la Madrid

Coco Gauff este o dreptace agresivă din spatele terenului, dar se descurcă bine și în preajma fileului, dovadă rezultatele bune obținute în proba de dublu, alături de Caty McNally. Americanca este lăudată și pentru tăria de care dă dovadă în momentele-cheie.

Gauff a mai întâlnit de două ori pe Halep, la Wimbledon 2019, eșec în șaisprezecimile de finală, scor 3-6, 3-6, și anul acesta, în turul secund la Indian Wells, unde a fost învinsă 3-6, 4-6.

Cori Gauff, copilul-minune al tenisului american

Talentul lui Gauff a fost evident din copilărie. În perioada junioratului a primit o bursă la academia lui Patrick Mouratoglou, în Franța, iar la 13 ani debuta în circuitul ITF Junior. În 2018 urca în fruntea acestei ierarhii, după titlul cucerit la Roland Garros. 

În „tenisul mare” a debutat în martie 2019, în cadrul turneului de la Miami. Printre recordurile pe care le deține se numără și acela de cea mai tânără jucătoare din istoria tabloului principal de la Wimbledon. 

În 2019 a venit și primul titlu din palmares, pe hard-ul indoor de la Linz. Între timp, sportiva din SUA a mai cucerit un trofeu în 2021, la Emilia-Romagna Open, pe zgură. Cea mai bună performanță într-un turneu de Grand Slam a fost înregistrată anul trecut, la Roland Garros, un sfert de finală.

VIDEO Rezumatul întâlnirii dintre Simona Halep și Paula Badosa

Citește și alte știri din tenis: 

Cum arată pentru Halep o zi la Academia Mouratoglou: „Ceva ce nu am crezut vreodată că o să fac”

Bianca Andreescu luptă împotriva violenței domestice: „Nu se discută suficient despre asta! Am făcut voluntariat și am văzut chestii groaznice”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
267890
267890  •  02 Mai 2022, 09:45

Mai de graba as zice ca e urmatoarea victima. Gauf, in multe comentarii, e vazuta ca o "reeditare" a Serenei. Eu nu cred ca e asa. Serena era un munte de dinamita, efectiv exploda. Gauf are o tehnica impecabila dar totusi este fragila si vulnerabila psihic. Halep o va rapune, asa cum a facut si cu Badosa. Cred ca Paula nici nu mai stia cum o cheama. *** Ea practic joaca singura. La acest turneu am vazut la lucru toate jucatoarele. Nu vad cine i-ar putea rezista lui Halep. Poate doar Bianca Andreescu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doxin
doxin  •  01 Mai 2022, 18:52
Postat de 267890 pe 01 Mai 2022, 08:10

Oare va reuși să o anestezieze și pe Gauf? Ce s-a intâmplat cu Badosa este de domeniul paranormalului. Tânără, frumoasă, în plin succes, joci acasă, ai sprijinul publicului, numărul 2 în lume ...şi să nu legi 2 lovituri!

Gata ai iesit din doliu?:))

10156162893436307
Johny English  •  01 Mai 2022, 10:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează