SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep a ajuns într-o situație nemaiîntâlnită în ultimii 3 ani, la finalul sezonului pe zgură

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat sambata, 08 iunie 2019 12:47

Simona Halep (3 WTA, 27 de ani ) a încheiat joi parcursul pe zgură cu un bilanț de unsprezece victorii și trei înfrângeri, dar și fără niciun trofeu, situație nemaiîntâlnită în ultimele trei sezoane.

Bucata preferată a anului s-a terminat pentru Simona Halep cu o înfrângere în sferturi de finală la Roland Garros. „Sunt mulțumită de rezultat, nu e rău să ajungi în această fază la un turneu de Mare Șlem. Am venit din postura de campioană en titre și am avut presiune pe umeri. Am făcut meciuri bune și plec cu gânduri pozitiv”, spunea Simona Halep joi la conferința de presă de după înfrângerea în două seturi în fața adolescentei Amanda Anisimova, 2-6, 4-6.

Inspirație la Madrid

Sezonul se zgură a început pentru jucătoarea din România în luna aprilie, cu două meciuri bune în Cupa Fed în care le-a învins pe Kristina Mladenovic și pe Caroline Garcia. O întâlnire care s-a terminat cu victoria Franței, decisă în meciul de dublu, unde Simona a făcut pereche cu Monica Niculescu. A sărit apoi peste turneul de la Stuttgart din cauza unor probleme la șold căpătate la Rouen.

Primul turneu a fost cel de a Madrid, unde Simona a parcurs drumul până în finală, obținând victorii convingătoare și impresionante. În ultimul act a dat peste Kiki Bertens, aflată în zi bună, și astfel a pierdut al doilea ultim act la Madrid, după cel din 2014, și al 17-lea al carierei.

„Îmi doresc un rezultat bun la Wimbledon„

"Vreau să uit ce s-a întâmplat la Roma", spunea Halep, care la al doilea turneu important al sezonului a pierdut încă de la meciul de debut în capitala Italiei. Învingătoarea ei s-a numit Marketa Vondrousova, cea care o depășise și la Indian Wells.

După o săptămână a venit al doilea turneu de Mare Șlem al anului, preferatul Simonei. Primele două meciuri au fost complicate, decise în trei seturi. Următoarele două au durat 55, respectiv 45 de minute și părea că Simona are drum deschis spre finală. A jucat neinspirat în fața Amandei Anisimova, o stea în devenire, și s-a oprit în sferturi de finală. Bilanțul acestei perioade cărămizii este de 11 victorii și 3 înfrângeri, fără niciun trofeu cucerit. Situație cu care românca nu s-a mai confruntat din 2015. 

În următoarele luni circuitul se va colora în verde și apoi din nou în albastru. „M-am obișnuit cu tranziția de la zgură la iarbă, nu voi face nimic special, doar rutina mea uzuală. Îmi doresc un rezultat bun la Wimbledon, dar nu pun presiune pentru că este un an în care vreau să abordez totul mai relaxată”, a încheiat Halep conferința de presă. Primul turneu pe iarbă pentru ea este cel de la Eastbourne, unde a primit un wild card, și care debutează pe 23 iunie

„Am câteva zile libere și apoi încep antrenamentele pentru iarbă, poate o să am un sezon bun"

Următoarele turnee pentru Simona Halep

23-29 iunie: Eastbourne
1-14 iulie: Wimbledon

jucătoare de Top 10 a învins Simona Halep în sezonul de zgură, pe Ashleigh Barty, 9 WTA, în sferturi de finală la Madrid

51este locul ocupat de Amanda Anisimova, jucătoarea cel mai slab clasată care a învins-o pe Simona Halep, celelalte înfrângeri pe zgură au venit la Kiki Bertens, 7 WTA, și la Marketa Vondrousova, 44 WTA

23-10 este raportul dintre seturile câștigate și cele pierdute de Simona Halep pe zgură în 2019, dintre cele câștigate cinci au fost la zero

8 este locul pe care-l va ocupa Simona Halep de luni, o poziție pe care a mai ocupat-o o singură săptămână de când e în Top 10, începând cu 8 mai 2017

Evoluție Simonei pe zgură de când e în Top 10

top10

2019, încă fără titlu

De când a urcat în Top 10, adică finalul lunii ianuarie 2014, Simona a avut o medie de două turnee câștigate anual. Nu a fost vreun sezon în care să nu ridice un trofeu deasupra capului, chiar dacă primul triumf a venit câteodată ceva mai târziu.

De asemenea, a mers până la capăt încă de la întâia finală disputată în fiecare an, indiferent că a fost în ianuarie, februarie sau mai. 2019 iese însă din tiparul sezoanelor precedente. Până acum, Halep a atins două finale, în concursuri pe care le-a câștigat în trecut, Doha și Madrid, dar le-a cedat pe ambele, la Elise Mertens, respectiv Kiki Bertens. În 2019, primul trofeu, când și dacă va veni, va fi dincolo de reperele temporale pe care le-a fixat până acum. 

Când a câștigat Simona Halep primul titlu într-un sezon din 2014 încoace

 trofee

Vezi și:

VIDEO Simona Halep s-a enervat când a revenit în țară după Roland Garros: „Sunt niște întrebări... cine spune asta?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ray51
ray51  •  09 Iunie 2019, 10:58

Emotional nu sta bine! Forma sportiva in parametri cu care ne-a obisnuit. Noutati tehnice studiate si asimilate: 0. Randament in momentele cheie: sub 30%. Blazare si sabloane in exprimare in orice limba. Incepe sa aiba reactii de frustrare specifice 'batranelului' caruia nu-i mai iese bine nimic. Am sfatuit-o in decembrie 2018 sa-si planifice nunta si copilul pt 2019! Nu m-a ascultat. E alegerea ei !!!

mikidiki
mikidiki  •  09 Iunie 2019, 10:03

Nici nu va mai catiga vreun turneu de gs vreodata e mult prea slaba poate doar Madridu stim cu totii de ce ....dar in rest tin si pariu cu voi ca cu acest joc de racaneala infecta si joc batranesc si invechit arunca mingia pe centru si fugi ca bezmetica...numai tine deloc...nici in turneele itf nu a-r mai face fata clar jocul ei ezte undeva intre locurile 250-300!

lapusneanul
lapusneanul  •  08 Iunie 2019, 20:25
Postat de geoni51 pe 08 Iunie 2019, 20:21

Toate favoritele au picat rand pe rand ,ai avut drum liber spre trofeu dar cu te impiedici in propriile sireturi te multumesti doar cu resturi..halal campioana..

sa recitim ce ai comentat..toate favoritele au picat rand pe rand....ba prostovane, alea de ce pot pica si simona nu ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează