SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep, OUT de la Roland Garros! EXCLUSIV CTP: „Știa că va fi executată dacă face asta. De-aici destrămarea jocului ei”

Simona Halep a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6, în „optimi”. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea pentru GSP.ro +20   FOTO
Simona Halep a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek, scor 1-6, 2-6, în „optimi”. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea pentru GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 13:23 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 13:43

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost învinsă la Roland Garros de Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6, în „optimi”. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea pentru GSP.ro.

„N-am ce să-i reproșez Simonei. Tomas Berdych spunea, tot după un meci pierdut la Paris contra unui outsider, un francez clasat cu mult în urma lui: «Astfel de lucuri se întâmplă». Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională!, cand e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă! 

Swiatek este categoric o jucătoare extrem de talentată, de mare viitor, care a încercat să facă aproape tot ce a încercat și Anisimova. Însă starea ei psihică a fost total diferită față de cea a americancei. A lovit decisiv atât cu dreapta, cât și cu reverul, nu a intrat în jocul Simonei. A pășit pe teren cu sentimentul că nu are ce pierde și că i se dă voie să încerce orice. A oferit o paletă de execuții care nu lasă nicio breșă. A lovit foarte bine, tare, la linie. Inexpugnabilă! Și-a ales foarte bine loviturile, a pus niște scurte impecabile. 

A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge. Știa ca dacă va servi scurt va fi executată. De aici dublele greșeli și destrămarea jocului Simonei. 

Halep a fost în cea mai bună formă a ei, dar nu putea să-i facă față azi lui Swiatek. I-a intrat absolut orice minge. Altadată, nu se știe. Nicio minge în tenis nu seamănă cu cealaltă. O să vedem ce se va întâmpla cu această jucătoare din Polonia în viitor”, a afirmat Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

FOTO Cele mai interesante imagini din meciul Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6

+16 FOTO

Citește mai multe știri din tenis:

Cifrele care arată dominația zdrobitoare a polonezei. Halep, fără reacție în primul set

Novak Djokovic și propunerea care schimbă RADICAL tenisul: „Nu văd de ce ar trebui să ne mai bazăm pe ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
267890
267890  •  05 Octombrie 2020, 09:56

Victoria Igai este victoria tenisului.

betaalfa
betaalfa  •  05 Octombrie 2020, 09:31

Nimeni nu pomeneste faptul ca Simona a intrat in al 30-le an al vietii. Desi cu sigurantza va mai castiga multe meciuri ea a intrat dpdv biologic si in mod INEVITABIL pe panta descendenta. Asta e viata, alte jucatoare sunt la rand...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează