SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

VIDEO Simona Halep e în semifinale la WTA Dubai, după un meci încântător!

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai!
Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai!

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 19:16 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 12:20

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai!

  • Halep o va întâlni în semifinale pe Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA), vineri după ora 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 2

Meciul dintre Halep și Jabeur a fost o înfruntare a stilurilor. Simona, elegantă, cu o defensivă impenetrabilă și erori rare, împotriva lui Ons, o jucătoare explozivă, inventivă, dar care se poate prăbuși în orice clipă. 

Având în memorie și ultima înfruntare directă, tot de la Dubai, din 2020, când Simona s-a impus în tie-break-ul setului decisiv, era de așteptat un meci pe cinste. Așa a și fost.

Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”
WTA Dubai
Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”

Simona Halep e în semifinale la WTA Dubai: victorie cu Ons Jabeur

Primul set a fost presărat cu momente sclipitoare. Passing-urile Simonei au exasperat-o pe Jabeur, care a răspuns cu „scurte” atât de bine ascunse încât Halep nici nu a apucat să plece de pe loc. Dubla campioană de Grand Slam s-a desprins la 5-2 și a continuat să o agaseze pe Ons cu mingi plasate perfect din poziții imposibile. 

Singurul moment de cădere a avut loc în game-ul cu numărul 9, când a comis două erori neforțate. Nu a acuzat șocul, și-a păstrat ideea tactică și a închis setul după 45 de minute. 

Setul secund a început cu Jabeur în control, lovind agresiv, riscant. Experiența Simonei a contat decisiv. 

37.500$și 185 de puncte a primit Simona Halep pentru calificarea în semifinalele competiției de la Dubai

Nu s-a abătut de la strategia stabilită nici la scorul de 0-2 pentru adversară. A câștigat următoarele 5 game-uri, profitând de tot mai desele erori neforțate venit de după fileu. În semifinale, Simona va da peste altă jucătoare agresivă, dar cu un joc mai tern. E vorba despre Jelena Ostapenko.

Chiar dacă au fost două seturi, a fost mult mai greu decât a părut. Am fost concentrată pe ce trebuia să fac. Am vrut să am răspuns pentru Ons. Are un joc complex, iar uneori lovește foarte tare! E prea departe să mă gândesc la trofeu. E o plăcere să joc mereu la Dubai. Publicul este fantastic. Mulțumesc pentru sprijin!
- Simona Halep

FINAL  » Simona Halep - Ons Jabeur 6-4, 6-3

Game, set și meci Halep!
5-3, Game Jabeur: Simona „scapă” două lovituri de forehand în afara terenului și o ține pe adversară în partidă. 
5-2, Game Halep: Simona, la un game de victorie!
4-2, Break Halep: Jocul lui Jabeur se dezintegerază. Simona pune toate mingile în teren și o forțează pe tunisiancă să atace la limită. Greșelile sunt tot mai frecvente.
3-2, Game Halep: Simona salvează o minge de break și trece în avantaj!
2-2, Break Halep: Cu un calm desăvârșit, Simona revine la jocul de regularitate. Trimite mingea cât mai aproape de linia de fund a terenului advers și provoacă erorile tunisiencei.
1-2, Game Halep: „Scurta” încercată de Jabeur se oprește în fileu de această dată.
0-2, Game Jabeur: Simona greșește necaracteristic pe un serviciu secund slab al adversarei. Apar primele semne de nervozitate.
0-1, Break Jabeur: Tunisianca lovește agresiv în debutul actului secund. 
A început setul secund! 

6-4, Break și Set Halep: Simona se apără dezarmant de bine, pune toate mingile în teren. Jabeur trimite trei forehand-uri consecutive în fileu.
5-4, Break Jabeur: Simona comite două duble greșeli, primele din meci.
5-3, Game Jabeur: Tenis magnific jucat de cele două! Schimbul turneului tocmai a avut loc la scorul de 30-15 pentru tunisiancă, încheiat cu un passing în cross al Simonei. Jabeur a răspuns cu două „scurte” încântătoare.

5-2, Game Halep: Simona joacă exact ca la carte! Servește bine la exterior și continuă cu un forehand pe contre-pied pentru a închide game-ul. Ciocnirea celor două stiluri continuă. Jabeur lovește tot mai puternic, dar greșește des. De cealaltă parte, Halep este sigură, calmă.
4-2, Break Halep: Simona domină schimburile lungi și pune presiune pe serviciul secund al lui Jabeur. Tunisianca e conștientă de această slăbiciune și forțează cu mingea a doua, dar apar dublele greșeli. Raliurile au o intensitate tot mai ridicată.
3-2, Game Halep: Simona rezistă în cel mai lung game al înfruntării. Servește bine în punctul decisiv și provoacă o eroare a adversarei.
2-2, Game Jabeur: Ons apelează la „floricelele” caracteristice. A pus deja două „scurte” perfect mascate, iar lovitura de forehand este tot mai precisă.
2-1, Break Jabeur: Tunisianca este agresivă, profită de faptul că Halep nu pune prima minge în teren și recuperează break-ul.
2-0, Break Halep: Simona își impune stilul, lovește lung și nu îi permite lui Jabeur să se așeze pe lovitura de dreapta.
1-0, Game Halep: Simona servește precis în startul înfruntării.

A început partida! Simona Halep servește prima.

Simona Halep a ajuns în „sferturi” fără să cedeze vreun set. În primul tur a trecut de americanca Alison Riske (31 ani, 55 WTA), scor 6-2, 6-4, iar miercuri a învins-o fără emoții de Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA), scor 6-3, 6-2.

Ons Jabeur, singurul cap de serie rămas pe tabloul de la Dubai, a petrecut ceva mai mult timp pe teren. A avut nevoie de două ore și 10 minute în primul tur, împotriva rusoaicei Vera Zvonareva (103 WTA), scor 6-2, 2-6, 7-5. Marți a învins-o pe Jessica Pegula (14 WTA), scor 6-3, 6-1.

Ce s-a întâmplat în meciurile anterioare dintre Simona Halep și Ons Jabeur

  • În primul tur de la Beijing, în 2018, Halep a abandonat la finalul primului set, cedat 1-6 
  • În optimile de finală de la Dubai, în 2020, Simona s-a impus dramatic la capătul a două ore de joc. A fost 1-6, 6-2, 7-6(7).

VIDEO Cum s-a calificat Simona Halep în sferturile de la Dubai: rezumatul meciului cu Gabriela Ruse

Citește și alte știri din tenis:

Aspectul care a încurcat-o pe Halep înaintea meciului cu Ruse: „Plictisitor!” + Ce spune despre duelul din „sferturi”

FOTO ATP l-a sancționat pe Opelka pentru un gest din timpul festivității de premiere de la Dallas » Ce s-a întâmplat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
klauz
klauz  •  18 Februarie 2022, 20:01
Postat de alintaroma pe 18 Februarie 2022, 01:30

Puneti casa pe Ostapenko in semifinale!

Ai avut gura aurita! Ne imbogateam acum...

klauz
klauz  •  18 Februarie 2022, 20:01

Nu mai e... I-a dat una halepei cu terenu' in cap!

347655969058390
Ion Popescu  •  18 Februarie 2022, 09:08

Succes SIMO ! Cat mai sus !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează