SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Halep - Badosa 6-1, 4-6, 3-6 » Simona pierde primul meci de la revenire după două ore de luptă aprigă, dar semnele sunt încurajatoare

Simona Halep, după meciul cu Paula Badosa în turul 1 la Miami Open +21   FOTO
Simona Halep, după meciul cu Paula Badosa în turul 1 la Miami Open

Articol de , - Publicat miercuri, 20 martie 2024 00:17 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 10:43

Simona Halep (32 de ani) a revenit oficial în acțiune, după aproape 19 luni în care nu a concurat ♦ Românca a cedat în 3 seturi cu Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA), 6-1, 4-6, 3-6, în turul 1 la turneul WTA1000 de la Miami.

  • Paula Badosa ar trebui să o înfrunte în turul 2 pe bielorusa Aryna Sabalenka (2 WTA, 25 de ani), care trece prin clipe teribile după ce iubitul ei a murit (Detalii AICI).

Simona Halep a revenit în circuitul feminin într-o zi vântoasă de martie la Miami. Cu gleznele strânse bine, cu multe întrebări adunate în lunile în care a luptat pentru adevărul său, cu emoții, fostul lider mondial a intrat pe teren să se regăsească în sportul care i-a dominat viața.

Cu zâmbetul pe buze a făcut pași fermi până la bancă, acompaniată de aplauzele efervescente ale fanilor români, cei care i-au dus dorul în cele 19 luni în care Simona Halep a lipsit. După rutina de la începutul fiecărui meci, Simona a alergat spre linia de fund a terenului și înainte de a se așeza pentru a primi serviciul Paulei Badosa, ea a trimis un zâmbet larg spre tribune. Toată bucuria întoarcerii a fost pusă în acel zâmbet.

+17 FOTO

De partea cealaltă a terenului, adversara din Spania avea și ea incertitudinile sale. O accidentare la spate i-a fragmentat evoluția în circuit în ultima perioadă, iar Simona Halep nu era adversara pe care ar fi ales-o în astfel de momente, când caută încredere. Iberica nu câștigase niciun set în fața româncei în cele două întâlniri precedente, una la Madrid și alta la Wimbledon.

Simona Halep, primul set câștigat în 38 de minute

Însă trecutul e trecut, iar Simona a avut nevoie de câteva momente până a reușit să se scuture de toate emoțiile unui nou început. O revenire după cea mai lungă pauză din carieră.

A făcut duble greșeli, a grăbit lovituri, dar după două game-uri a reușit să facă break-ul cu un rever în cross ca în vremurile în care atingea semifinalele la acest turneu. Ezitantă pe dreapta, vulnerabilă pe al doilea serviciu, Simona a încercat să se bucure de ce i se întâmplă și a reușit să se distanțeze la 4-1, apoi să depășească un game complicat pe propriul serviciu cu 9 egalități și cinci mingi de break.

Reverul i-a funcționat de la început, dar setul l-a încheiat în 38 de minute cu 6-1, după o lovitură direct câștigătoare cu dreapta. A sărbătorit printr-un gest caracteristic, fără a se exterioriza și fonic.

7 lovituri direct câștigătoarea reușit Simona Halep în primul set față de 9 ale adversarei sale. Tot în primul set, a comis 13 greșeli neforțate, în timp ce adversara a strâns 23

Simona Halep, probleme cu umărul

Susținută încă de la început de Stefanos Tsitsipas, Paula Badosa a fost mai exactă pe lovituri în setul al doilea, reușind să facă break-ul rapid.

Tot la începutul părții a doua, lângă Joao Monteiro și Sabin Topală a apărut și Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României. Pe măsură ce minutele se adunau, pe fața româncei au apărut anumite grimase, câteva rotiri de umăr au deconspirat motivul lor: probleme la umărul drept, o explicație și pentru fluctuațiile pe propriul serviciu.

Halep a primit îngrijiri medicale la scorul de 5-3, după ce reușise să salveze o minge de set, obligând-o pe Badosa să închidă cu serviciul. Paula a reușit să se impună cu 6-4 în cincizeci de minute.

+17 FOTO

Lipsa meciurilor s-a văzut

Decisivul a început cu un game la zero pe propriul serviciu pentru Simona Halep, însă al doilea nu a mai mers atât de lin, iar românca a arătat primele semne de nervozitate, apoi l-a cedat tot la zero.

Paula Badosa nu a reușit să confirme break-ul, Simona revenind și egalând la 2. Lipsa meciurilor oficiale a început să se simtă, adversara confiscându-i din nou serviciul. Nemulțumirea și lipsa energiei erau din ce în ce mai evidente, cu toate acestea Simona a luptat și a făcut 4-3. Moment în care a simțit nevoia să se izoleze sub prosop, o tehnică veche menită să o izoleze de tot pentru a găsi concentrarea.

Badosa a făcut 5-3 în ciuda unei dureri pe care a simțit-o la piciorul drept în momentul în care servea. Simona nu a mai găsit liniștea și nici ritmul și a cedat cu 3-6. Simona a părăsit terenul epuizată, dar cu multe senzații care o vor ajuta pe viitor.

10 duble greșelia comis Simona Halep în partida cu Paula Badosa

18-39a fost raportul dintre loviturile direct câștigătoare și greșelile neforțate pentru Simona Halep, în timp ce adversara sa a încheiat meciul cu 35-53

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Simona Halep și Paula Badosa

FINAL » Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6

  • 3-6, break, set și meci Badosa.
  • 3-5, game Badosa: deși pare că se confruntă cu ceva disconfort la glezna dreaptă, Badosa își face treaba. Halep servește pentru a rămâne în meci.
  • 3-4, game Halep: Simona demonstrează că are ce-i trebuie pentru a rămâne în meci, în ciuda consumului mare de energie.
  • 2-4, game Badosa: game la zero, fără istoric, reușit de Paula Badosa.
  • 2-3, break Badosa: Simona nu consolidează break-ul anterior, iar frustrarea ei este evidentă. Badosa vine des la fileu și o „pedepsește” pe Simona.
  • 2-2, break Halep: mai agresivă, Simona găsește fisuri în „armura” adversarei și profită din plin de ele. Situație egalată, iar Simona servește pentru 3-2.
  • 1-2, break Badosa: serie de erori neforțate ale Simonei, iar Badosa intră în avantaj și se pregătește să servească.
  • 1-1, game Badosa: și Paula își face serviciul rapid în acest început de set, 1-1 după 6 minute de joc în actul 3.
  • 1-0, game Halep: Simona începe setul decisiv în mod ideal, game la zero.

  • game și set Badosa, 4-6: Paula a dus scorul rapid la 40:0, Simona a salvat două mingi de set, dar nu a mai avut ce face la a treia încercare a adversarei. Avem set decisiv.
  • Meciul este întrerupt, Simona a solicitat un timeout medical, reclamând dureri la umărul drept. Fizioterapeuta a aplicat o cremă și a recurs la masaj pentru a ameliora simptomele Simonei.
+17 FOTO
  • 4-5, game Halep: Simona își face serviciul, însă nu fără emoții, salvând o minge de set a adversarei.
  • 3-5, break Badosa: Simona pune presiune, câștigă 3 puncte pe serviciul adversarei, dar Badosa simte ultimele puncte bine și dejoacă strategia Simonei cu ieșiri inspirate la fileu.
  • 3-4, game Halep: game câștigat de Simona după ce a profitat de o greșeală neforțată a Paulei, care a lovit fileul deși avea tot terenul în față. Dacă reușea punctul, am fi avut avantaj.
  • 2-4, game Badosa: Paula servește bine și găsește soluțiile la orice îi propune Simona în acest game.
  • 2-3, game Halep: Simona nu clachează și își face rapid serviciul, reușind să încheie game-ul cu un as.
  • 1-3, game Badosa: Paula e din ce în ce mai încrezătoare și mai precisă, reușind să se scuture de slăbiciunile din primul set.
  • 1-2, break Badosa: primul break reușit de Paula în acest meci. Iberica forțează pe serviciul 2 al Simonei, slăbiciunea evidentă din jocul ei astăzi.
  • 1-1, game Badosa: s-a încheiat seria game-urilor câștigate de Simona. Badosa se impune, cu mari dificultăți, pe propriul serviciu, profitând de o eroare neforțată a Simonei în momentul în care românca avea avantaj și pregătea lovitura decisivă, un smash pe care l-a trimis puțin afară.
  • 1-0, game Halep: Simona începe extraordinar setul, Badosa îi „frânează” puțin avântul, cu două puncte la rând, dar românca închide game-ul fără emoții.

38 de minutea durat primul set al meciului Simona Halep - Paula Badosa

  • 6-1, break și SET Halep: jocul Simonei arată bine în aceste clipe, are consistență și varietate. De cealaltă parte a fileului, Badosa comite multe greșeli neforțate atât în raliuri cât și în momentul serviciului, astfel că nu avea cum să existe alt deznodământ pentru primul set.
  • 5-1, game Halep: Simona câștigă cel mai istovitor game al partidei, în care Badosa a avut nu mai puțin de cinci șanse de break! 5-1 cu 36 de minute scurse din meci, iar Paula servește.
  • 4-1, break Halep: Simona câștigă din nou pe serviciul adversarei, care comite din ce în ce mai multe greșeli neforțate. A fost un game istovitor, Simona s-a deplasat mult, dar strategia a dat roade, se îndreaptă cu pași repezi către adjudecarea primului set.
  • 3-1, game Halep: Simona se desprinde, jocul ei capătă consistență cu game ce trece.
  • 2-1, break Halep: părea că game-ul se îndreaptă rapid către zestrea Paulei, care a avut 30:0, dar Simona a apăsat accelerația și a reușit un break prețios, care o pune la conducerea partidei.

  • 1-1, game Halep: absența din competiție se cunoaște, Simona a comis două duble greșeli, dar încet, încet, încrederea îi crește. Ajutată de erorile neforțate ale ibericei, Halep a egalat situația game-urilor, 1-1.
  • 0-1, game Badosa: Paula începe meciul cu un game câștigat la zero. A servit puternic și a forțat-o pe Simona să se apere în startul partidei.
  • Ora 22:19 - A început meciul. Paula Badosa servește prima, după ce a ales inspirat la aruncarea monedei.

  • Ora 22:13 - Jucătoarele au ieșit pe teren și se încălzesc.

Meciul Simona Halep – Paula Badosa se joacă pe terenul central și este ultimul al zilei, după duelurile Stearns – Wang 6-2, 6-3, Shnaider – Venus Williams 6-3, 6-3 și Burel – Wozniacki 1-6, 4-6.

Cu câteva ore înainte de meci, românca s-a pregătit alături de Yulia Putintseva (Kazahstan, locul 68 WTA).

La startul partidei, ora în Miami, orașul-gazdă al competiției, era 16:19.

UPDATE 16:25 » Ce mesaj a postat Simona Halep în ziua meciului

Cu câteva ore înainte de meci, Simona Halep a postat pe Instagram un citat din Steve Jobs, pe care l-a rostit într-un speech la Stanford.

„Trebuie să ai curajul să-ți urmezi inima și intuiția, care cumva știu deja ceea ce îți dorești cu adevărat să ajungi. Restul e în planul secund”.

UPDATE 15:30 » Mentorul Darren Cahill, cu ochii pe Simona Halep la Miami Open

Simona încă nu are antrenor, după despărțirea de Patrick Mouratoglou. E la Miami doar cu Joao Monteiro, un sparring-partner portughez, și de un fizioterapeut român. Dar la antrenamentul dinaintea meciului cu Badosa a avut parte și de ajutorul fostului ei antrenor Darren Cahill.

Australianul lucrează acum cu italianul Jannik Sinner și a profitat de timpul liber pe care-l are înainte de startul meciurilor de pe tabloul masculin și a asistat la sesiunea de antrenament a Simonei Halep, cei doi fiind fotografiați împreună.

UPDATE 15:00 » Cristian Tudor Popescu: „Simona Halep n-a jucat, deci e greu să presupui”

Deocamdată nu se știe dacă WTA îi va reacorda Simonei locul în clasament pe care îl ocupa în iulie 2023, când s-au încheiat cele nouă luni de suspendare impuse recent de TAS, sau dacă va fi nevoită să o ia de la zero.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat toată situația. „Simona Halep are nevoie de meciuri tari pentru a se reintroduce în atmosfera turneelor din circuitul WTA. E greu să argumentezi așa ceva, pentru că Simona nu a jucat.

E adevărat, nu din vina ei nu a jucat în acel interval, dar nu a jucat. Dacă ar fi jucat, putea să joace foarte bine, putea să câștige turnee sau, dimpotrivă, putea să joace foarte prost. E o virtualitate”, a comentat CTP.

UPDATE 14:00 » Ce premii se dau la WTA Miami, primul turneu al Simonei Halep după suspendare

O victorie îi poate aduce jucătoarei noastre primul premiu financiar după US Open 2022.

  • turul 1: $23.250/10 puncte
  • turul 2: $34.500/35 puncte
  • turul 3: $59.100/65 puncte
  • optimi: $101.000/120 puncte
  • sferturi: $185.000/215 puncte
  • semifinale: $325.000/390 puncte
  • finală: $585.000/650 puncte
  • campioana: $1.100.000/1.000 puncte

UPDATE 13:30 » Simona Halep, considerată favorită în fața Paulei Badosa la Miami Open

Simona Halep este considerată favorită în meciul cu Paula Badosa, potrivit bookmakerilor. Pentru o victorie a Simonei Halep, casele de pariuri oferă o cotă de 1.80. Paula Badosa are o cotă de 2.10 pentru a se impune.

Asta înseamnă că Halep are șanse de peste 55% de a câștiga primul ei meci după o pauză de un an și jumătate. Între timp, Badosa a disputat 47 de meciuri oficiale în turneele WTA, reușind să câștige 25 dintre acestea.

Simona Halep, palmares pozitiv în meciurile cu Paula Badosa

După ce în februarie a câștigat procesul la TAS, iar pedeapsa în scandalul de dopaj i-a fost redusă la 9 luni, Simona Halep revine pe teren.

Ea a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului WTA 1000 de la Miami, astfel că revine pe teren după un an și jumătate. Ultimul meci a fost în 29 august 2022, când pierdea în turul 1 la US Open. Iar acum revine pe teren, tot în SUA.

Va fi al treilea meci direct dintre Simona Halep și Paula Badosa. Halep a câștigat ambele meciuri disputate în carieră contra Paulei Badosa. A fost 6-1, 6-2 la Wimbledon 2022 și 6-3, 6-1 la Madrid 2022.

Dacă se califică mai departe, jucătoarea noastră o va întâlni pe bielorusa Aryna Sabalenka, dublă campioană de Grand Slam la Australian Open și număr 2 mondial!

Paula Badosa, fost număr 2 mondial în aprilie 2022, a câștigat doar 5 meciuri în actualul sezon. La Australian Open a fost oprită în turul 3 de Amanda Anisimova.

21-8e palmaresul Simonei Halep la turneul de la Miami

Simona Halep joacă azi în turul 1 la Miami

  • Simona va bifa a zecea prezență pe tabloul principal de la Miami, competiție de categoria WTA 1.000.
  • Ultima participare a Simonei Halep la Miami a fost în 2021, când s-a impus în fața lui Caroline Garcia în turul al doilea, însă s-a retras înainte de partida cu Anastasija Sevastova din cauza unor probleme la umăr.
  • Cele mai bune performanțe ale româncei la turneul din Florida sunt cele două semifinale atinse în 2015 și 2019, ea fiind oprită atunci de Serena Williams, respectiv Karolina Pliskova.
  • Simona Halep a fost favorita principală la Miami în 2018, atunci când s-a oprit în turul al treilea, fiind învinsă de Agnieszka Radwanska. Din cele nouă participări de până acum, Simona Halep a avut bye în primul tur, datorită faptului că a fost cap de serie, în șase rânduri

VIDEO. Ion Țiriac n-a fost de acord cu ultima decizie a Simonei Halep: „Cinci ore pe zi doar asta trebuia să facă! Când m-a ascultat a făcut bingo”

Citește mai multe știri din tenis:

De la Halep la Schwazer. Pe el l-au „ucis”!
editorial
De la Halep la Schwazer. Pe el l-au „ucis”!
„Întrebări fără răspuns” » The Guardian, articol despre Simona Halep înainte de Miami: „Credibilitatea sistemului antidoping se clatină!”
HALEP, GATA SĂ REVINĂ
„Întrebări fără răspuns” » The Guardian, articol despre Simona Halep înainte de Miami: „Credibilitatea sistemului antidoping se clatină!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (77)
FlashGordon
FlashGordon  •  20 Martie 2024, 15:56
Postat de Catalynn.16 pe 19 Martie 2024, 22:56

Oricum nasol moment și pt Basosa, presiunea e pe ea nu pe Simona. Băi nene, o fi Simona o super tenismenă, nimic de zis :-)))), dar și Serena dacă era, să vină să îți dea cu terenul în cap după aproape 2 ani de alergat prin parcuri nu are cum să nu te afecteze la moral.

bravo pensionare ramolit. "expertiza" ta in tenis mi-a bagat multi bani in buzunar. cum ai aparut cu acest pronostic cum am bagat cu bate badossa. cot excelenta pentru victoria badosei. not to shabby. abia astept sa te vad cu pronosticurile din nou. te uramresc si pun exact invers fatza cum pui tu. pentru ca tu ai umi99ilnta in adn si pot sa fiu sigur ca ce spui tu se intampla exact invers.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  20 Martie 2024, 15:52
Postat de VardyParty pe 20 Martie 2024, 15:33

Nu numai cā s-a schimbat fundamental īn bine, dar acum īmi şi sare muştarul instant, din nimic!

Asta e bine. Circulatia periferica a fost activata, sangele clocoteste in vine, mori cu ei de gat. Glumesc cu muritul. Viata lunga sa ai!

VardyParty
VardyParty  •  20 Martie 2024, 15:33
Postat de VanBasten2000 pe 20 Martie 2024, 11:47

Tu m-ai ascultat cu Phall si viata ta s-a schimbat in bine. Daca enoriasii astia ar fi luat aminte isi dublau averea. :))

Nu numai cā s-a schimbat fundamental īn bine, dar acum īmi şi sare muştarul instant, din nimic!

Vezi toate comentariile (77)
Comentează