SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON 2019 // EXCLUSIV VIDEO Alexandra Dulgheru are trei favorite la Wimbledon, dar Simona Halep nu e printre ele!

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2019 17:27

WIMBLEDON 2019. Alexandra Dulgheru (30 de ani, 274 WTA) nu a mai jucat tenis din aprilie, iar luna aceasta a suferit a patra intervenție chirurgicală la genunchiul stâng. Românca a analizat șansele Simonei Halep (27 de ani, 7 WTA) la Wimbledon.

  • Turneul de la Wimbledon debutează luni, 1 iulie. 

Alexandra Dulgheru are 30 de ani și nu știe ce-i rezervă viitorul, însă încearcă să se bucure de fiecare clipă din prezent.

A fost la Roland Garros în calitate de spectator și va face același lucru și acum, la Wimbledon.

Turneul de la Londra este ultimul de Mare Șlem la care ea a jucat pe tabloul principal, anul trecut, când s-a înclinat în turul al doilea în fața lui Venus Williams.

- Alexandra, cum vezi turneul de anul acesta și cum o să-l trăiești de pe margine?
- Pentru mine e ceva deosebit, are un aer aristocratic, parcă este sacru, se simte cumva că acolo a început totul. Au păstrat tradițiile. Poate englezii sunt mai sumbri, dar păstrează o anumită eleganță. În plus, clubul în sine, cum este structurat… Noi, jucătorii, avem o terasă de unde vedem cam toată baza. Nu este plăcut în momentul în care plouă și se stă mult, dar cum a fost anul trecut, când nu a plouat deloc, este foarte bine. Chiar m-am ars de la atâta soare.

- Cum te simți tu când mergi acolo și nu joci?
- O să mi se facă dor. La Roland Garros mi s-a întâmplat la fel. Când o să văd iarba tunsă la milimetru, clar o să fie așa, dar pe de altă parte o să mă bucur de senzația de a fi acolo, de a fi printre jucători, practic, familia mea.

Între Karolina Pliskova și Angelique Kerber

- Care crezi că sunt favoriții?
- La fete este foarte greu de spus pentru că, în ultimii ani, multe au ajuns să câștige. Contează forma fiecărei jucătoare în aceste două săptămâni. De exemplu, cum a câștigat Barty la Roland Garros, nu e că nu are jocul sau că nu mă așteptam. Are un joc foarte frumos, dar nu credeam că o să câștige ea. A demonstrat însă că are toate calitățile să o facă. Totul e foarte imprevizibil!

Acum, uitându-mă la Eastbourne, mi s-a părut Kerber destul de în formă. Cu Simona a jucat absolut incredibil, dar îi place foarte mult iarba, este suprafața ei favorită.

Am văzut-o pe Pliskova jucând un tenis foarte solid, servind extraordinar de bine. Kvitova… nu știu ce să spun pentru că vine după o accidentare, aș fi pus-o printre favorite, acum nu. Aș spune între Pliskova, Kerber, poate și Barty.

Celelalte mai solide

Cum îi cântărește șansele Alexandra Dulgheru, fost numărul 28 mondial, lui Halep?

„Nu zic nu la Simona, dar îi lipsesc meciurile pe iarbă. De aceea, e foarte bine că a jucat la Eastbourne. A avut meciuri bune, și cu Kerber a luptat, a stat acolo mental, acum și fizic e mai pregătită să joace pe iarbă. N-aș spune nu, doar că celelate mi se par mai solide acum. Eu am încredere că Simona o să ajungă în fazele superioare, mi-ar plăcea să câștige, dar mi-e teamă că celelate sunt un pic mai în formă”, a apreciat Piti pentru Gazetă.

La casele de pariuri are o cotă între 14 și 16 la victoria finală. Pronosticurile uzuale date de diverși foști jucători și jucătoare nu o includ pe lista favoritelor. Va conta însă mult și starea ierbii, influențată consistent pe condițiile atmosferice. În 2018, spre exemplu, nu a plouat deloc, ceea ce a permis jucătorilor care preferă schimburile mai lungi să avanseze. Anul acesta, cel puțin pentru prima săptămână, prognoza meteo e similară, cu doar sporadice averse. Un avantaj pentru Simona. Împreună cu abordarea realistă, poate chiar o împerechere de succes

Vezi și:

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON // VIDEO Casele de pariuri nu cred în Halep! Cota URIAȘĂ pe care o are să câștige Wimbledon + cine e favorită

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
518396918348499
Viorica Alexandru  •  01 Iulie 2019, 09:26

cine-I Dulgheru?

bazinga
bazinga  •  30 Iunie 2019, 19:36

Pur delir....sa castige Halep la Wimbledon?!?!!?Numai daca toate celelalte favorite se imbolnavesc de tuse magareasca....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează