SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, victorie rapidă cu Destanee Aiava în turul 1 de la Melbourne Summer Set » Când joacă meciul cu Gabriela Ruse

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 12:10 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 13:54

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a câștigat primul meci la simplu jucat în 2022. Românca s-a impus în fața australiencei Destanee Aiava (21 de ani, 316 WTA, scor 6-4, 6-2, în turul inaugural de la Melbourne Summer Set 1. 

  • Turneele de la Melbourne, Summer Set 1 și Summer Set 2, sunt unele de încălzire înainte de Australian Open. Meciurile se joacă în complexul care găzduiește primul Grand Slam al anului.
  • Simona Halep acestui meci se va duela în turul II cu Gabriela Ruse (87 WTA), care a trecut de Arina Rodionova, scor 6-3, 6-2. 
  • Partida se va juca joi dimineața, în jurul orei 03:30, ora României.

Simona Halep a reușit un joc foarte bun, în special la serviciu și a fost sigură în lovituri, căutând mereu să lovească agresiv. A reușit să câștige rapid meciul, după o oră și 18 minute.

Primul set a fost unul echilibrat. Halep a făcut break în game-ul de start, dar Aiava a egalat imediat. Ulterior, cele două jucătoare au mers cap la cap, până la 4-4, moment în care Simona și-a ridicat nivelul jocului. A câștigat următoarele două game-uri și a câștigat setul cu 6-4. 

Simona Halep, victorie în turul I la Melbourne Summer Set 1.

Simona a început excelent și setul secund. A făcut break în primul game și a reușit să se mențină în fața adversarei. La 4-2, Simona a mai făcut un break, ulterior servind cu succes pentru câștigarea setului, 6-2, și a meciului.

Fotografii spectaculoase din meciul Halep - Aiava

+5 FOTO

Simona Halep - Destanee Aiava 6-4, 6-2

Game, set, meci Simona Halep: Halep a servit excelent, a câștigat rapid game-ul și se califică în turul II.

Break Halep, 5-2: Simona mai face un break și va servi pentru câștigarea meciului

Game Halep, 4-2: Simona este tot mai aproape de câștigarea meciului. A reușit să câștige game-ul, chiar dacă a început cu o dublă greșeală

Game Aiava, 3-2: Australianca se apropie de Halep. A câștigat un game la limită, în care Simona a fost agresivă și în care a forțat un nou break

Game Halep, 3-1: Simona își mărește avantajul. A câștigat din nou game-ul de serviciu și se apropie de câștigare setului.

Game Aiava, 2-1: Australianca reușește să întrerupă seria de game-uri câștigătoare. A câștigat game-ul la limită și reduce din diferență.

Game Halep, 2-0: Simona confirmă forma foarte bună. Își mărește avantajul după un game de serviciu câștigat la 0

Break Halep, 1-0: Start solid pentru Halep, care continuă seria bună. Face break-ul și preia conducerea în setul secund

A început setul doi. Aiava servește prima

Set Simona Halep, 6-4: Simona câștiga game-ul de serviciu și închide setul după 42 de minute

Break Halep, 5-4: Simona face un game excelent la retur. Nu a cedat niciun punct și a reușit break-ul. Va servi pentru câștigarea primul set.

Game Halep, 4-4: Simona nu o lasă pe Aiava să se distanțeze. Reușește din nou să câștige game-ul, datorită unui serviciu foarte bun și egalează

Game Aiava, 3-4: Favorita publicului este din nou în avantaj. A fost un game echilibrat, în care Simona a egalat deși a fost condusă cu 30-0. În final, Aiava a reușit să se impună și a preluat din nou conducerea.

Game Halep, 3-3: Cele două jucătoare continuă să meargă cap la cap, Simona își câștigă și ea game-ul de serviciu, iar scorul este din nou egal.

Game Aiava, 2-3: Australianca e din nou în avantaj. Simona nu a reușit să-i pună probleme cu returul, iar Aiava a reușit să câștige fără emoții game-ul.

Game Halep, 2-2: Simona reușește să egaleze rapid. A fost un game câștigat cu ușurință de Halep, care a servit excelent și a fost în controlul punctelor.

Game Aiava, 1-2: Australianca preia conducerea. Halep a ratat o minge de break, iar Aiava a revenit în game și a reușit să-l câștige.

Break Aiava, 1-1: Un game complicat pe serviciul Simonei. Halep a avut șansa de a închide game-ul, dar Aiava nu a cedat și a reușit să întoarcă soarta game-ului, egalând scorul la general

Break Halep, 1-0: Simona a început bine meciul. A stat excelent în teren, a returnat agresiv și a reușit să pune presiune pe serviciul adversarei.

Simona Halep - Gabriela Ruse în turul II

Gabriela Ruse, campioana de la Hamburg de anul trecut, a învins-o fără probleme pe australianca Arina Rodionova (32 de ani, 152 WTA), scor 6-3, 6-2, în primul tur de la Melbourne Summet Set 1. Reprezentanta gazdelor n-a avut prea multe șanse în fața Gabrielei Ruse, care a obținut fără drept de apel prima sa victorie din noul an. Jucătoarea noastră a dominat întâlnirea în totalitate, și-a pierdut o singură dată serviciul și s-a impus clar, în minimum de seturi, după o oră și opt minute de joc.

În turul următor, Gabriela Ruse se va duela cu nimeni alta decât Simona Halep, fosta finalistă de la Australian Open. Astfel, va fi o reeditare a disputei de la Cluj din octombrie. La Transylvania Open, Simona s-a impus fără drept de apel, scor 6-1, 6-2.

Citește și: 

Ce start pentru Sorana Cîrstea! Victorie-fulger, 6-0, 6-0, la primul meci din noul sezon
WTA
Ce start pentru Sorana Cîrstea! Victorie-fulger, 6-0, 6-0, la primul meci din noul sezon
Caz revoltător la Australian Open: Djokovic scutit, indian INTERZIS din același motiv!
AUSTRALIAN OPEN
Caz revoltător la Australian Open: Djokovic scutit, indian INTERZIS din același motiv!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
tatiana19
tatiana19  •  05 Ianuarie 2022, 18:35
Postat de Ion Popescu pe 05 Ianuarie 2022, 13:38

Felicitari pentru fetele noastre serioase, muncitoare, performante ! S/au calificat in optimi Ruse, Begu, Carstea, Halep. Succes mai departe !

FELICITARI TUTUROR SI SUCCES IN CONTINUARE!!!!!

4438265116237544
Dan Matei  •  05 Ianuarie 2022, 16:48

N-am vazut meciul, dar as vrea sa va intreb, oare a dat lovitura secolului sau o pastreaza pentru Gabriela? Hai Gabriela!

catalynn
catalynn  •  05 Ianuarie 2022, 14:49
Postat de 1745flo pe 05 Ianuarie 2022, 14:29

Locul 320 mondial? O băteam si eu!

Tot ce e posibil, însă nu la tenis și nu in Australia. :-)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close