Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 15:20 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 16:02

Cunoscutul jurnalist american Ben Rothenberg a comentat mesajul lui Patrick Mouratoglou, legat de suplimentele contaminate consumate de Simona Halep (33 de ani).

  • ITIA a făcut anunțul suspendării Simonei Halep pe 12 septembrie, după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam a făcut apel la TAS, contestând sancțiunea
  • Suspendarea Simonei ar expira la data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani.
  • Inițial, ea fusese suspendată temporar în octombrie 2022, iar în martie 2023 s-a adăugat a doua ofensă doping, legată de iregularități în pașaportul biologic

Vineri seară, antrenorul francez al Simonei Halep a publicat un mesaj prin care își asumă responsabilitatea în cazul Simonei Halep. El admite faptul că împreună cu echipa lui i-au recomandat, apoi achiziționat suplimentul contaminat, fără a-l verifica. „Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el. 

După ce a văzut reacția lui Mouratoglou, jurnalistul a salutat mesajul antrenorului, dar a adăugat că acesta trebuia să vină mai devreme.

Patrick Mouratoglou, taxat pentru mesajul în cazul Simona Halep

„Acesta este un pas mare, dar care vine târziu, din partea lui Patrick Mouratoglou care își asumă vina pentru rolul său în testul pozitiv al Simonei Halep. 

La TAS, pentru Halep va fi totuși o provocare, deoarece cantitatea de e roxadustat găsită la text a avut o concentrație mult mai mare decât cea găsită în supliment”, a scris Rothenberg pe platforma X, fostul Twitter.

Ce a spus Patrick Mouratoglou

Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil.

Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată.

Ești rănit de faptul că numele tău este asociat cu dopingul, deși tu nu te-ai dopat, cariera ta este oprită pentru o perioadă de timp care poate fi foarte lungă. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi.

- Patrick Mouratoglou

Citește AICI investigația GSP în Canada, la firma acuzată de Simona Halep

VIDEO Ion Țiriac, despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Îi urez tot binele din lume Simonei, mai mult nu pot spune”

Citește și:

A atacat organizatorii după ce s-a calificat în semifinala cu Djokovic: „O nebunie. Mulțumesc, e uimitor”

Iga Swiatek, victorie convingătoare cu Ons Jabeur și parcurs perfect la Turneul Campioanelor! Cunoaștem semifinalele competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”