SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Caz revoltător la Australian Open: Djokovic scutit, indian INTERZIS din același motiv!

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) va participa la Australian Open. Deși nu e vaccinat, organizatorii i-au acordat o scutire medicală sârbului
Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) va participa la Australian Open. Deși nu e vaccinat, organizatorii i-au acordat o scutire medicală sârbului

Articol de GSP - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 18:03 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 18:59

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) va participa la Australian Open. Deși nu e vaccinat, organizatorii i-au acordat o scutire medicală sârbului. Din cauza vaccinării, Aman Dahiya (17 ani) s-a retras de la turneul de juniori de la Antipozi. Motivul: în India nu a început încă imunizarea persoanelor care n-au împlinit 18 ani.

  • Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie - 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină.
  • Concret, Djokovic deține acum o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice.
Principiul lui Țiriac stă în picioare și unde oamenii merg cu capul în jos
AUSTRALIAN OPEN
Principiul lui Țiriac stă în picioare și unde oamenii merg cu capul în jos

Reguli pentru un junior, scutire pentru Djokovic

„Aveam viză pentru Aman, dar oficialii de la Australian Open au fost foarte fermi în legătură cu regulile lor. Am explicat că vaccinarea persoanelor sub 18 ani nu a început încă în India, dar degeaba”, a declarat Jignesh Rawal, antrenorul lui Aman, la începutul anului.

Aman s-a clasat pe locul 78 mondial în clasamentul juniorilor și trebuia sa participe la probele de calificări pentru primul turneu de Mare Șlem al anului.

Regula „Vaccinat sau nu participi la Australian Open” îl împiedică pe Aman Dahiya să facă deplasarea la Melbourne. Dacă pentru Djokovic organizatorii au acceptat o derogare, aceștia n-au fost indulgenți și cu Aman, deși indianul nu avea posibilitatea legală de a se vaccina!

„Conform legislației australiene, jucătorul ar fi eligibil pentru vaccinare, așadar nu se califică pentru o scutire”, și-au motivat decizia australienii. Altfel spus, dacă în Australia ai avea dreptul să te vaccinezi, organizatorii de la AO nu țin cont de alte aspecte.

Caz revoltător la Australian Open: Djokovic scutit, indian INTERZIS din același motiv!
Aman Dahiya

Novak Djokovic participă la Australian Open

Sârbul, de nouă ori campion la Melbourne, a anunțat pe Twitter că organizatorii i-au acordat în cele din urmă scutirea medicală necesară participării la Australian Open. Sârbul va pleca spre Melbourne, acolo unde speră să câștige cel de-al 21-lea turneu de Mare Șlem și cel prin care i-ar depăși pe marii rivali Federer și Nadal.

„La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”, a postat marele campion sârb.

Australian Open 2022, doar pentru vaccinați sau cei scutiți medical. Pe hârtie

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat recent că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului. „Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor.

Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege. Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a declarat acesta.

Imaginea postată de Emma Răducanu a declanșat ironiile între Murray și Broady: „Nu doar că ești idiot, dar ești și mincinos” :)

„Un precedent periculos, o palmă în fața milioanelor de australieni” » Scutirea acordată lui Djokovic a provocat reacții în lanț + primul jucător care se revoltă: „Oare eu aș fi primit?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
mishu_74
mishu_74  •  05 Ianuarie 2022, 17:01
Postat de maxp pe 05 Ianuarie 2022, 09:07

Deci mai are cineva vreun dubiu legat de corectitudinea în sportul de performanta?! Îmi e clar ca individul e și dopat, posibil de acolo probabilele reacții adverse, și înseamnă că sunt dopați în masa. Eu n-am auzit de contraindicații la vaccin, nu exista nicăieri, s-a administrat în masa, e recomandat tuturor, n-a primit nimeni nicio scutire. Nu știu cum a obținut-o el, dar nu exista, sunt oameni care aveau motive de sute de ori mai întemeiate sa fie scutiți, dar nu exista ce a făcut el.

tot ce nu stii tu, sau nu ai auzit, nu exista. e clar, ce sa mai...***, e lumea plina de tot felul de... :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10207202405083487
Nanu Daniel  •  05 Ianuarie 2022, 15:32

***, ma mir cum de mai face sport de performanta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  05 Ianuarie 2022, 11:09
Postat de catalynn pe 05 Ianuarie 2022, 10:05

De celule T ai auzit!? In fine, astea sunt deja detalii, esența e alta: cu ce ii afectează pe cei din jur faptul ca Nole nu e vaccinat!? E clar ca va fi testat probabil de 3 ori pe zi (nu ca ar folosi la ceva, însă ca sa îți arate tie cât sunt de intransigenți) și atunci care e problema!? Cel care se expune e mai degrabă el, nu ceilalți …

Da, am auzit, îți arată că ai trecut prin boala, nu exclud niciodată o reinfectie, cel puțin nu în cazul de fata. Ce zici tu e corect, teoretic nu influențează pe nimeni foarte grav, e vorba de principiul prin care el este favorizat. Sunt oameni care au motive serioase de a ezita în a-și face vaccinul și au rămas fără locuri de munca, nu i-a scutit nimeni. Tot circuitul s-a vaccinat sa poată juca în voia, el o face oricum. Despre asta e vorba, nu altceva, despre nesimțire. Nu mai vorbim ca e un ***, de ce el antivaccinist?! Ce îl recomanda sa își spună părerea mai mult decât ceea ce privește propria lui persoana?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează
Close