SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID

Corespondență din Madrid Halep, pregătită să ia cu asalt circuitul: „Noua Simona! Mă încred 100% în ce spune Patrick Mouratoglou”

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. +15   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid.

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 23:08 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 02:43

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Sportiva din Constanța spune că un rol important în victorie l-a avut și Patrick Mouratoglou. 

  • În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), marea speranță a tenisului american. Meciul se va disputa luni, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori;
  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.

Halep și Mouratoglou formează cel mai în vogă parteneriat din tenisul feminin. Startul colaborării este unul perfect, lucru asupra căruia a insistat și Simona, în timpul conferinței care a urmat victoriei cu Badosa.

Badosa, reverență în fața Simonei Halep, printre lacrimi: „E o stea a acestui sport! Putem doar să o aplaudăm”
Madrid
Badosa, reverență în fața Simonei Halep, printre lacrimi: „E o stea a acestui sport! Putem doar să o aplaudăm”

Simona Halep și roadele colaborării cu Patrick Mouratoglou

„A fost un meci grozav, în opinia mea, cred că am jucat bine, a fost dificil să joc împotriva ei, era pentru prima dată, nu știam exact la ce să mă aștept. Știam însă că trebuie să lupt pentru fiecare punct, să fiu concentrată, să dau tot ce am și cred că m-am descurcat. 

Sunt mulțumită cu felul în care am jucat, a fost exact ce am discutat înainte de partidă”, a spus Halep în deschiderea conferinței, înainte să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Caja Magica.

Conferința lui Halep, după victoria cu Badosa: „A fost noua Simona pe teren”

- A fost Simona vintage sau Simona 2.0? 
- Noua Simona (râde). Cred că am îmbunătățit mult în aceste ultime săptămâni, mai ales la această vârstă, și vreau să cresc și mai mult. Iau acest meci ca pe un boost de încredere. Mă încred sută la sută în ce îmi spune Patrick și mă bucur că pot transpune pe teren pentru că e diferit când execuți la antrenament față de meciul oficial.

Regii Spaniei » Rafael Nadal a făcut spectacol pe „Bernabeu”, în ziua în care Real Madrid a câștigat titlul în La Liga
REAL MADRID
Regii Spaniei » Rafael Nadal a făcut spectacol pe „Bernabeu”, în ziua în care Real Madrid a câștigat titlul în La Liga
+11 FOTO

- Ai simțit că publicul a susținut-o mai mult pe Badosa? 
- Nu am simțit că s-a întâmplat asta, am suporterii mei, publicul a fost drăguț, corect, e normal să susțină jucătoarea din țara gazdă, dar mi-a plăcut mereu să joc pe Terenul Central, mi-am luat energie de la suporteri.

- La ce procent de concentrare ai intrat pe teren pentru acest meci? 
- Mare. Am fost foarte concentrată, știam să trebuie să fiu pentru fiecare punct, pentru că ea e numărul 2, e pe val, a câștigat multe meciuri bune, dar simțeam că am șansa mea și jocul cu care să pot să câștig meciul. Am făcut tot ceea ce am vorbit înainte. Asta contează mult, nu rezultatul, deși și acesta este important când vii după o perioadă cu meciuri mai puține și orice victorie contează.

- Victoria aceasta ajută să intri în ritmul pe care ți-l doreai? 
- Da, ajută mult, dar nu vreau să cred că acest meci doar mă va duce foarte, foarte sus, știu că e mult de muncă, știu că e fiecare meci e important și diferit, vreau să mă concentrez mereu pe următoarea partidă, apoi vom vedea cât de repede pot ajunge din nou sus.

- Ce înseamnă pregătirea unui meci cu Patrick? 
- Analiză video nu, doar discutăm, știe foarte bine ce trebuie să-mi spună, eu știu ce trebuie să fac în teren pentru că înțeleg foarte bine ce îmi spune, sunt discuții simple și exact cum îmi plac mie, nu e nimic exagerat, iar deocamdată, deși sunt doar două meciuri, totul este foarte bine.

Halep, pregătită să ia cu asalt circuitul: „Noua Simona! Mă încred 100% în ce spune Patrick Mouratoglou”
Statistica meciului Halep - Badosa, oferită de Sofascore

Citește și alte știri din tenis: 

Cum arată pentru Halep o zi la Academia Mouratoglou: „Ceva ce nu am crezut vreodată că o să fac”

Bianca Andreescu luptă împotriva violenței domestice: „Nu se discută suficient despre asta! Am făcut voluntariat și am văzut chestii groaznice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
valyomanyd
valyomanyd  •  01 Mai 2022, 08:02
Postat de Tudor Costea pe 01 Mai 2022, 00:37

Halep daca sta departe de sot poate sa mai castige trofee de mare slam. Badosa sa nascut in america si nu prea are treaba cu zgura. Sa asperam pofta de joc si determinarea lui Halep din acest meci dureaza pana la olimpiada de la paris 2024.

Ba , Tudorele, stii ce zici ? Cum sa stea o femeie casatorita departe de sot?Vorbiti ...vorbe..te-ai gandit ca tocmai relatia familiala o poate face sa mai joace tenis de inalta performanta ?

newdi
newdi  •  01 Mai 2022, 02:28
Postat de bridges pe 01 Mai 2022, 00:28

Patrick Mouratoglou pare un antrenor care emana energie pozitiva, in comparatie cu cei de pana acum, tristi, posaci, te uitai la ei ca la un perete. Cred ca asta a cauta Simona si nu gasea, poate partial la Cahill. Sigur ca a schimbat si jocul, a renuntat la jocul de uzura, serviciul e imbunatatit. Nu-i tarziu pentru inca un mare slem, cred ca are si culoar dupa retragerea lui Barty.

Chiar poate să o facă, respect celor care cred în ea, în această mare campioană a vremurilor noastre.

115133402542612
Tudor Costea  •  01 Mai 2022, 00:37

Halep daca sta departe de sot poate sa mai castige trofee de mare slam. Badosa sa nascut in america si nu prea are treaba cu zgura. Sa asperam pofta de joc si determinarea lui Halep din acest meci dureaza pana la olimpiada de la paris 2024.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează