SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID

corespondență din madrid Badosa, reverență în fața Simonei Halep, printre lacrimi: „E o stea a acestui sport! Putem doar să o aplaudăm”

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Sportiva din Spania a recunoscut superioritatea româncei. +15   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Sportiva din Spania a recunoscut superioritatea româncei.

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 22:03 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 00:13

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a învins-o pe Paula Badosa (24 de ani, 2 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Madrid. Sportiva din Spania a recunoscut superioritatea româncei. 

  • În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Cori Gauff (18 ani, 16 WTA), marea speranță a tenisului american. Meciul se va disputa luni, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori;
  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.

La jumătatea setului secund, într-o perioadă în care era dominată total de Halep, Badosa a cerut intervenția medicului turneului, acuzând dureri la brațul drept. 

Lovitură uluitoare reușită de Halep în meciul cu Badosa! Chiar și fanii adversarei au aplaudat-o în picioare
Madrid
Lovitură uluitoare reușită de Halep în meciul cu Badosa! Chiar și fanii adversarei au aplaudat-o în picioare

Într-o conferință de presă susținută la finalul meciului, printre lacrimi, Paula a recunoscut superioritatea Simonei și a spus că problemele medicale nu au influențat meciul de astăzi: „Cred că ea a jucat perfect.Presiunea a fost mare pentru mine. Unele turnee cântăresc cât cinci, iar acesta a fost unul dintre ele”.

Paula Badosa, reverență în fața Simonei Halep

„Meciul a fost cum l-ați văzut, un nivel al ei foarte bun, este meritul ei, iar eu mediocră. Mi-a lipsit totul, de aceea am câștigat doar patru game-uri, ea a jucat foarte, foarte bine, a fost rapidă, a servit bine, în momentele importante mingea a picat în terenul ei, nu rămâne decât să o aplaudăm, de aceea este o stea a acestui sport”, a spus Badosa.

Întrebată dacă umezeala din atmosferă i-a influențat jocul, Badosa a spus: „E posibil, ea s-a descurcat mai bine, nu vedeam cum și pe unde pot să o pun în dificultate, s-a simțit foarte comodă, a s-a hrănit din forța loviturilor mele și i-a ieșit totul. A fost mai rapidă, i-a ieșit tot”.

Plini de fair-play au fost și fanii spanioli prezenți pe arena „Manolo Santana”. Și-au încurajat favorita, dar au aplaudat în picioare și reușitele Simonei.

Simona Halep, după victoria cu Badosa: „Mă simt minunat la Madrid”

„Mă simt minunat la Madrid, am jucat un tenis foarte bun. Și Paula e foarte bună, dar am crezut în șansa mea și am dat tot ce am avut mai bun, până la final. Le mulțumesc fanilor, m-au susținut și mă susțin mereu, e o atmosferă specială, aici, la Madrid. 

E o plăcere și o onoare să lucrez cu Patrick, lucrăm din greu, am jucat foarte bine în aceste două partide. Nu mă gândesc că sunt favorită, sunt concentrată doar pe următorul joc și vreau să fiu mai bună și mai puternică”, a spus Halep, la câteva clipe după victoria cu Badosa. 

Badosa, reverență în fața Simonei Halep, printre lacrimi: „E o stea a acestui sport! Putem doar să o aplaudăm”

Statistica meciului Halep - Badosa, oferită de Sofascore

Citește și alte știri din tenis: 

Cum arată pentru Halep o zi la Academia Mouratoglou: „Ceva ce nu am crezut vreodată că o să fac”

Bianca Andreescu luptă împotriva violenței domestice: „Nu se discută suficient despre asta! Am făcut voluntariat și am văzut chestii groaznice”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ecucu
ecucu  •  01 Mai 2022, 16:34

Cu toata simpatia pentru revenirea Simonei sa recunoastem ca Paula nu a fost fizic chiar 100%. Imi pare rau ca a pierdut locul 2 in clasamentul WTA, dar, asa-i in tenis. Hai Simona!

ijohn
ijohn  •  01 Mai 2022, 08:51
Postat de merace pe 30 Aprilie 2022, 22:52

Minunat, Simona! Experiența ei încă mai contează în fața tinerelor vedete din WTA!

Are varsta cea mai potrivita pt marea performanta. Va mai lua 2-3 grandslame-uri, cu siguranta.

347655969058390
Ion Popescu  •  30 Aprilie 2022, 23:17

Simona este una din putinele flori minunate iesite din mocirla post decembrista.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează