SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Simona Halep dezvăluie cum se simte fără fani la Roland Garros: „Nu primim energie mai deloc” » Mesaj pentru suporterul român care a atras toate privirile

Simona Halep// foto: Guliver/GettyImages +13   FOTO
Simona Halep// foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 23:58 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 09:00

Simona Halep (2 WTA, 29 de ani)  a trecut de Irina Begu (30 de ani, 73 WTA), în turul II de la Roland Garros, scor 6-3, 6-4 și s-a calificat în runda următoare. Simona Halep a spus la videoconferința în limba română că îi lipsește energia publicului, însă se bucură de prezența unui fan din Craiova care o urmează peste tot în lume. 

  •  În turul III de la Roland Garros, Halep va da peste americanca Amanda Anisimova (19 ani, 29 WTA), care a trecut de Bernarda Pera (25 de ani, 61 WTA), scor 6-2, 6-0. Meciul se va juca vineri, organizatorii urmând să anunțe ulterior ora de start.

Simona Halep a venit la videoconferința de presă la jumătate de oră după ce meciul său din turul al doilea s-a încheiat. Din cauza pandemiei, toți jurnaliștii, indiferent că sunt la Paris, în redacția organizațiilor pentru care lucrează sau pe canapeaua de acasă se conectează prin Microsoft Teams și adresează întrebări. Românca în vârstă de 29 de ani a fost zâmbitoare și a răspuns elaborat întrebărilor în engleză care s-au concentrat asupra condițiilor diferite dintre cele două terenuri pe care a evoluat Simona până acum, despre provocarea de a întâlni o româncă, despre următorul meci.

Cu un moderator cu mai puțină experiență, partea în limba română era să nu se întâmple. Patru jurnaliști români sunt acreditați anul acesta la Paris. Gazeta Sporturilor a întrebat-o pe Simona cum e să joace fără ca publicul să-i scandeze numele și ce înseamnă pentru ea că a avut un fan devotat în tribune, venit din Craiova, care a mers după ea peste tot în lume la turnee. 

„Da, îl știu, l-am văzut și îl observ tot timpul pe la turnee și îi mulțumesc pentru susținerea necondiționată. E plăcut că am avut totuși o persoană care a strigat, «Hai, Simona!» și a venit și cu steagul. E greu fără public, nu primim energia lui mai deloc, dar e bine că sunt totuși câțiva oameni, este mai greu când este tribuna goală. Încercăm să ne adaptăm și să vedem pozitivul pentru că având șansa să jucăm aici, totuși este un mare plus", a răspuns Simona.

+9 FOTO

„Sunt bucuroasă"

Despre un alt fel de admirație am discutat cu Simona. La acest turneu, Kamila Rahimova și Renata Zarazua au spus că o au pe româncă drept idol.  „Nu mă gândeam în copilărie că lucrurile vor sta așa, că voi ajunge exemplu pentru alte jucătoare, am ajuns aici pentru că iubesc acest sport și când aud astfel de lucruri, îl iubesc și mai mult", a spus Halep.

În continuarea videoconferinței în limba română, Simona Halep a vorbit pentru TVR despre condițiile în care s-a desfășurat meciul din turul al doilea. 

„A fost terenul greu, mingea foarte grea și nu dădeam destul de lung așa cum mi-aș fi dorit eu. Am încercat să țin cât mai mult mingea, să dau cât mai înalt, cu efect, și mai iute, dar nu mi-a mers exact cum mi-aș fi dorit eu. Sunt foarte bucuroasă că am câștigat acest meci. Irina a jucat un tenis extraordinar și a fost cu adevărat greu"

 „Încă e frig"

Ziua de ieri de la Paris a început cu ploaie, dar mai târziu temperatura a urcat puțin și a ieșit soarele. Cum a influențat acest lucru senzațiile de pe teren ale Simonei? „Încă este frig pentru mine. Terenul a fost greu și umed, mingile grele", a explicat ea în partea de limbă engleză a conferinței de presă de după meci. „Nu este ușor să stai tare pe picioare fiindcă este alunecos. A fost greu pentru amândouă, dar eu am simțit totul ca foarte dificil", a încheiat favorita numărul 2. 

Stres doar înainte

Halep conduce cu 13-0 în fața româncelor pe care le-a întâlnit în circuit în ultimii 10 ani, dar ea spune că este dificil să joace contra unor compatrioate. După partida de ieri, a explicat ce face pentru a gestiona cât mai bine situații de acest gen. „Ceea ce fac cel mai bine este că, odată ce intru pe teren, nu mă mai gândesc împotriva cui joc. Stresul este înainte, deși am încredere, știu ce pot juca, cum pot juca. Simt emoții doar la început, apoi uit cine e adversara și doar încerc să câștig meciul", a spus ea. 

În primul meci nu a fost atât de umed terenul pentru că eram sub acoperiș, m-am simțit mai stabilă. Acum însă, în partea din spate era foarte alunecos. E diferit, dar sunt gata să înfrunt orice situație Simona Halep.

 

10 mingide break a avut Halep, convertind 4, Begu a valorificat două din două

74 la sutăa fost eficiența pe primul serviciu a Simonei Halep, în timp ce Irina Begu a rămas la 51%

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Begu, în turul 2 la Roland Garros

Citește mai multe știri despre meciul Simona Halep - Irina Begu:

„Plăcerea vinovată” a Simonei Halep » Cum a răspuns la întrebarea francezilor: „Cu ce te recompensezi după o victorie?”

Ce nu se vede la televizor » Irina Begu dezvăluie atmosfera din vestiar după o înfrângere cu Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1381559925261105
Alina Bordeanu  •  02 Octombrie 2020, 04:23
Postat de anti_sistem pe 01 Octombrie 2020, 10:08

Cum, nu mai are cine sa bata din palme pentru urlatoare?

Esti penibil. Din cauza unora ca tine Romania e asa jos

anti_sistem
anti_sistem  •  01 Octombrie 2020, 11:13
Postat de Giugiuca Irinel pe 01 Octombrie 2020, 10:28

Comentariul unui roman autentic.....asa stim sa ne susținem sportivii..halep e cea mai constantă jucătoare de ani buni în top 10, iar noi asa o încurajăm....strainii nu stiu cum sa faca sa ni i fure, iar noi ne batem joc de viata,profesia , anii si munca lor...frumoasa tara, păcat ca e locuită!

Cu ce mi-am batut joc ba prostalaule? Si ce, nu e adevarat ca Halep urla ca un ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2702584729999684
Daniel Patrascu  •  01 Octombrie 2020, 10:35

Ai o masina, camion, sau o motocicleta. Ai nevoie urgent de bani? Noi iti împrumutam suma dorita si in doar 30 minute. Condiții lejere de acordare si comision decent. Informatii la 0724998826 www.amanetcar.ro

Vezi toate comentariile (6)
Comentează