SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

Simona Halep - Magdalena Frech 6-2, 6-0 » VIDEO Victorie fără emoții pentru Halep + cu cine joacă în semifinale

Simona Halep // foto: Twitter @ WTA
Simona Halep // foto: Twitter @ WTA

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 16:55 / Actualizat vineri, 14 august 2020 20:33

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o fără emoții pe poloneza Magdalena Frech (22 de ani, 174 WTA), scor 6-2, 6-0, la capătul unui meci fără istoric, care a durat doar o oră. Românca și-a asigurat calificarea în careul de ași de la Praga.  

  • În semifinalele de la Praga, Simona o va întâlni pe învingătoarea din partida Irina Begu (29 de ani, 82 WTA) - Sara Sorribes Tormo (23 de ani, 84 WTA). Meciul a fost întrerupt din cauza ploii, când Begu conducea cu 6-2, 0-1.

După meciurile epuizante jucate în precendetele două tururi, Simona Halep n-a întâmpinat deloc probleme astăzi. Cu excepția startului, când Frech a izbutit unicul ei break din meci, Halep s-a aflat în permanență la conducerea meciului. Magdalena Frech a părut copleșită în multe momente ale partidei și nu a putut deloc să-i facă față fostei campioane de la Roland Garros și Wimbledon.

Simona a lovit excelent de ambele părți ale terenului, a greșit puțin spre deloc, spre deosebire de primele ei meciuri de la Praga, și a etalat un tenis ofensiv, la care adversara sa n-a găsit deloc soluții.

Primul set, câștigat cu 6-2, a fost doar încălzirea pentru Halep, care s-a descătușat complet în cea de-a doua manșă. Jucătoarea noastră nu i-a dat deloc șanse adversarei și s-a impus cu un sec 6-0.

Am lovit puternic mingea, am deschis terenul și m-am descurcat foarte bine cu voleul. Sunt mulțumită că am făcut pasul în față și am jucat foarte bine. A fost un meci bun, am jucat mai bine decât în precedentele două zile. Nu a fost ușor pentru Magdalena, care a jucat ieri un meci complicat” - Simona Halep, la finalul partidei

Simona Halep - Magdalena Frech 6-2, 6-0

6-0, Game, Set, Meci Halep: Simona nu stă deloc pe gânduri și închide meciul cu un rever superb, cu care își asigură calificarea în semifinalele competiției! O victorie excelentă pentru Simona, în doar o oră, după o prestație perfectă a jucătoarei noastre. 
5-0, Break Halep: Simona este de neoprit! Break la zero izbutit de jucătoarea noastră, care va servi în momentele ce urmează pentru a închide partida. 
4-0, Game Halep: Simona Halep face un nou game excelent pe propriul serviciu și se apropie de câștigarea partidei. 
3-0, Break Halep: Demonstrație de forță a jucătoarei noastre! Simona mai face un break, reușit după un forehand superb în lung de linie. Românca e din ce în ce mai aproape de semifinale. 
2-0, Game Halep: Frech nu îi pune probleme Simonei Halep nici în acest set. Simona își face serviciul fără mari dificultăți și se instalează confortabil la conducerea partidei. 
1-0, Break Halep: Simona începe foarte hotărât și manșa secundă. După un game disputat, românca reușește să se impună pe serviciul adversarei și să preia conducerea. 
A început setul secund! Frech se află la serviciu. 

6-2, Game, Set Halep: Deși limbajul mimico-gestual denotă că Simona nu e în totalitate mulțumită de jocul prestat, primul set e adjudecat de jucătoarea noastră fără emoții, scor 6-2, după 36 de minute. 
5-2, Game Frech: Poloneza își face serviciu abia pentru prima oară în această partidă. La capătul unui game maraton, în care a salvat nu mai puțin de trei mingi de set ale româncei, Frech reușește să micșoreze din diferența de pe tabelă. 
5-1, Game Halep: Românca găsește răspunsuri la fiecare soluție tactică gândită de adversara sa. Încă un game facil pentru Halep, care conduce acum cu 5-1. 
4-1, Break Halep: Simona continuă să aibă un procentaj ridicat la game-urile jucate pe serviciul adversarei. Halep lovește excelent cu backhand-ul, forehand-ul funcționează și el la parametri foarte buni, iar cel de-al treilea break consecutiv e doar o consecință firească. 
3-1, Game Halep: Vine și primul game adjudecat pe propriul serviciu! Simona gestionează perfect situația de la 30-30, continuă să joace ofensiv și își consolidează avantajul. 
2-1, Break Halep: Jucătoarea noastră trece peste game-ul modest făcut mai devreme și revine la conducerea partidei. Halep a jucat extrem de ofensiv și a forțat-o pe Frech să lovească mult din spatele terenului. 
1-1, Break Frech: Simona nu reușește să-și consolideze avantajul procurat în startul partidei și își cedează serviciul, după un game în care a servit modest. 
1-0, Break Halep: Start de meci perfect pentru Simona, care a început să dicteze ritmul jocului încă din primele momente ale partidei. Românca a făcut break-ul la 15 și urmează la serviciu!
A început partida! Poloneza Frech se află la serviciu!

202.250 $este fondul total de premiere al turnului de la Praga

Fără capi de serie pe jumătatea Simonei

Simona Halep a scăpat de toți capii de serie de pe jumătatea ei de tablou. Cel mai bine clasată posibilă adversară este Sara Sorribes Tormo (84 WTA). În semifinale, am putea avea un duel 100% românesc, între Irina Begu (82 WTA) și Simona Halep.

Citește mai multe știri din tenis:

Meciul Irinei Begu de la Praga a fost oprit după primul set! Când se va relua partida cu Leonie Kung

Vijelie la Praga! Un singur cap de serie, în afara Simonei Halep, a rămas pe tablou

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
iulian1952
iulian1952  •  15 August 2020, 02:27

OARE CÂND VA CÂȘTIGA ȘI TURNEUL DE LA CIURARII-PLEȘCĂICI DE DIN DEAL ? CHIAR NU-I ESTE RUȘINE ?

tatiana19
tatiana19  •  14 August 2020, 20:07

Bravo Simona! Tot inainte spre titlu

zamorano
zamorano  •  14 August 2020, 19:50

Bravo Simona!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează