SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

VIDEO+FOTO Halep, prestație măiastră și calificare în „optimi” la Madrid! Badosa, lacrimi de frustrare pe zgura de acasă

Simona Halep - Paula Badosa e duelul-vedetă din turul II de la Madrid / Sursă foto: Imago Images +15   FOTO
Simona Halep - Paula Badosa e duelul-vedetă din turul II de la Madrid / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 21:26 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 00:13

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid.

  • În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), marea speranță a tenisului american. Meciul se va disputa luni, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori;
  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.

Halep nu a avut o tragere norocoasă la Madrid, dar și-a făcut șansa cu mâna ei. Împotriva Paulei Badosa, jucătoare care o admiră de ani buni, Simona a tremurat doar 6 game-uri.

Lovitură uluitoare reușită de Halep în meciul cu Badosa! Chiar și fanii adversarei au aplaudat-o în picioare
Madrid
Lovitură uluitoare reușită de Halep în meciul cu Badosa! Chiar și fanii adversarei au aplaudat-o în picioare

Descătușată după o lovitură de generic, un forehand în cross de zile mari, Simona a mai cedat un singur game de la scorul de 3-3 în actul inaugural.

Simona Halep, magistrală în meciul cu Badosa de la Madrid

Totul a funcționat perfect în jocul româncei, lucru remarcat și de noul antrenor, Patrick Mouratoglou, tot un zâmbet de fiecare dată când era căutat de camerele televiziunii spaniole.

Badosa a încercat totul, a căutat loviturile decisive la fiecare punct, a avut nevoie și de intervenția medicului la scorul de 3-0 în setul secund și a terminat meciul în lacrimi.

Neimpresionată, Simo și-a continuat marșul. A punctat și la capitolul artistic, backhand-ul în lung de linie, lovitura ei „semnătură”, făcând ravagii.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Paula Badosa

Simona Halep, spre al treilea trofeu la Madrid

Scăpată de principalele favorite de pe jumătatea ei de tablou, sportiva din Constanța se poate gândi acum la al treilea titlu pe zgura din Madrid, după cele din 2016 și 2017.

Mă simt minunat la Madrid, am jucat un tenis foarte bun. Și Paula e foarte bună, dar am crezut în șansa mea și am dat tot ce am avut mai bun, până la final. Le mulțumesc fanilor, m-au susținut și mă susțin mereu, e o atmosferă specială, aici, la Madrid. 

E o plăcere și o onoare să lucrez cu Patrick, lucrăm din greu, am jucat foarte bine în aceste două partide. Nu mă gândesc că sunt favorită, sunt concentrată doar pe următorul joc și vreau să fiu mai bună și mai puternică

- Simona Halep, după victoria cu Badosa

Halep, prestație măiastră și calificare în „optimi” la Madrid! Badosa, lacrimi de frustrare pe zgura de acasă
Statistica meciului Halep - Badosa, oferită de Sofascore

FINAL » Simona Halep - Paula Badosa 6-3, 6-1

Game, set și meci Halep!
5-1, Game Badosa: Paula, în lacrimi, salvează două mingi de meci și prelungește agonia.
5-0, Game Halep: Cel mai scurt game al partidei. 
4-0, Break Halep: Simona continuă marșul triumfal.
3-0, Game Halep: Simona câștigă încă un game fără punct cedat. Dominarea este totală! Badosa cere intervenția medicului, acuzând dureri la umărul drept.
2-0, Break Halep: Badosa a rămas fără soluții în fața jocului fără cusur al Simonei. Iberica încearcă să fie agresivă, dar Halep se apără perfect.
1-0, Game Halep: Simona nu stă la discuții nici în debutul actului secund și închide rapid game-ul inaugural. 
A început setul secund!

6-3, Break și set Halep: Simona joacă de-a dreptul încântător. Improvizează, urcă la fileu și punctează cu un voleu de sub nivelul fileului. Patrick Mouratoglou aplaudă în picioare execuția!
5-3, Game Halep: Secvențe de tenis entuziasmant pentru sportiva din Constanța! Deschide inspirat unghiurile, lovește aproape de linia de fund și câștigă un punct încântător, cu un backhand în contre-pied.

4-3, Break Halep: Dubla campioană de Grand Slam rezistă excelent în raliuri. Izbutește și o lovitură magistrală, la scorul de 40-40, un passing de forehand în cross.
3-3, Game Halep: Simona servește excelent și obține un game ușor, fără efort, la 15.
2-3, Game Badosa: Simona „scapă” multe mingi în afară cu lovitura de forehand. 
2-2, Break Halep: Niciuna dintre jucătoare nu și-a găsit ritmul. Simona cedează din cauza unor greșeli necaracteristice. 

Halep, prestație măiastră și calificare în „optimi” la Madrid! Badosa, lacrimi de frustrare pe zgura de acasă
Fanii „tricolori”, alături de Halep și la Madrid / FOTO: Luminița Paul (GSP.ro)

2-1, Game Badosa: Raliurile capătă intensitate și sunt tot mai lungi. Paula încearcă să pluseze la capitolul agresivitate.
2-0, Game Halep: Simona salvează 3 mingi de break ale adversarei, de la 0-40. Primul serviciu a ajutat-o să revină în joc. 

1-0, Break Halep: Condusă cu 0-30, Simona preia inițiativa. Românca a fost mai agresivă decât Badosa, a deschis unghiurile, punctând și la capitolul estetic, cu un backhand în lung de linie. 

Pauala Badosa a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima.
Cele două jucătoare au ieșit la încălzire!

Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”
wta madrid
Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”

21 de meciuria jucat Simona Halep în 2022, câștigând 17 și pierzând 4

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”

VIDEO Surprize mari pe jumătatea Simonei de tablou: 3 dintre primele 10 favorite de la Madrid, OUT

Simona Halep le ia apărarea sportivilor ruși și bieloruși care au fost interziși la Wimbledon: „Nu au nicio vină!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (53)
doxin
doxin  •  01 Mai 2022, 11:28
Postat de maxp pe 01 Mai 2022, 01:41

Acel joc "murdar" se numește o buna deplasare în teren și un foarte bun joc defensiv de pe fundul terenului. Jucătoarele văzute de tine mult mai valoroase sunt în general cele cu lovituri mult mai puternice. Dar care când nu au mingea venita la mana, nu mai sunt asa de valoroase. Victoriile obținute împotriva unor jucătoare mai valoroase sunt în general puține, pentru ca nu a întâlnit multe jucătoare mai valoroase ca ea.

Bate calul sa priceapa iapa..n ai ce sa ii explici

maxp
maxp  •  01 Mai 2022, 01:41
Postat de 267890 pe 30 Aprilie 2022, 18:41

Halep, cu jocul ei murdar si in cel mai bun caz mediocru, a reusit multe victorii impotriva unor jucatoare mult mai valoroase. Are un talent clar in a-si anestezia adversarele. Se poate intâmpla și azi.

Acel joc "murdar" se numește o buna deplasare în teren și un foarte bun joc defensiv de pe fundul terenului. Jucătoarele văzute de tine mult mai valoroase sunt în general cele cu lovituri mult mai puternice. Dar care când nu au mingea venita la mana, nu mai sunt asa de valoroase. Victoriile obținute împotriva unor jucătoare mai valoroase sunt în general puține, pentru ca nu a întâlnit multe jucătoare mai valoroase ca ea.

catalynn
catalynn  •  30 Aprilie 2022, 23:05
Postat de matboogie pe 30 Aprilie 2022, 22:11

Ala-i marxist. :)) Aia o sa iti ia si tie libertatea de exprimare si oricui. Nu conteaza ca e crestin sau altceva. Cica n-a mai vazut gestul ala, pe care-l face la fiecare meci. Si nici televiziunile, majoritatea cred ca 99%, nu l-au cenzurat sau ceva. Cred ca s-o fi intamplat la 1-2 turnee in cariera ei. De ce s-ar dezice de ceea ce este? Si pana la urma e crestina, nu le da neomarxistilor in cap. Si 1 marxist daca ar exista intre 100 de persoane, cred ca ar incerca sa le impuna LGBT si alte aberatii. Si azi se bat cu pumnul in piept ca ei sunt democratici.

Exact! Tocmai de asta o apreciez cu atât mai mult pe Simona, pt ca nu cred ca e vreun dubiu pt cineva ca WTA mustește de wokeism. Eu am fost progresist, tocmai pt ca militam și militez și acum pt libertatea de exprimare și individuală, însă mișcarea a fost acaparata de acești neo marxiști scârboși care pun acum pumnul in gura oricui nu e de acord cu ei.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează
Close