SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

EXCLUSIV Punctele nevralgice ale lui 2020 » Simona Halep și meciurile care au marcat-o: „Am fost un pic lovită de tren”

Simona Halep - Iga Swiatek. foto: Guliver/Getty Images +20   FOTO
Simona Halep - Iga Swiatek. foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020 10:53 / Actualizat miercuri, 23 decembrie 2020 16:59

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a analizat pentru Gazeta Sporturilor cele mai importante borne din 2020, sezon de care, în ciuda piedicilor cauzate de pandemie, e extrem de mulțumită.

Într-un sezon fragmentat de pandemie, Simona Halep a bifat doar trei înfrângeri în cele șase turnee pe care le-a disputat. Eșecurile cu Muguruza și Iga Swiatek au lăsat însă urme pentru Halep, care a explicat cum s-a simțit după înfrângerea de la Roland Garros. 

- Simona, ce înfrângeri te-au durut foarte mult? Ai jucat semifinale la Australian Open cu Muguruza, apoi acea "optime" de la Roland Garros cu Iga Swiatek. Simți că ai ratat două oportunități bune de a câștiga un nou Slam?
- Pot să spun că în Australia aveam o șansă mai mare, eram în semifinală. Dacă reușeam să câștig acel meci, poate aveam o șansă împotriva lui Kenin. Însă au fost rezultate bune, a fost un Grand Slam foarte, foarte bun, la început de an. Muguruza a jucat foarte bine și a câștigat meciul pe bună dreptate. Eu am dat tot ce am avut mai bun, așa că nu mi-a părut rău. La Roland Garros, Swiatek a jucat incredibil. Poate n-am jucat cel mai bun meci al meu, dar a fost peste și a meritat să câștige turneul.

- Apropo de înfrângerea aceea cu Swiatek, ce ai simțit în vestiar imediat după meci? Spuneai că ți-ai aruncat echipamentul la gunoi, preluând un fel de superstiție. Ce senzații ai avut la finalul acelei partide? 
- Am fost dezamăgită, am fost un pic lovită de tren, dar e o senzație pe care o ai atunci când nu poți să legi, când nu simți ritmul jocului. Ea a dat foarte puternic în toate mingile, i-au intrat foarte multe și n-a greșit, ceea ce m-a debusolat un pic. După câteva zile, am fost OK și mi-am spus că asta e, merg mai departe, mai am câțiva ani în față.

23-3e raportul victorii - înfrângeri din acest an. Cele trei jucătoare care au învins-o: Sabalenka Muguruza și Swiatek

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Halep - Swiatek

+16 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Iga Swiatek

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

GALA GSP 2020. Interviu exclusiv cu Simona Halep: „O medalie la Olimpiadă ar completa tot tabloul de trofee!” » Dezvăluiri despre senzațiile trăite în 2020 + cum a trecut peste infectarea cu COVID-19

GALA GSP 2020. Simona Halep - „Sportivul anului 2020" în Ancheta Gazetei: „Mai fac loc și pentru alte trofee”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  23 Decembrie 2020, 21:11

Si nu ti-a fost un pic jena cand ti s-a facut cadou titlul de sportivul anului? Era mai bine sa fi fost lovita de tren si cand ai pus mana pe trofeu!

267890
267890  •  23 Decembrie 2020, 14:30

Lovita de tren ...n-as zice. A fost chiar un an prea bun pentru Halep. Normai, cand a dat de cate o jucatoare care n-a intrat in jocul ei distructiv, a esuat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează