SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Revenire ca pe vremuri! Aproape de eliminare, Simona Halep s-a dezlănțuit și a rezolvat „sfertul” cu Paolini, la WTA Linz!

Simona Halep e în sferturi la Linz // FOTO: Guliver/Getty Images +17   FOTO
Simona Halep e în sferturi la Linz // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 21:19 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 01:09

Simona Halep (30 de ani, 22 WTA) a revenit de la 4-6, 1-3 cu Jasmine Paolini (25 de ani, 51 WTA) și s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz. Aproape de eliminare, fostul lider mondial a izbutit o revenire old-school: s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-0, după o luptă de peste două ore. 

  • Halep o va întâlni în faza semifinalelor pe Jaqueline Cristian, care a învins-o pe Veronika Kudermetova. Semifinala e programată joi, de la ora 21:00. 
  • Americancele Alison Riske (73 WTA) și Danielle Rose Collins (29 WTA) se duelează în cealaltă semifinală.

Jasmine Paolini, aflată pentru a doua oară față în față cu Simona Halep, după Roma 2020, i-a opus o rezistență serioasă fostului lider mondial. Fără inhibiții, italianca a început vijelios partida: s-a impus autoritar în primele trei game-uri, în care jucătoarea noastră a obținut doar două puncte

Treptat, Halep a început să echilibreze partida, însă a căzut pradă erorilor neforțate din jocul său. Deși revenise de la 2-5 la 4-5 în setul 1, Halep a cedat în momentul în care servea pentru a egala și a împinge manșa în prelungiri. N-a fost cel mai liniștit set pentru Simona Halep, care și-a reproșat cu voce tare unele decizii luate în timpul meciului: „Lovește, lovește”, a strigat ea la un moment dat. 

Halep revine în TOP 20 după duelul-maraton cu Paolini + Simona, felicitată de ambasadorul Romaniei în Austria
WTA LINZ
Halep revine în TOP 20 după duelul-maraton cu Paolini + Simona, felicitată de ambasadorul Romaniei în Austria

Aproape de eliminare, Simona Halep s-a dezlănțuit și rezolvat „sfertul” cu Paolini!

Exact când părea că soarta meciului e periclitată, Simona a reușit o revenire marcă înregistrată, la fel ca-n vremurile bune. 

Condusă cu 1-3 și-n setul secund, Simona a turat motoarele și a început să etaleze cel mai bun tenis al său, cu lovituri în forță de pe ambele părți ale terenului și accelerări care de care mai inspirate. Simo s-a „hrănit” din nervozitatea de care n-a scăpat nici în această manșă, însă momentele de irascibilitate au fost urmate de fiecare dată de segmente de tenis bun. Încântător, pe alocuri. 

Simona Halep - Jasmine Paolini 4-6, 7-5, 6-0. Invitație la „covrig”

Un scenariu pe care Simona l-a mai urmat și în alte ocazii s-a repetat în decisivul întâlnirii de azi cu Paolini. Energizată în urma câștigării setului secund, Halep nu a clipit: a dus rapid scorul la 4-0, românca fiind cea care a dictat ostilitățile în permanență. Descumpănită, italianca nu și-a mai revenit, încasând un „covrig” de la Simona, care merge mai departe în turneu. 

Halep s-ar putea întâlni în faza semifinalelor cu Jaqueline Cristian, în cazul în care „Jaq” o învinge pe Veronika Kudermetova. Cele două s-au întâlnit și în urmă cu două săptămâni, la Transylvania Open, când Halep nu i-a dat nicio șansă lui Cristian.

Aflată acum pe locul 22, Simona și-a asigurat revenirea între primele 20 de jucătoare ale lumii începând de săptămâna viitoare. Halep va ocupa locul 20.

Desfășurarea liveTEXT a meciului: 

  • 6-0, Game, Set, Meci Simona Halep! Simona se impune cu 6-0 în decisiv și merge în semifinale!
  • 5-0, Break Halep. Jucătoarea noastră nu-i lasă nici măcar un game italiencei. Simo face al treilea break din acest set și va servi imediat pentru a obține victoria și biletele pentru semifinală. 
  • 4-0, Game Halep. De neoprit! Simona e din ce în ce mai aproape de victorie, după încă un game încheiat cu as.
  • 3-0, Break Halep: Momente încântătoare de joc pentru Simona Halep. „Regenerată” după primul set, jucătoarea noastră e cea care dictează ostilitățile în aceste momente. Italianca nu mai reușește să țină pasul cu Simo, care face un nou break.
  • 2-0, Game Halep. O singură jucătoare pe teren în aceste momente. Simona închide game-ul cu un as și conduce cu 2-0.
  • 1-0, Break Halep. Condusă cu 0-40, Simona n-a abandonat un game ce inițial părea pierdut. Simona a profitat, ce-i drept, și de o serie de erori neforțate din jocul lui Paolini, care a ratat din poziții neverosimile. În acest moment, jucătoarea din România pare favorită să câștige meciul. 
  • A început setul trei, cu jucătoarea din Italia la serviciu. Pumnii strânși pentru Simona!
  • REZUMATUL SETULUI SECUND. Exact când părea că soarta meciului e periclitată, Simona a reușit o revenire marcă înregistrată, la fel ca-n vremurile bune. Condusă cu 1-3, Simona a turat motoarele și a început să etaleze cel mai bun tenis al său, cu lovituri în forță de pe ambele părți ale terenului și accelerări care de care mai inspirate. Simo s-a „hrănit” din nervozitatea de care n-a scăpat nici în această manșă, însă momentele de irascibilitate au fost urmate de fiecare dată de segmente de tenis bun.
  • 7-5, Game, Meci Halep! În control total! Simona e dezlănțuită în ultimul game al setului secund și reușește să trimită partida în decisiv.
  • 6-5, Break Halep! „Vintage” Simona Halep face un game ca-n vremurile bune și câștigă la zero pe serviciul adversarei. „Si-mo-na” exclamă și românii prezenți în sala de la Linz.
  • 5-5, Game Simona. Excelent game făcut de protejata lui Adrian Marcu și Daniel Dobre. Halep gestionează excelent presiunea și egalează la cinci.
  • 4-5, Game Paolini. La capătul unui game de o intensitate epuizantă, Simona Halep ratează la limită șansa break-ului. Italianca anihilează oportunitățile româncei și trece în avantaj, 5-4. Simo va servi imediat pentru a rămâne în meci
  • 4-4, Game Halep. Simona reușește să egaleze la patru, după un game modest făcut de italiancă.
  • 3-4, Game Paolini. Italianca se regrupează după cele două game-uri câștigate anterior de Simona. E din nou în față și mută presiunea în terenul jucătoarei noastre. 
  • 3-3, Game Halep. Jucătoarea din România confirmă rebreak-ul și izbutește să egaleze la trei, într-un game în care a câștigat și cel mai frumos schimb al partidei, finalizat cu un passing de toată frumusețea.
  • 2-3, Break Halep. Un game de o importantă aparte e câștigat, în cele din urmă, de Simona Halep. După ce irosise alte trei mingi de break, jucătoarea noastră reușește, în sfârșit, să-i „rupă” serviciul lui Paolini.
  • 1-3, Break Paolini. Încă un game modest al Simonei la serviciu. Italianca ajunge imediat în poziția de a avea mingi de break și nu iartă. Marius Comănescu, fostul antrenor al Soranei Cîrstea, cel care comentează partida de astăzi, e de părere că Simona are în continuare unele probleme de natură fizică: „Sunt sigur că a avut unele dificultăți, probabil la spate. Cam asta îmi spune jocul ei și greșelile pe care le face din unele poziții. Probabil vom afla după meci”.
  • 1-2, Game Paolini! Condusă cu 0-1, italianca reacționează imediat. După ce s-a impus pe serviciul Simonei, urmează un alt game manageriat excelent de italiancă.
  • 1-1, Break Paolini. Avantajul Simonei dispare de parcă n-ar fi existat. Un game extrem de modest făcut de Halep anihiliează break-ul reușit anterior. Italianca egalează, profitând în continuare de jocul pasiv al jucătoarei noastre.
  • 1-0, Break Halep. Mult mai bine! Simona începe cu dreptul setul secund, reușește să câștige pe serviciul adversarei și să se instaleze la conducere.
  • REZUMATUL PRIMULUI SET: Jasmine Paolini, aflată pentru a doua oară față în față cu Simona Halep, i-a opus o rezistență serioasă fostului lider mondial. Dezinhibată, italianca a început furtunos partida: s-a impus autoritar în primele trei game-uri, în care jucătoarea noastră a obținut doar două puncte. Treptat, Halep a început să echilibreze partida, însă a căzut pradă erorilor neforțate din jocul său. Deși revenise de la 2-5 la 4-5, Halep a cedat în momentul în care a servit pentru a egala la 5. N-a fost cel mai liniștit set pentru Simona Halep, care și-a reproșat cu voce tare unele decizii luate în timpul meciului: „Lovește, lovește”, a strigat ea la un moment dat. 
  • 4-6, Break, Set Paolini. Simona a servit pentru a rămâne în set, însă a greșit în momentele cheie. Alte câteva erori se strecoară în jocul său, astfel că primul set e câștigat de Paolini. 
  • 4-5, Break Halep! Simona se impune pe serviciul adversarei pentru prima oară în meci. Constrânsă de scorul de pe tabelă, jucătoarea din România reacționează ideal: nu mai greșește, pune multă presiune la retur și închide game-ul cu un retur necruțător!
  • 3-5, Game Halep. Simona se impune la capătul celui mai lung game al partidei, care a durat mai bine de opt minute. Italianca nu a slăbit ritmul în nicio clipă, anihilând mai multe mingi de game ale lui Halep. Paolini va servi imediat pentru a închide primul set, Simona are nevoie de o opoziție mai serioasă!
  • 2-5, Game Paolini. Halep a condus cu 30-0, dar n-a manageriat bine avantajul. Italianca a rezistat în fața presiunii impuse de Halep, adjudecându-și game-ul tot în prelungiri. Jocul Simonei continuă să fie scurtcircuitat de erori neforțate.
  • 2-4, Game Halep. Mult mai multă stăpânire de sine în jocul etalat de Simona în acest game. Ajutată și de serviciu, jucătoarea din România reduce din diferență.
  • 1-4, Game Paolini. Semne îmbucurătoare în jocul Simonei, care reușește să împingă game-ul în prelungiri. Prea puțin, însă. Italianca profită de două erori ale adversarei și duce scorul la 4-1.
  • 1-3, Game Halep. Simona punctează pe tabelă pentru întâia oară în acest meci. Eleva lui Adrian Marcu și a lui Daniel Dobre încearcă să imprime mai multă adâncime loviturilor sale și să o împingă pe adversara sa în spatele liniei de fund. Sfârșitul game-ului o găsește pe Simona avansând curajos la fileu.
  • 0-3, Game Paolini. Simona nu se regăsește! Jucătoarea noastră asistă fără reacție la „recitalul” italiencei, care lovește necruțător fiecare minge. Doar două puncte a câștigat Halep până în acest moment. 
  • 0-2, Break Paolini. Italianca domină startul de meci. Primul game, câștigat într-o manieră autoritară, pare să nu fi fost o întâmplare. Paolini se impune și pe serviciul Simonei și se instalează la conducerea partidei.
  • 0-1, Game Paolini! Jucătoarea din Italia începe meciul fără emoții. Lovește extrem de tare încă din startul partidei și își adjudecă game-ul la zero. 
  • A început partida, cu Jasmine Paolini la serviciu!
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida din sala de la Linz va începe în scurt timp. 

Citește mai multe știri din tenis: 

Emma Răducanu eliminată din turneul de la Linz » A pierdut cu jucătoare venită din calificări și a acuzat probleme medicale

Simona Halep, prima reacție după victoria de la Linz » Cum a încurcat-o Aliaksandra Sasnovich + mesaj în română pentru fani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
267890
267890  •  12 Noiembrie 2021, 15:18

Exact, s-a dezlantuit, dar si-a paradit piciorul. Si nu e prima data cand o pateste. Un mare sportiv trebuie sa stie si cum sa se protejeze. Ori Halep se arunca in lupta urland de furie ...si se face praf. Minte n-a avut niciodata.

4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  10 Noiembrie 2021, 23:30

Nu cred ca mai are resurse sa ajunga in top 10. Am impresia ca nu se pregateste indeajuns si incontinuu. Este o simpla parere.

talpaiadului
talpaiadului  •  10 Noiembrie 2021, 22:48

Bravo, felicitari! E de apreciat faptul ca Simona Halep trage de ea si joaca inca tenis, desi putea sa se retraga in plina glorie si sa se dedice familiei, ca bani are destui.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close