SPORTURI  »  TENIS  »  EASTBOURNE WTA

Simona Halep la Eastbourne: „Aș alege medalia olimpică în detrimentul unui Slam” + Sfaturi pentru noul lider mondial Ashleigh Barty

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 25 iunie 2019 15:20

Simona Halep (7 WTA) va debuta astăzi la Eastbourne împotriva lui Su-Wei Hsieh (33 de ani / 29 WTA), într-un meci care va începe după ora 20:00. Românca a fost prezentă la All Access Hour și a vorbit despre obiectivele pe care le are, dar i-a oferit și un sfat noului lider mondial Ashleigh Barty.

„Încă am obiective și sunt destul de mari. Sigur că mi-aș dori să câștig un alt Grand Slam. Mi-aș dori o medalie la Jocurile Olimpice, acesta e principalul obiectiv, de fapt. Dar nu mă mai apasă aceste lucruri. Când simt o presiune pozitivă, atunci joc bine. Nu mă mai gândesc la rezultat, ci la cum să joc cel mai bun tenis al meu.

Dacă ar fi să aleg ceva pentru anul viitor dintre cele două, aș alege medalia, iar celălalt an aș alege Slamul (n.r. râzând). Orice medalie e bună. În tenisul românesc îi avem doar pe Horia și pe Florin Mergea cu medalii la JO, iar eu mi-am zis că am numărul 1, am Slamul, acum am nevoie de o medalie olimpică, să fie totul perfect”, a spus Halep, conform treizecizero.ro.

Simona a vorbit și despre prima adversară de la Eastbourne: „E mereu greu cu ea, iar acel meci de anul trecut de la Wimbledon a fost o mare dezamăgire pentru mine. Am avut minge de meci. E o adversară foarte complicată. Poate îmi voi putea lua revanșa, dar cu siguranță va fi greu”.

„De regulă, nu joc înainte de un Grand Slam, dar anul acesta nu am avut meci jucat pe iarbă, așa că am decis să vin aici pentru a avea niște meciuri. Cea mai bună decizie e aceea pe care o iei, așa că pentru mine e cea mai bună decizie pentru acest moment” Simona Halep

Românca a vorbit și despre noul lider mondial Ashleigh Barty: „Cred că te simți împlinit. Să se bucure de această realizare, e singurul meu sfat. Eu m-am bucurat mult și nu m-a doborât, pentru că am stat acolo pentru o perioadă lungă, așa că nu văd nimic negativ. Cred că merită să fie pe primul loc. E extraordinar cât de repede a ajuns pe locul 1 – a câștigat primul Grand Slam, iar apoi, la următorul turneu jucat, a atins și primul loc. E foarte talentată și merită să fie acolo.

Am vorbit cu ea în vestiar la Paris despre perioada în care s-a retras din tenis. Știu că am fost foarte surprinsă atunci. Iar Darren mi-a spus că va fi o jucătoare foarte bună. Când am văzut că s-a oprit, am fost un pic șocată, dar știa ce face și s-a văzut acum că a avut nevoie de acea pauză.

Citește și:

SIMONA HALEP - SU-WEI HSIEH // Halep începe azi balul! Organizatorii au anunțat ora de start a meciului din turul II de la Eastbourne

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  25 Iunie 2019, 20:49

Halep-Hsieh a fost 6-2, 6-0! Hai Simona!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează