SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep - Iga Swiatek. Ce a învățat poloneza din înfrângerea de anul trecut: „Mi-am dat seama ulterior”

Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA) a vorbit înaintea meciului cu Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) din „optimile” de la Roland Garros.
Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA) a vorbit înaintea meciului cu Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) din „optimile” de la Roland Garros.

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 18:50 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 19:19

Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA) a vorbit înaintea meciului cu Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) din „optimile” de la Roland Garros.

  • Simona Halep și Iga Swiatek se întâlnesc duminică, de la ora 12:00, în optimile de finală de la Roland Garros 2020. 

Jucătoarea din Polonia de-abia și-a terminat studiile preuniversitare: „Mi-am dat examenul de absolvire în timpul pandemiei. Deci, am fost liberă pentru acest turneu, nu ca anul trecut. Acum, vreau să iau doi ani pauză de la studii pentru a vedea în ce direcție va merge tenisul meu în momentul în care mă axez doar pe carieră. Dacă în următorii ani voi fi în Top 10 și voi lupta pentru turneele de Grand Slam, atunci cu siguranță nu voi avea timp de facultate. În acest caz, voi lucra mai mult la imaginea și cariera mea”.

Swiatek a rememorat și meciul de anul trecut cu Halep de la Paris: „Am învățat lucruri noi. Nici măcar nu știam că sunt atât de stresată când joc. Apoi, după partidă, eram foarte supărată, întrucât nu am prestat cel mai bun tenis al meu. Mi-am dat seama ulterior că era din cauza stresului și că trebuie să lucrez la această parte”.

Cine e Iga Swiatek, adversara Simonei Halep de la Roland Garros 2020

În vârstă de 19 ani, poloneza nu a câștigat niciun titlu WTA în carieră, dar este considerată a fi o viitoare jucătoare importantă în circuitul feminin. Iga este antrenată de Piotr Sierzputowski și a început tenisul doar pentru a o învinge pe sora ei mai mare. 

Anul 2019 a fost cel mai bun an din carieră. A jucat finala la Lugano, iar la Roland Garros a ajuns până în optimi, când a fost învinsă de Halep. A ajuns în turul doi la Australian Open și US Open, iar la Wimbledon a fost eliminată după primul meci. 

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Iga Swiatek 6-1, 6-0 de la Roland Garros 2019

Citește mai multe știri din tenis:

Irina Bara și concluziile sale după parcursul de la Paris: „Plec cu gânduri frumoase!"

De ce e Simona Halep invincibilă pe zgură? Darren Cahill le-a spus americanilor secretul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close