SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Final de sezon pentru Simona Halep! Primele declarații după eliminarea de la Roland Garros: „Nu-mi voi strica anul din cauza unui meci” » Ce probleme a avut din cauza frigului

Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages +20   FOTO
Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 14:36 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 15:07

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a pierdut în optimile Roland Garros cu poloneza Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6, iar la finalul partidei a încercat să explice înfrângerea uimitoare.

Românca a felicitat-o pe poloneză pentru jocul prestat și a explicat că a avut dificultăți în timpul punctelor din cauza frigului de la Paris. Acesta a fost ultimul meci al Simonei Halep în 2020.

„Toate felicitările pentru Iga. A jucat incredibil azi. A fost pe tot terenul și a lovit mingea foarte puternic. A fost puțin frig și nu am putut fi la cel mai înalt nivel. Dar a jucat foarte bine. A fost meciul ei!  Cu siguranță puteam face ceva diferit, să încercă să o împing în spatele terenului. Dar asta e tot ce am avut azi. Puteam face anumite lucruri mai bine, dar ea a dominat meciul și a fost agresivă.

Știam că așa va juca. Azi i-a ieșit totul bine, fiecare punct. A fost încrezătoare și puternică. A fost un meci fantastic pentru ea. Cred că a jucat la fel ca anul trecut, dar cred că atunci am jucat mai bine și am împins-o spre fundul terenului”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Am avut și la meciul anterior un bandaj pe încheietura dreaptă. L-am pus pentru că mingile au fost foarte grele și mă doare un pic, dar nu este o accidentare, este poate doar mușchiul încărcat, încheietura încărcată
- Simona Halep

 

„Mănânc ciocolată și îmi revin”

Întrebată cum se simte și cum se va recupera după această înfrângere, Simona a explicat că își va reveni după ce mănâncă ciocolată.

„Sunt puțin supărată din cauza modului în care s-a jucat acest meci. Dar este o nouă experiență. A fost frig, a fost greu de jucat, dar ea a făcut-o foarte bine. Voi lua meciul așa cum a fost și voi încerca să fiu mai bună data viitoare. Azi am fost la capacitate maximă, 100%. Nu am fost accidentată. Dar a fost puțin frig și uneori, când e frig, nu mă simt pregătită fizic să alerg în timpul punctelor.

A fost un an fantastic, chiar dacă am avut parte de momente dificile. Nu-mi voi strica tot anul din cauza unui meci.  Nu e ușor, dar sunt obișnuită cu momente grele în carieră. Voi mânca niște ciocolată și voi fi mai bine mâine”, a adăugat Halep.

Acum vreau să mă odihnesc, să mă plimb pe străzi. Vreau să stau cu familia și să mă bucur de timpul liber. Sunt foarte fericită de cum am jucat anul acesta
- Simona Halep

FOTO. Cele mai tari imagini din meciul Simona Halep - Iga Swiatek

+16 FOTO

Citește mai multe știri despre eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros: 

CTP: „Știa că va fi executată dacă face asta. De-aici destrămarea jocului ei”

Cifrele care arată dominația zdrobitoare a polonezei. Halep, fără reacție în primul set

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (19)
argus
argus  •  04 Octombrie 2020, 19:09

Numai de bine, cu bune intentii (fara a oava "drumul spre iad")! Trebuie sa o felicitam pe Simona pentru sportivitate! Ca sa nu te "dai lovita" precum Bertens (sau Wozniaki, care i-a furat titlul la Australian Open cu un truc asemanator cu cel folosit de Bertens), sa recunosti ca adversara a jucat mai bine (trecand peste scuza "mi-a fost putin frig") este o dovada de faire play! Acum nu ca "o cert" pe Simona, doar ma-ntreb (asa, ca orice neavenit intr-ale tenisului) DECE, stiind ca este frig (temperatura la ora jocului era de + 12 grade C, mai scazuta decat in zilele anterioare) a preferat sa joace in sort, dece nici dupa primul set nu s-a echipat corespunzator? Inr-alta ordine de idei, cred ca Simonei ii lipseste cea mai eficienta lovitura din tenis, prin care "chemi la fileu" adversara, STOPUL (drop shot-ul), lovitura prin care Swiatek a castigat puncte importante, decisive! Cred ca Simona va fi greu de invins, daca isi va insusi si tehnica stopului. Cred asta, fiindca nici o jucatoare nu are capacitatea Simonei de a returna si nici viteza de deplasare, de anticipare a jocului! Se vede ca are un prim serviciu pe care se poate baza, dar si ca "ceva" mai trebuie "lucrat",raspunsul ar trebui sa-l aiba ce anume, in afara Simonei Darren si dece nu, Virginai Ruzici (daca mai face parte din staful Simonei. Concluzia dlui CT Popescu este pe cat de adevarata, pe atat de graitoare, Iga Swiatek a jucat atat de

popicoo
popicoo  •  04 Octombrie 2020, 17:21
Postat de vladutz13 pe 04 Octombrie 2020, 17:13

Cine anume o pune langa aia? Nimeni. Dar e ok daca o punem langa Nastase macar?? Ce zici?

Asta e o gluma reusita! Buna si reusita! Inca rad! Halep langa GENIALUL NASTASE! O intamplare langa un geniu! Haaaaaa!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează