SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, ADIO SUSPENDARE

EXCLUSIV / VIDEO Scenariul salvator pentru Simona Halep? Președintele Federației de Tenis e încrezător: „Da! Cu siguranță va apela la asta”

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages +37   FOTO
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 16:56 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 16:58

George Cosac (56 de ani), președintele Federației Române de Tenis, a comentat la GSP Live posibilitatea ca Simonei Halep să-i fie înghețat retroactiv clasamentul din momentul expirării suspendării pentru dopaj până în prezent.

Simona Halep a scăpat, oficial, de suspendarea pentru dopaj. Interzisă în prima instanță pe o perioadă de 4 ani, sportiva din România a avut câștig de cauză la TAS, care a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni.

În prezent, Simona nu are clasament, fiind pe zero după perioada lungă de inactivitate. Ultimul ei meci datează din finalul lui august 2022, acum mai bine de 1 ani și 6 luni.

Cea mai tare glumă după succesul Simonei Halep de la TAS » „Înțepături” pentru Serena Williams
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Cea mai tare glumă după succesul Simonei Halep de la TAS » „Înțepături” pentru Serena Williams

VIDEO. Scenariul salvator pentru Simona Halep? Ce spune George Cosac, președintele FRT

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, vede posibil scenariul în care Simona ar reprimi punctele pe care le avea în iulie 2023, în momentul în care au expirat cele 9 luni de suspendare dictate de TAS. La acea vreme, Simona ocupa locul 54 WTA, cu o zestre de 1.000 de puncte.

Discuția a plecat de la o întrebare adresată de Raul Rusescu, noul expert GSP Live: „Există vreo posibilitate ca Simona să beneficieze de clasament înghețat pentru această perioadă?”.

„Eu cred că da. Gândiți-vă că sunt 10 luni în care ar fi putut juca. Cumulat cu tot ce s-a întâmplat, ce presiune și stres continuu a îndurat, că nu se mai judeca odată... Este timp consumat din viață.

Cine îi dă timpul ăsta înapoi? Cu siguranță va apela la tot felul de derogări, normale și argumentate, astfel încât fie să primească wild carduri, fie să meargă în urmă și să vadă ce clasament acea la acel moment, astfel încât să poată reîncepe de la acel nivel.

Dar și dacă nu îi vor reda clasamentul, sunt convins că la dorința și ambițiile ei, în câteva luni va reajunge în top. Sigur, la început are nevoie de wild carduri. Să o iei de jos, cu turnee de 15 sau 20 de mii, ar dura mult să revină sus.

Va avea nevoie de wild carduri, pe care cu siguranță le va primi. Simona a fost printre cele mai populare jucătoare, sunt convins că orice organizator de competiție mare ar fi încântat să o aibă la respectivul turneu”, a afirmat președintele FRT la GSP Live.

Regulamentul nu specifică ce se întâmplă în situații precum aceasta în care se regăsește Simona Halep. Dacă ar fi ca jucătoarea din România să reprimească punctele din iulie 2023, ar fi vorba despre o derogare, o situație specială.

Mai multe știri despre Simona Halep:

Simona Halep își dorește imens să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum poate ajunge acolo?
HALEP, VICTORIE LA TAS
Simona Halep își dorește imens să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum poate ajunge acolo?
Pompiliu Popescu după decizia TAS în cazul Simonei Halep: „Ea rămâne dopată, chiar și cu o zi de suspendare”
DOPAJ
Pompiliu Popescu după decizia TAS în cazul Simonei Halep: „Ea rămâne dopată, chiar și cu o zi de suspendare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează