SPORTURI  »  TENIS  »  KREMLIN CUP

VIDEO+FOTO Simona Halep, eliminată de la Kremlin Cup! Meci de un nivel extraordinar contra lui Sakkari

Simona Halep +9   FOTO
Simona Halep

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 17:45 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 18:14

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost învinsă de Maria Sakkari (26 de ani, 7 WTA), scor 4-6, 4-6, în sferturile de finală de la Kremlin Cup. A fost primul meci dintre cele două jucătoare

  • Pentru Halep urmează Transylvania Open, turneu disputat la Cluj-Napoca, în perioada 25-31 octombrie. 

Nivelul primului set al sfertului de finală dintre Simona Halep și Sakkari a fost unul extraordinar, după cum era de așteptat. Forța din forehand-ul grecoaicei și urcările ei inspirate la fileu erau puse față în față cu inteligența și cu passing-urile Simonei.

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”
TRANSYLVANIA OPEN
Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”

Simona Halep, eliminată de Maria Sakkari de la Kremlin Cup, după un set 2 incredibil

Sportiva din România a fost într-o permanentă defensivă și s-a văzut condusă, scor 2-5. A urmat o răbufnire, game-uri impecabile, fără greșeală, și servea pentru a duce setul în prelungiri. Game-ul decisiv a fost unul maraton, în care Simona a salvat 4 mingi de set și a irosit la rândul ei două oportunități.

Actul secund a început cu o dominare totală a grecoaicei. Maria a lovit cu multă încredere, a avut și o doză de șansă, multe lovituri care au prins la limită terenul. Reacția de peste fileu întârzia să apară. 

Seturi identice în duelul Halep - Sakkari

+5 FOTO

Simona s-a aflat în imposibilitatea de a trece în controlul raliurilor. Și când s-a întâmplat acest lucru, Sakkari a demonstrat că este una dintre cele mai bine pregătite jucătoare din punct de vedere fizic. S-a apărat eroic, a scos mingi imposibile și a semănat neîncrederea în racheta Simonei.

Halep a avut 10 minute de grație. A revenit de la 2-5, a salvat inclusiv o minge de meci, dar a clacat în același punct, la 4-5. Sakkari a închis meciul după o oră și 45 de minute. Va juca în semifinale împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova (3 WTA). 

Simona Halep - Maria Sakkari 4-6, 4-6

  • Game, set și meci Sakkari!
  • 4-5, Break Halep: Simona nu îi mai oferă soluții lui Sakkari. Lovește tot mai agresiv, o aleargă dintr-un colț în celălalt al terenului pe sportiva din Grecia și obține un break la 0!
  • 3-5, Game Halep: Simona servește excelent și obține puncte ușoare. Forehand-ul lui Sakkari este tot mai nesigur.
  • 2-5, Break Halep: Simona supraviețuiește game-ului în care Sakkari a servit pentru meci. Halep nu și-a pierdut punctul în momentele limită, a returnat lung fiecare minge și a așteptat erorile adversarei.
  • 1-5, Break Sakkari: Sportiva din Grecia va servi pentru meci!
  • 1-4, Game Sakkari: Defensivă absolut incredibilă a lui Sakkari. Simona a atacat în toate unghiurile posibile, a pus și  o „scurtă” aproape perfectă, dar în zadar. 
  • 1-3, Game Halep: Simona devine mai agresivă, urcă de două ori la fileu și închide punctele cu voleuri bine executate. Sakkari nu a mai reușit să intre în controlul raliurilor.
  • 0-3, Game Sakkari: Maria domină tot mai autoritar, ajutată și de serviciu. 
  • 0-2, Break Sakkari: Sportiva din Grecia continuă să lovească năucitor cu forehand-ul. Mingea decisivă a fost lo dreaptă plasată perfect în lung de linie. 
  • A început setul secund, cu Maria Sakkari la serviciu!
  • 4-6, Break, Set Sakkari! Simona e nevoită să înfrunte „bombardamentul” venit din cealaltă parte a fileului. Halep salvează patru mingi de set, însă jucătoarea elenă închide setul la cea de-a cincea oportunitate avută. Misiunea se complică înzecit pentru jucătoarea noastră. 
  • 4-5, Break Simona! În ce moment vine primul break al meciului pentru Halep! Insistențele jucătoarei noastre dau roade, iar Sakkari greșește într-un moment important, în care servea pentru set. Simo mai are de recuperat un game, va servi imediat pentru a trimite prima manșă în prelungiri.
  • 3-5, Game Halep. Simona face un game solid pe propriul serviciu și rămâne, pentru moment, în primul set. Imediat, Sakkari va servi pentru a închide prima manșă.
  • 2-5, Game Sakkari: Simona risipește din nou un game în care inițial a fost în control. Halep a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei, însă Sakkari a câștigat patru puncte la rând.
  • 2-4, Game Halep: Ce game important își adjudecă Simona. Jucătoarea noastră a început în forță, a condus cu 40-0, dar Sakkari a revenit incredibil și și-a procurat o minge de break. Halep a jucat inteligent, a câștigat trei puncte la rând și a închis apoi game-ul.
  • 1-4, Game Sakkari! Simona a beneficiat de două mingi de break, ambele anihilate de Sakkari greație agresivității din jocul său. Jucătoarea elenă evadează din nou dintr-o situație complicată, iar acum avantajul său e unul liniștititor.
  • 1-3, Break Sakkari. E rândul Simonei Halep să înfrunte mingi de break. Jucătoarea noastră le salvează pe primele 3, dar apoi greșește mingi facile, iar elena se distanțează.
  • 1-2, Game Sakkari: Jucătoarea noastră și-a procurat două mingi de break, pe care grecoaica le-a anihilat cu două servicii perfect. Apoi, Simona a gestionat greșit o minge trimisă la limită de Sakkari, game-ul fiind adjudecat în cele din urmă tot de către elenă.
  • 1-1, Game Halep: Încurajată din tribune de antrenorul Adrian Marcu, Simona încheie un game muncit cu un as și restabilește egalitatea. 
  • 0-1, Game Sakkari: Jucătoarea din Grecia își impune stilul extrem de agresiv încă din startul confruntării. Sakkari injectează forță loviturilor sale și o împinge pe Simona mult în spatele liniei de fund. 
  • A început partida, cu Maria Sakkari la serviciu!
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp!

VIDEO Maria Sakkari s-a calificat la Turneul Campioanelor

Citește și: 

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturile Kremlin Cup: „Știam că va fi greu să termin în două seturi” » Ce glumă a făcut

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (48)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  23 Octombrie 2021, 10:19

vb lui Toma ,ca asa i in tenis ,mi a placut zambetul Simonei la sfarsitul meciului de la fileu cu Maria care inca era incrancenata ,Simona cred ca sa gandit mai mult sa faca ce i mai bun pt ea in acest an ,lasa Simo ca in tenis puctul se poate repeta din scaun ,in viata nu prea e recomandat .Sanatate draga noastra si succes in toate .

dragan
dragan  •  22 Octombrie 2021, 23:37
Postat de Ion Popescu pe 22 Octombrie 2021, 23:19

Dupa o serie de victorii la Moscova Raluca Olaru a ajuns in finala si a ajuns pe locul 11 in clasamentul WTA Race. Dar GSP NU STIE SAU NU/I PASA. GSP se ocupa mai mult de barfe, de divorturi, de jucatori straini.

calm, domnule Popescu! si bucurati-va ca GSP-ul nu se ocupa de Raluca Olaru! p.s. prietenii stiu de ce!

347655969058390
Ion Popescu  •  22 Octombrie 2021, 23:21

Precizare. La Moscova Olaru joaca la dublu.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează