SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Simona Halep - Dayana Yastremska 7-5, 6-4 » Halep, dezlănțuită la Roma! S-a calificat în sferturi fără să piardă set

Simona Halep e în sferturi la Roma. foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep e în sferturi la Roma. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 14:00 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 17:00

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA), scor 7-5, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma.

  • În „sferturi”, Halep va juca împotriva kazahei Yulia Putintseva (25 de ani, 30 WTA), învingătoare în trei seturi împotriva conaționalei Elena Rybakina (18 ani, 21 WTA), scor 4-6, 7-6(3), 6-2.

Halep a început ezitant meciul, adoptând un joc precaut în fața Dayanei Yastremska, una dintre „vârfurile” noi generații din tenisul feminin. Iar startul de meci a alimentat temerile fanilor lui Halep. Ucraineanca a făcut rapid 3-0, grație unui tenis agresiv, rapid, smucit pe alocuri, stil care a incomodat-o întotdeauna pe Halep. 

Din acel moment, numărul doi mondial a început să varieze mai mult jocul și să dea dovadă de mai mult calm în construirea punctelor. A plimbat-o pe adversara sa pe toată lățimea terenului și nu i-a mai făcut cadourile pe care i le oferise în startul partidei. Halep nu doar că a egalat, dar a continuat să fie cea care domină partida. S-a instalat la conducere, a servit extrem de solid, și a profitat de fiecare moment de paisivitate al adversarei. 

A fost 7-5 în favoarea lui Halep după un set de mare luptă, în care jucătoarea noastră a trebuit să transpire serios pentru a recupera avantajul procurat rapid de Yastremska.

Setul secund a fost la discreția Simonei. Fosta campioană de la Roland Garros a făcut rapid două break-uri și a gestionat cu multă maturitate momentele în care ucraineanca încerca să revină. 7-5, 6-4 în favoarea lui Halep, care e gata să facă un nou turneu mare la Roma.

Simona Halep - Dayana Yastremska 7-5, 6-4

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

7-5, 6-4, Game, Set Halep: La cea de-a doua minge de meci avută, Simona Halep reușește să închidă meciul. Victorie în minimum de seturi și calificare în sferturi la turneul Premier 5 de la Roma. 

5-4, Game Yastremska: Agresivă în joc și pozitivă în gândire, Yastremska nu abandonează lupta și se impune pe propriul serviciu. Ucraineanca rezistă deocamdată, dar Simona va servi imediat pentru a închide partida.

5-3, Game Halep: Bravo, Simona! Halep câștigă un game de o importață vitală, fiind din nou imperială pe propriul seviciu. Yastremska va servi în momentele ce urmează pentru a rămâne în meci.

4-3, Game Yastremska! Ucraineanca se agață de acest meci cu ultimele fărâme de energie, câștigând cel mai lung game al partidei, unul care a durat aproape 10 minute. Simona a reușit câteva lovituri de senzație pe durata game-ului, ea fiind aplaudată la scenă deschisă și de către Darren Cahill. 

4-2, Game Halep: Simona nu stă prea mult pe gânduri și intenționează să încheie partida cât mai rapid. După un nou game liniștitior, câștigt la zero de Halep, scorul arată acum 4-2 în favoarea jucătoarei noastre.

3-2, Game Yastremska: Ucraineanca recuperează unul dintre cele două break-uri reușite de Simona și încearcă să reintre în meci. 

2-0, Game Halep: Simona e într-o dispoziție de joc grozavă în aceste momente. Se impune din nou fără emoții pe propriul serviciu și își consolidează avantajul din setul secund. 

1-0, Break Halep: Start excelent de set secund pentru jucătoarea noastră. Simona se impue pe serviciul ucrainencei, după ce, în ultimele 10-15 minute, și-a ridicat considerabil nivelul de joc. 

7-5, Game, Set, Halep: Primul set merge în buzunarul Simonei! Halep a gestionat excelent momentul și a închis setul la prima minge de set avută.  Experiența jucătoarei noastre a făcut diferența exact în momentele importante ale partidei. Simona a neutralizat așa cum trebuie loviturile agresive ale adversarei, nu i-a mai oferit cadouri adversarei sale și, cu excepția unui singur game, a servit excelent pe toată durata setului. 

6-5, Break Halep! Presiunea exercitată de Simona dă roade! Jucătoarea noastră reușește break-ul, la capătul unui game în care a dictat ostilitățile pe teren.

5-5, Game Halep: Simona face un game extrem de solid pe propriul serviciu și egalează la cinci. 

4-5, Game Yastremska: Ucraineanca nu mai clipește pe propriul serviciu și revine în avantaj. Presiunea se mută acum în racheta Simonei, care va servi pentru a rămâne în set

4-4, Game Halep: Simona dă dovadă de concentrare și câștigă destul de lejer pe propriul serviciu, reușind să egaleze la 4.

3-4, Game Yastremska: Ucraineanca încheie perioada delicată în care intrase jocul ei și își face serviciul fără emoții, la 15. La fel ca în primele game-uri, backhand-ul acesteia a funcționat din nou la parametri remarcabili. 

3-3, Game Halep: Vine și cel de-al treilea game consecutiv al Simonei, care egalează după ce a fost condusă cu 0-3. Românca a început să aibă mai multă răbdare la construcția punctelor, dar profită și de jocul riscant al jucătoarei din Ucraina. 

⇒ 2-3, Break Halep! Fără să depună prea mult efort, Simona Halep își recuperează break-ul pierdut mai devreme. Jucătoarea noastră s-a impus la zero pe serviciul adversarei, a cărei tactică de a lovi în forță fiecare minge n-a mai funcționat în ultimele două game-uri. 

⇒ 1-3, Game Halep! Simona avea nevoie de liniștea mentală pe care i-o oferă acest game! Românca se impune la 15, profitând și de câteva erori ale adversarei, și punctează pentru prima oară pe tabelă în acest meci. 

⇒ 0-3, Game Yastremska! Încercările Simonei de a o pune în dificultate pe Yastremska sunt mult prea timide. Jucătoarea noastră lovește scurt și îi permite adversarei să-și pună în valoare una dintre armele sale principale: backhand-ul. Doar în acest game, Dayana a reușit două astfel de lovituri direct câștigătoae, la care Halep n-a găsit răspuns. 

⇒ 0-2, Break Yastremska! Simona își pierde serviciul după un game în care ucraineanca a fost cea care a dictat ritmul punctelor. A injectat multă forță loviturilor sale și a împins-o pe româncă mult în spatele liniei de fund. În plus, nici serviciul lui Halep nu a funcționat bine: a comis două duble greșeli, care i-au periclitat șansele în game. 

⇒ 0-1, Game Yastremska! Prim game disputat, în care Simona a încercat să returneze cât mai adânc și s-o incomodeze pe adversară la retur. Ucraineanca a început încă din startul meciului să lovească agresiv, forțând-o pe Halep să greșească. 

A început partida! Yastremska a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească!
⇒ Cele două jucătoare au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp!

***

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep și Monica Niculescu eliminate în turul II al turneului de la Roma! Au pierdut după doar o oră

Irina Begu, OUT de la Roma! Înfrângere în două seturi pentru sportiva noastră cu Johanna Konta

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
maddad
maddad  •  18 Septembrie 2020, 20:20

Nu ma obosesc sa polemizez. Singura explicație pentru care urăști pe cineva care nu ți-a făcut niciun rău, care nu ți-a băgat mana în buzunar, care nu a făcut declarații ce ar putea sa te lezeze este aceea ca ai un creier de bibilica, un caracter mizerabil și un suflet chinuit și negru. Pentru cei care nu știu, Simona Halep a marcat definitiv istoria tenisului feminin mondial. Astfel, începând cu 2013, Simona Halep a câștigat cele mai multe turnee WTA dintre toate jucătoarele lumii, cu o singura excepție, acea anomalie genetica plina de hormoni și substanțe chimice numita Serena Williams. Simona Halep este pe locul trei ALL TIME ca valoare a premiilor câștigate, 37 milioane de euro, fiind depășită doar de mega trisoarele Sharapova și S. Williams. De asemenea, este pe locul patru ALL TIME ca număr de săptămâni petrecute pe locul unu și sper sa redevina numărul unu. Cireașa de pe tort, pentru toți contestatarii orbiți de ura și cu creier în moarte clinica, Simona Halep NUMĂRUL UNU dintre toate jucătoarele aflate în activitate, inclusiv mega indopata cu chimicale Serena Williams, ca număr de săptămâni petrecute FĂRĂ ÎNTRERUPERE în top ten. De fapt, cu doua excepții, Simona Halep a petrecut MAI MULT DE SASE ANI CONSECUTIV în top five. PS Cine e Raluca Olaru și ce înseamnă că s-a calificat la dublu? S-a dedublat sau a avut o partenera? Nu am nimic cu Raluca, evident, dar nu contează în lumea tenisului. Din pacate

parpalache
parpalache  •  18 Septembrie 2020, 20:08
Postat de briceag pe 18 Septembrie 2020, 15:24

Jalnic esti tu! Asta e tenis la nivel inalt, deci vorbesti prostii.

Mai viteazule de dupa razboi!Era vorba de meciul cu Paolini!Pai daca era un tenis de nivel asa de inalt-papagalule-poti sa ne zici si noua de ce Simona striga-la ea insasi-citez:Nu asa proasto?

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  18 Septembrie 2020, 19:42

Oameni buni. Opriti-o ca e in stare sa ajunga la Casablanca din inertia elanului dat de marele australian man!!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează