SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO Simona Halep, nedumerită după eșecul cu Rybakina: „În acest moment n-am nicio explicație pentru ce s-a întâmplat!”

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost învinsă de Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) în semifinalele Wimbledon 2022, scor 3-6, 3-6. Campioana din 2019 a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă. +15   FOTO
Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost învinsă de Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) în semifinalele Wimbledon 2022, scor 3-6, 3-6. Campioana din 2019 a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă.

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 20:48 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 21:06

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a fost învinsă de Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) în semifinalele Wimbledon 2022, scor 3-6, 3-6. Campioana din 2019 a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă. 

  • În finală de sâmbătă, Elena Rybakina o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur. Meciul se va juca juca la 16:00.

Serviciul Simonei a fost dezastruos astăzi. A comis nouă duble greșeli, iar procentajul primei mingi a fost de doar 52%. Halep e conștientă că aici a fost făcută diferența în semifinala cu Rybakina.

Detaliul care l-a surprins pe Mats Wilander în timpul semifinalei dintre Simona Halep și Elena Rybakina
Wimbledon
Detaliul care l-a surprins pe Mats Wilander în timpul semifinalei dintre Simona Halep și Elena Rybakina

Simona Halep, după eșecul din semifinala cu Elena Rybakina

„Ea a jucat foarte bine, la un nivel înalt, iar eu nu am reușit să replic la fel. Tot creditul pentru ea. A fost solidă și constantă, nu a avut fluctuații. Dar nici eu nu am făcut prea multe. Cred că i-am oferit mingea perfectă pentru jocul ei, s-a simțit confortabil pe teren. A meritat să câștige având în vedere cum am jucat eu.

Ar fi trebuit să servesc mai bine, știu că am crescut mult în ultimele trei luni la această lovitură, dar în semifinală parcă m-am întors la serviciul meu obișnuit, cu multe duble greșeli și prea moale. Dacă aș fi servit mai bine lucrurile ar fi altfel pentru mine.

În acest moment nu am nicio explicație de ce am servit atât de rău, dar se întâmplă. Am avut trei luni în care să schimb lucruri, poate e nevoie de mai mult timp să repar și să fie rutină. Poate și pentru că am fost un pic obosită nu a mers”, a spus Simona Halep, într-o conferință de presă. 

+11 FOTO

Simona Halep vrea să fie mai agresivă

Simona va lua o pauză de trei săptămâni. Următoarea competiție la care va lua startul este cea de la Washington, pe hard, între 1 și 7 august.

„Primul meu țel acum este să merg în vacanță pentru că am muncit mult, am nevoie de un pic de odihnă. Apoi vreau să devin pe zi ce trece mai bună și să fac ce vreau pe teren: să fiu mai agresivă, să fiu creativă și să pot menține un nivel ridicat în fiecare zi. 

Am reușit într-o anumită măsură, dar în semifinale nu am fost destulă de bună”, a explicat Simona Halep. 

Ultimele patru săptămâni au fost bune pentru mine, iau lucrurile pozitive. Mi-am dovedit că pot juca un tenis bun, dar în semifinale poate a fost prea mult pentru mine. Asta este, vreau să muncesc în continuare și sunt sigură că voi fi mai bună săptămâna viitoare
- Simona Halep

Simona Halep, cu ochii pe finala Rybakina - Jabeur

Duminică, de la ora 16:00, Elena Rybakina și Ons Jabeur vor lupta în premieră pentru un titlu de Grand Slam. 

:Simona va fi cu ochii pe meci: „Va fi o finală interesantă pentru că nu știu cum Rybakina va răspunde jocului lui Jabeur. Ea schimbă ritmul, îl taie cu multe slice-uri, servește bine. Nu știu dacă Rybakina va mai putea juca la fel ca în semifinale. Dar dacă are încredere va reuși. O să mă uit”.

VIDEO Rezumatul semifinalei Simona Halep - Elena Rybakina

Citește și alte știri de la Wimbledon:

VIDEO Elena Rybakina și cheia victoriei în semifinala cu Halep: „De obicei așa era, nu și astăzi!”

CTP, după eliminarea Simonei Halep de la Wimbledon: „S-a autohipnotizat. A servit cu o frică și nesiguranță greu de privit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
Maripo
Maripo  •  10 Iulie 2022, 11:32

“Pitic de grădina”, “superbitare de Rybakina…” Nu are legătura Armonia chipului jucătoarei cu arta jocului. Nu înțeleg de ce o umiliți și ijigniti pe Simona care in ciuda faptului ca este cam micuța in comparație cu alte jucătoare din circuit, a ajuns atât de departe… Va dați seama cât a luptat de a ajuns atât de departe? Am încredere in Simona di sunt sigura ca va mai câștiga competiții mari ca Wimbledon sau altele. Ea are ceva ce nu au altele: mental foarte bun, ambiție, determinare, talent uriaș, experiența… “ Noi nu mai asteptsm nimic de la tine”, a spus ci eva. Un suporter adevarat așteaptă și nu accepta înfrângeri vremelnice. ÎMI EXPRIM certitudinea ca. Simona Halep mai are resurse pentru victorii mari in tenis iar comparația “ pitic de grădina” e CEA MAI JIGNITOARE OFENSA la adresamarii noastre campioane SIMONA HALEP! Dacă ar exista o amenda care sancționează asemenea cuvinte, o meritați” DOMNULE” iubitor de tenis????!!!!

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  08 Iulie 2022, 18:10

Are valiomanyd ala prost "iecsplycatiyeah"

Revan
Revan  •  08 Iulie 2022, 15:10

Are nevoie de un psiholog sportiv! In finala cu Serena a jucat fara presiune, pentru ca oricum aia era mare favorita.. in finala cu Sloane venea dupa cateva esecuri dure si si-a dat drumul la mana dupa ce aia avea un set in fata... Adversara de ieri a inceput sa simta presiune cand avea set in fata iar Simona a facut break, cum ar mai fi servit aia in continuare daca Simona isi tinea serviciul?! In schimb, au fost 3 duble intr-un singur game... Pacat de talentul si munca Simonei, dar asta e sportul, te lupti si cu tine, nu doar cu adversarul... eu cred ca daca se vor intalni in vara asta la un masters, Simona castiga, asa cum a facut si Ostapenko sau Sharapova.. E fata asta noua mai buna ca Sharapova?!... ce sansa a ratat, pe mana ei...

Vezi toate comentariile (41)
Comentează