SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

VIDEO + FOTO Halep, prima victorie după 15 săptămâni » Simona acuză probleme medicale, dar revine și o spulberă pe Linette în decisiv

Simona Halep / foto: captură DigiSport +17   FOTO
Simona Halep / foto: captură DigiSport

Articol de GSP - Publicat marti, 17 august 2021 21:21 / Actualizat marti, 17 august 2021 21:38

Simona Halep (29 de ani, 14 WTA) a învins-o pe poloneza Magda Linette (29 de ani, 44 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-1 și s-a calificat în turul secund al turneului WTA de la Cincinnati.

  • În turul secund, Halep va da peste învingătoarea dintre Jessica Pegula (27 WTA) și Camila Giorgi (71 WTA). 

Simona Halep a obținut prima victorie după o pauză de 3 luni și jumătate. Românca a fost întrebuințată serios de Magda Linette, o jucătoare ambițioasă, dar fără arme speciale.

Simona Halep, victorie cu Linette și calificare în turul 2 la WTA Cincinnati

Simona a dominat primul set, ajutată de procentaje excelente ale serviciului, 61% dintre puncte jucate cu prima minge și 75% dintre ele câștigate. În actul secund, Halep a greșit mult și a avut nevoie de intervenția medicilor, la scorul de 1-4 pentru adversară. Durerile acuzate au fost la gamba dreaptă. 

11 așia servit Simona Halep în disputa cu Linette

Simona Halep, prima victorie după o pauză de 15 săptămâni

Desfășurarea ostilităților amintea de precedentul meci al lui Halep, din primul tur de la Montreal. Atunci câștiga primul set în fața lui Danielle Rose Collins, dar era învinsă, scor 6-2, 4-6, 3-4. Nu a fost cazul și astăzi. 

Halep a jucat aproape perfect în decisivul cu Linette. A continuat să servească la cote înalte, și-a exasperat adversara cu loviturile precise și a obținut prima victorie după 15 săptămâni. 

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Magda Linette

A fost un meci dificil, mai ales după această pauză. Și ea a jucat bine, un tenis puternic, a fost greu să returnez mingea, am continuat să lupt și mă bucur că am putut câștiga primul meu meci după revenire. Sunt foarte tristă că nu am putut câștiga un titlu aici, am pierdut 3 finale, e unul dintre cele mai bune locuri pentru a juca. Mereu dau totul aici și am simțit dragostea publicului. Vreau să mulțumesc tuturor pentru prezență. Mă bucur să vă avem înapoi, tenisul e mult mai frumos cu voi în tribună
- Simona Halep 

Simona Halep - Magda Linette » 6-4, 3-6, 6-1

  • Game, set și meci Halep!
  • Game Linette, 5-1: Simona irosește două mingi de meci!
  • Game Halep, 5-0: Simona este de netrecut în aceste secvențe ale jocului! Stă excelent în raliuri și forțează greșelile adversarei.
  • Break Halep, 4-0: Simona se desprinde în decisiv. Erorile neforțate au dispărut din jocul româncei. Linette trebuie să muncească mai mult pentru fiecare punct.
  • Break Halep, 2-0: Simona reușește un game impecabil la retur și provoacă o criză de nervi din partea Magdei, care a lovit suprafața de joc cu racheta.
  • Game Halep, 1-0: Simona supraviețuiește în primul game din decisiv, unul care în care a salvat 3 mingi de break. Românca a fost ajutată de serviciu, cu doi ași în momente-cheie.

Simona Halep - Magda Linette, desfășurarea setului secund

  • Game și set Linette: Simona este lipsită de inspirație la retur și îi oferă puncte ușoare adversarei. 
  • Game Halep, 3-5: Simona rezistă în setul secund!
  • Game Linette, 2-5: Sportiva din Polonia a revenit cu multă încredere de la cabine. A lovit puternic cu forehand-ul, fără speranțe pentru Simona. 
  • Meciul a fost reluat la ora 20:28  în România (13:28 local). Organizatorii au muncit din greu pentru a face suprafața de joc practicabilă.
  • Meciul de la Cincinnati a fost întrerupt de ploaia puternică năpustită asupra Arenei Centrale. 
  • Game Halep, 2-4: Simona câștigă primul game după timeout-ul medical, dar îngrijorările cu privire la starea ei medicală rămân.
+13 FOTO

Timeout medical cerut de Halep. Simona spune că a simțit o durere ascuțită după ce a returnat mingea la 30-15 pentru Linette. Halep a fost tratată de fizioterapeut și a revenit în joc peste câteva minute, cu coapsa dreaptă bandajată. 

  • Game Linette, 1-4: Magda câștigă pe propriul serviciu, în contextul în care Simona pare jenată de probleme musculare. Halep a ieșit de pe teren și a cerut intervenția fizioterapeutului, ținându-se de coapsa dreaptă. 
  • Game Halep, 1-3: Simona întrerupe șirul gameurilor câștigate de Linette, după ce a salvat o minge de break. 
  • Game Linette, 0-3: Game scurt reușit de Magda Linette, care preia controlul total în setul 2. 
  • Break Linette, 0-2: Simona a salvat o minge de break cu lovitura partidei, un forehand din alergare, în cross. Nu a reușit să confirme punctul și a fost dominată de forehand-ul adversarei.
  • Game Linette, 0-1: Simona a început game-ul cu o lovitură norocoasă, câștigată cu ajutorul fileului. Românca a ratat însă o șansă de break.
foto: Imago
+13 FOTO

Setul 1 al meciului Simona Halep - Magda Linette

  • Game și set Halep: Simona servește impecabil și câștigă astfel primul set al meciului. 
  • Game Linette, 5-4: Magda întrerupe șirul gameurilor câștigate de Halep. 
  • Game Halep, 5-3: Simona câștigă pe propriul serviciu și se apropie la un singur game de câștigarea primului set. 
  • Break Halep, 4-3: Rebreak Simona, care profită de a doua minge de break și de o serie de lovituri ezitante ale Magdei Linette. 
  • Break Linette, 3-3: Poloneza egalează scorul în primul set după servicii fluctuante ale Simonei. Halep a reușit un as, dar a avut și o dublă greșeală. 
  • Game Linette, 3-2: Poloneza servește puternic și tranșează al 5-lea game al meciului. 
  • Game Halep, 3-1: Game câștigat cu mari emoții de Simona, care s-a văzut condusă cu 0-40. Halep a salvat 3 mingi de break și a câștigat în cele din urmă gameul. 
  • Game Linette, 2-1: Simona câștigă două puncte pe serviciul adversarei, dar Linette apropie scorul la un singur game. 
  • Game Halep, 2-0: Simona se distanțează după un game în care a avut un serviciu solid. 
  • Break Halep, 1-0: Simona începe meciul în cel mai bun mod posibil. Halep s-a distanțat rapid la 40-0, a ratat apoi două mingi de break, dar în cele din urmă a închis gameul. 
  • Linette servește prima. 

Simona încearcă să-și regăsească forma după absența de trei luni din circuit provocată de o ruptură musculară. Astfel, după ce a evoluat săptămâna trecută în turneul de la Montreal, Simona e prezentă acum la Cincinnati, competiție pe care n-a câștigat-o niciodată, dar unde a disputat trei finale (2015, 2017 și 2018).

Pentru că a ieșit din primele 10 jucătoare ale lumii, Halep nu a mai beneficiat de primul tur liber. În turul secund, ar putea da peste americanca Jessica Pegula (27 de ani, 30 WTA) sau peste Camila Giorgi (29 de ani, 71 WTA), proaspăt câștigătoare la Montreal. Karolina Pliskova, Elena Rybakina sau Paula Badosa sunt alte jucătoare pe care românca le-ar mai putea întâlni pe parcurs la Cincinnati.

Simona Halep a coborât un loc în clasamentul WTA

Simona Halep: „Când ești accidentat, te simți trist și dezamăgit”

Simona a mărturisit că în perioada de pauză s-a uitat doar sporadic la meciuri, chiar dacă a fost vorba de Wimbledon sau Jocurile Olimpice. „Doar câteva mingi, câteva game-uri, dar fără să acord multă atenție. A fost prea dureros să urmăresc partide. Când ești accidentat, te simți trist și dezamăgit.

Nu e o idee prea bună, în opinia mea, să stai și să te uiți la meciuri”, a elaborat ea. „Timpul petrecut acasă a fost grozav însă. Am fost cu familia mea, cu prietenii. Aveam nevoie de această întrerupere ca să-mi încarc bateriile, întâi mintal, apoi fizic. Știu că nu e bine să iei o pauză în mijlocul sezonului, dar încerc să văd partea pozitivă”, a încheiat ea.

Umărul Simonei Halep e OK

Ritmul fluctuant la serviciu din timpul partidei de la Montreal, în setul secund și al treilea, a venit din cauza oboselii, a lămurit Simona situația. „Am simțit umărul obosit pentru că a trebuit să joc la un nivel înalt, foarte puternic, iar ea a lovit mingea extrem de tare”, a spus Halep, referindu-se la adversara Collins.

„Nu are nicio legătură cu accidentarea", a adăugat. În luna martie, românca s-a retras de la Miami din cauza unei probleme la umăr care, a explicat atunci, își făcuse simțită prezența încă de la Australian Open, din meciul cu Ajla Tomljanovic din turul secund.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Triumf presărat cu lacrimi » Camila Giorgi, campioană la Montreal după o săptămână de vis!

Simona Halep coboară un loc în clasamentul WTA » Ajunge pe poziția pe care n-a mai fost din 2013

Sorana Cîrstea, zdrobită în turul 1 la Cincinnati

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  18 August 2021, 17:40

Nu am inteles de ce, de fiecare data dupa o victorie, Simona "lasa usa deschisa" unui eventual viitor insucces, antamand o posibila reaccidentare sau o revenire a unor afectiuni mai vechi?

ecucu
ecucu  •  18 August 2021, 11:37

Aceeasi ruptura nevindecata care in momentul supunerii la efort recidiva. Acum ii altceva, sa speram ca nu grav

tatiana19
tatiana19  •  18 August 2021, 11:12

BRAVO SIMONA. BINE AI REVENIT. SUCCES SI MULTA SANATATE IN CONTINUARE

Vezi toate comentariile (40)
Comentează