SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

corespondenȚă din madrid Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”

Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Impactul pe care l-am avut când am intrat acolo a fost ceva wow”
Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Impactul pe care l-am avut când am intrat acolo a fost ceva wow”

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2022 18:09 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 09:42

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a debutat cu victorie la Madrid Open, împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 39 WTA), scor 6-2, 6-3. În turul secund, românca va avea o adversară de alt calibru, iberica Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA).

Simona Halep a vorbit în exclusivitate cu GSP.ro după triumful de azi și a explicat cum a implementat ideile noului antrenor, Patrick Mouratoglou.

- Simona, primul tău meci după ceva mai mult de o lună, care au fost senzațiile, mai ales că ai revenit aici, la Madrid, un loc deosebit pentru tine?
- M-a ajutat că este un loc special și că am amintiri frumoase aici, tot timpul am jucat un tenis bun. Am avut încredere când am mers în teren, am jucat multe meciuri la academie când am mers și m-am antrenat. În fiecare zi am avut un meci, cu băieți, de adevărat, dar am intrat cumva în mood-ul de competiție și a facilitate lucrurile. Am avut emoții cu adversara, cu Shuai Zhang, pentru că am mai pierdut contra ei și mereu mi s-a părut dificil de jucat, dar am făcut tot ceea ce mi-am dorit, ce am vorbit înainte de meci, a fost bine, am fost agresivă și asta m-a ajutat să iau repede meciul.

- Înseamnă că ai reușit să implementezi pe teren tot ceea ce ai lucrat cu Patrick în ultima vreme.
- Da, am reușit și asta mă face cel mai mult bucuroasă fiindcă acesta este și obiectivul.

Simona Halep despre noile antrenamente: „Impactul când m-am antrenat la Academie a fost wow”

- După atâția ani și experiență acumulată într-un anume sistem, a fost dificil să treci la ceva total diferit, să te pregătești la o academie?
- Pot să spun că nu m-am așteptat niciodată să fac acest pas, nici nu-mi dădea prin cap așa ceva. Nu am fost pro academii, pentru că nu am crezut că o să pot să fac față unui sistem foarte bine pus la punct, cu o anume oră de trezire, totul riguros, mi-a plăcut mai mult să fiu independentă, dar impactul pe care l-am avut când am intrat acolo și m-am antrenat a fost ceva wow. 

Deodată am simțit că vreau să fac treaba asta. În momentul respectiv, Patrick nu era disponibil, dar am tot stat acolo și m-am antrenat cu altcineva, a fost o experiență deosebită și vibe-ul de acolo m-a ajutat că iau decizia, care nu a fost una ușoară, să schimb toată rutina și modul de viață, dar sunt foarte bucuroasă că am făcut pasul și că am avut această oportunitate.

- Cum arată o zi de pregătire la academia Mouratoglou?
- (râde) Arată astfel: la 8 și jumătate am început antrenamentul, ceva ce nu am crezut vreodată că o să fac, m-am antrenat două, trei ore, pregătire fizică, fizioterapie pentru că am fost accidentată și am avut nevoie și după ce m-am recuperat să mă asigur că sunt rămân sănătoasă, apoi la sfârșit stretching, am făcut baie cu gheață, baie caldă... E foarte profesionist totul, tot sistemul, foarte bine organizat. Patrick este cel mai organizat om pe care l-am cunoscut vreodată.

Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Ce a schimbat Mouratoglou la jocul Simonei Halep: „Cea mai importantă a fost poziționarea pe teren”

- Legat de schimbările în joc, deși stilul tău de joc rămâne la fel, e greu de modificat acum, e totuși ceva mai altfel în ceea ce ți-a propus Patrick?
- Mindsetul. Loviturile e dificil să le schimbi la 30 de ani, după atâta vreme, însă am progresat un pic la lovitura de dreapta, m-a corectat și chiar mă simt mult mai bine, și la serviciu un pic, per total, s-au făcut unele mici modificări, dar cea mai importantă e poziționarea în teren. Mi-aș dori să fiu și mai solidă la acest capitol pentru că simt că acolo este un plus de dobândit și aș putea reveni în top jucând așa.

- Următorul duel va fi contra Paulei Badosa, cum vezi lucrurile?
- Un meci greu, un challenge destul de puternic, dar nu am niciun fel de așteptare, vreau doar să mă bucur de meci, să pun în practică ceea ce ne dorim, împreună cu Patrick, să cred că am șansa mea pentru că știu cum este să fii acolo, în top. Bineînțeles, are o încredere foarte mare acum, joacă probabil cel mai bun tenis al ei, dar e un duel bun și sper să joc bine.

Citește și alte știri despre Simona Halep:

„Badosa, doborâtă de o versiune de campioană a lui Halep” » Reacția presei din Spania, după ce Simona a trimis-o acasă pe favorita publicului de la Madrid

Halep, pregătită să ia cu asalt circuitul: „Noua Simona! Mă încred 100% în ce spune Patrick Mouratoglou”

Simona Halep, întrebată despre Serena Williams la Madrid: „Nu o să fac asta acum”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
1745flo
1745flo  •  30 Aprilie 2022, 21:11

Și nepoata mea obișnuiește să zică "uau" când de miră de ceva! E la grădiniță...

reteleanu
reteleanu  •  29 Aprilie 2022, 02:20
Postat de rocky5 pe 28 Aprilie 2022, 22:11

Cunoști la oameni? Nu e de mirare ca ești admirator Halep, aveti aceeași exprimare prăpăstioasă!

e, cu rocky (cu "k" si "y") nu ma bag, vere :) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  28 Aprilie 2022, 22:11
Postat de reteleanu pe 28 Aprilie 2022, 19:53

e de bine, asccultati-ma pe mine. nu m-oi pricepe eu prea mult la sport, dar cunosc la oameni. iar simona a inceput sa vorbeasca altfel, foarte pozitiv si pragmatic.

Cunoști la oameni? Nu e de mirare ca ești admirator Halep, aveti aceeași exprimare prăpăstioasă!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează