SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO+FOTO Simona Halep, victorie în două seturi cu Magdalena Frech, în primul tur la Australian Open

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +16   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 07:10 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 14:53

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) s-a calificat în turul II la Australian Open, după victoria în două seturi reușită în această dimineață în fața polonezei Magdalena Frech (24 de ani, 105 WTA), scor 6-4, 6-3, după o oră și 30 de minute de joc. 

Primul set a fost unul al căutărilor. Simona a îmbinat momentele de joc agresiv, în care a dictat ritmul punctelor cu forehand-ul, cu momente de pasivitate, care au costat-o câteva puncte importante. Însă balanța a înclinat de fiecare dată în favoarea româncei, mereu cu un pas în fața polonezei, mereu mai rapidă și mai percutantă.

Dincolo de mici nesincronizări, Halep s-a distanțat la 5-2, a stopat rapid tentativa de come-back a polonezei și a închis setul la patru.

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! I-a lăsat doar patru game-uri Petrei Kvitova și merge în turul secund
AUSTRALIAN OPEN
Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! I-a lăsat doar patru game-uri Petrei Kvitova și merge în turul secund

Simona Halep, victorie în două seturi cu Magdalena Frech, în primul tur la Australian Open

Iar poate cel mai îmbucurător aspect al primului set e cel legat de prospețimea sa fizică. Simona nu s-a menajat în niciun moment, a sprintat după fiecare minge, diferența față de de finalul sezonului trecut fiind una palpabilă.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Magdalena French

Simona Halep oprește „furtuna” din setul secund, revine și merge în turul II la Australian Open

Problemele Simonei au intervenit în momentul în care Frech și-a ridicat nivelul jocului. S-a întâmplat la începutul setului secund, atunci când, timp de câteva minute, Halep nu a găsit soluții.

Consecințele s-au văzut pe tabelă: românca era condusă cu 1-3, iar setul secund părea că îi scapă complet din mâini. Însă avantajul de pe tabelă mai rău a încurcat-o pe jucătoarea din Polonia. Momentele de joc elaborat au dispărut la fel de repede precum apăruseră, iar Halep s-a putut regrupa pentru a forța o revenire. 

Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+12 FOTO

Dacă Frech a intrat într-un blocaj fără ieșire, Simona a început să găsească din nou soluții. Forehand-ul și-a recăpătat profunzimea, suficient pentru ca Halep să lege o serie de patru game-uri la rând. Din nou la conducere, finalista din 2018 a găsit imediat linia de finiș, la capătul unui meci în care, deși nu a sclipit, experiența net superioară a călăuzit-o spre victorie și calificarea în turul secund.

Simona Halep recunoaște: „Încrederea nu a fost la cel mai înalt nivel”

Am avut emoții, mereu e greu în primul tur. Important e că am câștigat și asta mă face fericită. Emoții au venit din cauza accidentărilor de anul trecut. Încrederea nu a fost la cel mai înalt nivel. Vreau să joc cel mai bun tenis al meu, dar nu reușesc mereu. Voi încerca să joc mai bine în următorul meci. 

A fost important că am venit din timp aici și am putut să joc pe aceste terenuri și să mă obișnuiesc cu atmosfera. E mereu plăcut să vin în Australia. Să sperăm că voi juca mai bine de la zi la zi.

- Simona Halep, după calificarea în turul II la Australian Open

6 partidea câștigat Simona Halep în acest sezon din tot atâtea disputate

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-3

  • 6-3, Game, Set, Meci Halep. Simona nu mai stă la discuții, mai face un break și închide partida după o oră și 30 de minute. 
  • 5-3, Game Halep. Al patrulea game la rând adjudecat de Simona vine după o prestație solidă cu serviciul. Frech va servi imediat pentru a rămâne în meci. 
  • 4-3, Break Halep: Pusă într-o situație dificilă, Simona reacționează excelent. Halep își adjudecă cel de-al treilea game la rând și revine la conducerea partidei. „Flacăra” din jocul polonezei pare să se fi stins complet. 
  • 3-3, Game Halep: Simona ridică din nou nivelul jocului și își face serviciul fără probleme. În doar câteva minute, Halep a revenit de la 1-3, reușind să evite ipostaza ca setul să ia o turnură nefavorabilă.
  • 2-3, Break Halep. Jucătoarea din România nu o lasă pe Frech să se distanțeze și mai mult, face re-break imediat, impunându-se la zero pe serviciul adversarei. 
  • 1-3, Break Frech. Simona nu mai reușește să lege punctele, iar greșelile îi scurtcircuitează jocul. Poloneza are un avantaj important în setul secund.
  • 1-2, Game Frech. În doar câteva minute, poloneza își ridică sesizabil nivelul jocului, reușind, în decursul unui singur game, câteva lovituri câștigătoare impresionante. Halep trebuie să preia din nou inițiativa dacă vrea să evite complicațiile. 
  • 1-1, Break Frech. Simona părea că deține controlul game-ului, însă greșește apoi un forehand facil, iar jucătoarea din Polonia egalează la unu.
  • 1-0, Break Halep. Poloneza greșește câteva mingi ușoare, iar Simona se instalează la conducere și în setul secund. 
  • A început setul secund, Magdalena Frech se află la serviciu.

Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep - Magdalena Frech / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+12 FOTO
  • 6-4, Game, Set Halep: Mult mai bine acum. Simona servește doi ași și închide game-ul cu un backhand superb în lung de linie. Prim set adjudecat de româncă după 49 de minute.
  • 5-4, Game Frech. Poloneza se impune într-un game extrem de echilibrat și mută presiunea în terenul Simonei. Halep va servi imediat într-o nouă tentativă de a închide setul. Precedentul game a adus și primele momente de nervozitate, Simona reproșându-și pe un ton ridicat, autocritic, greșelile făcute în ultimele 5 minute.
  • 5-3, Break Frech. Jucătoarea din Polonia încă nu depune armele, face un game bun și obține break-ul. Poloneza a închis game-ul cu un retur splendid, care a prins-o pe Simona pe picior greșit.
  • 5-2, Game Halep: Simona se desprinde în primul set grație jocului din ce în ce mai ofeniv pe care-l etalează. Nici defensiva polonezei nu mai rezistă la fel de bine ca la începutul meciului, iar românca se îndreaptă spre câștigarea setului.
  • 4-2, Game Halep: Eleva lui Adrian Marcu începe să-și ridice considerabil nivelul jocului. Simona impune ritmul partidei, domină schimburile lungi, și, la fel de important, se deplasează excelent în teren.

  • 3-2, Break Halep. Simona continuă să pună presiune la retur și reușește să se impună din nou pe serviciul Magdalenei Frech. Un plus pentru Halep până în acest moment este forehand-ul, care îi funcționează la parametri foarte buni.
  • 2-2, Game Halep: Poloneza are un joc defensiv remarcabil, dar Simona se mobilizează și își adjudecă game-ul. Vine și primul as pentru jucătoarea noastră.
  • 1-2, Game Frech. Simona ratează două oportunități de a face din nou break, iar poloneza profită apoi de o greșeală neforțată a româncei, care a expediat un forehand mult în afara terenului. Cu excepția primului game, Simona a avut unele momente de pasivitate în acest start de meci.
  • 1-1, Break Frech. Simona greșește de două ori cu reverul și îi face game-ul cadou polonezei.
  • 1-0, Break  Halep. E începutul de meci de care Simona avea nevoie. Românca își arată intențiile ofensive încă de la începutul partidei, direcționează lovituri puternice de forehand de pe linia de fund și, în cele din urmă, vine la fileu și izbutește break-ul.
  • Începe partida, cu Magdalena Frech la serviciu!
  • Halep și Magdalena Frech au ieșit pe teren, iar partida va începe în curând. Cele două jucătoare se află acum la încălzire.
  • Cele două jucătoare s-au mai întâlnit în 2020, la turneul de la Praga, Simona învingând cu 6-2, 6-0
  • Frech se află în prezent pe locul 105, cea mai bună clasare a sa fiind poziția a 99-a, atinsă în toamna anului trecut
Irina Begu, ce revenire! A salvat trei mingi de meci și s-a calificat mai departe la Australian Open
AUSTRALIAN OPEN
Irina Begu, ce revenire! A salvat trei mingi de meci și s-a calificat mai departe la Australian Open

29-11este raportul dintre meciurile câștigate și cele pierdute de Simona Halep la Australian Open din 2011 încoace

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, pe un val de încredere înainte de Australian Open: „Chiar dacă am 30 de ani, cred că pot juca un tenis bun”

Fosta mare jucătoare de tenis anticipează un meci incendiar între Emma Răducanu și Sloane Stephens: „Are o «țintă» pe spate, presiunea este foarte mare”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
catalynn
catalynn  •  18 Ianuarie 2022, 07:09
Postat de Ion Popescu pe 17 Ianuarie 2022, 17:53

Succes fetelor noastre de aur ! Numai la AO au fost admise 6 in calificari, 5 pe tabloul principal la simplu si 5 la dublu. O realizare prin efort propiu, fara nici un ajutor din partea MTS, Guvernului, sau a Primariilor (ca la unele echipe de fotbal, baschet, etc.)

Nea Ioane, matale ești un om sufletist, însă tragi niște concluzii, ca și despre Nole, fără sa fii in cunoștința de cauza. Ai citit “prostiile” caritabile făcute de cel pe care îl acuzai de lipsa de caracter!? :-))) Așa și cu fetele astea … Simona da, Sorana are si ea ceva “cheag”, însă Begulina de exemplu e legitimata la Steaua! Și Gabi Ruse și Irina Bara … Buzarnescu a plecat asta vara de la noi la Dinamo. Când a plecat și David Popovici. Nu-i bai, ca tot de la Stat vin banii, ce mi-e ca pe check scrie MApN sau MAI. Sa nu înțelegi ca nu apreciez eforturile fetelor sau ceva, însă pt unele ajutorul primit de la stat contează! Felicitări Simona și succes in R2!!! :-)))

347655969058390
Ion Popescu  •  17 Ianuarie 2022, 17:53

Succes fetelor noastre de aur ! Numai la AO au fost admise 6 in calificari, 5 pe tabloul principal la simplu si 5 la dublu. O realizare prin efort propiu, fara nici un ajutor din partea MTS, Guvernului, sau a Primariilor (ca la unele echipe de fotbal, baschet, etc.)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează