SPORTURI  »  TENIS  »  VACCIN

Simona Halep a făcut rapelul cu două zile mai devreme decât era prevăzut » Beatrice Mahler, lămuriri pentru GSP: „Nici vorbă de riscuri”

Simona Halep s-a vaccinat împotriva COVID-19 +24   FOTO
Simona Halep s-a vaccinat împotriva COVID-19

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 13:37 / Actualizat joi, 18 martie 2021 19:59

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a primit miercuri a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19, cu două zile mai devreme decât termenul la care era programată. Vineri, sportiva va pleca la Miami, primul turneu la care participă după Australian Open.

Halep a mers ieri la Institutul Cantacuzino din Capitală, unde asistentele i-au administrat rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme decât era prevăzut. Motivul? Vineri, Halep va decola spre Miami, sportiva din Constanța dorind să evite riscul de a prezenta reacții adverse în avion.

Exceptând cazurile speciale, cum e situația Simonei Halep, rapelul celor care se vaccinează cu Pfizer se face la 21 de zile distanță de la prima doză.

Beatrice Mahler: „Simona Halep a trecut prin infecție, și-a făcut un rapel de siguranță”

Contactată de GSP.ro, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Dr. Marius Nasta”, a explicat ipostaza în care s-a regăsit Simona Halep: 

„Nu, nici vorbă de riscuri! Există o marjă de plus minus câteva zile în situații excepționale, care pot permite administrarea dozei mai devreme, cu atât mai mult cu cât știm că doamna Halep a și trecut prin infecție. Ea își face un rapel de siguranță, ca să aibă un număr de anticorpi suficient de mare. Nu sunt probleme”, a explicat Beatrice Mahler pentru Gazetă. 

+20 FOTO

Simona Halep și-a anunțat revenirea în circuit: joacă la Miami!

Halep a sărit peste competițiile din ultima lună din cauza unor probleme medicale la spate. Halep nu a mai concurat de pe 16 februarie, când Serena Williams a învins-o în sferturile de finală de la Australian Open, scor 3-6, 3-6. Simona a depășit accidentarea care a sâcâit-o în ultima vreme și anunță că va juca la Miami.

„Mă duc la Miami. O să plec săptămâna viitoare. Îmi doresc tare mult să pot face câteva meciuri bune, pentru că am nevoie de meciuri oficiale. Am avut acum din nou o lună de pauză. Vreau să joc bine, vreau să fiu atentă pe ce am de făcut pe teren”, a declarat Simona Halep conform digisport.ro.

În 2019, Simona a ajuns în sferturi la Miami, unde a fost eliminată de Karolina Pliskova, scor 5-7, 1-6. „Știu că m-a durut puțin genunchiul, am avut și un bandaj. Pliskova a servit foarte bine, returul meu nu a fost atât de bun”, și-a amintit Halep despre acea partidă.

Simona Halep a avut COVID-19 

În finalul lui octombrie, Simona Halep a dezvăluit că a contactat coronavirusul, ea vindecându-se fără probleme. „M-am speriat, da. De la zi la zi, așteptam să se întâmple ceva rău, dar bine că nu s-a întâmplat și că am avut simptome foarte lejere. Nu e de glumă cu acest virus și cred că toată lumea trebuie să se protejeze pentru a trece cu bine peste această perioadă”, spunea Halep pentru GSP despre perioada în care a fost bolnavă.

VIDEO Simona Halep a făcut prima doză a vaccinului: „E spre binele tuturor”

„Îmi doream să mă vaccinez. Am venit cu sufletul deschis și sunt foarte bine. Am fost vaccinată cu Pfizer. Sunt bine, nu am avut nicio reacție adversă acum. Este spre binele tuturor și de aceea am decis să mă vaccinez. Sper să facă asta cât mai mulți oameni. Mă liniștește, sunt mai în siguranță”, a spus Halep, imediat după ce a primit prima doză.

Citește și alte știri din tenis: 

Victoria carierei pentru Jaqueline Cristian! A învins o fostă câștigătoare de Slam și e în sferturi la Sankt Petersburg

Simona Halep revine în echipa de FED Cup » Ce a convins-o să se răzgândească: „E cu totul altceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  19 Martie 2021, 11:08

Multa sanatate si succes la Miami !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează