SPORTURI  »  TENIS  »  JO

Simona Halep, decizie-șoc: nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a decis să se retragă de la Jocurile Olimpice
Simona Halep a decis să se retragă de la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat luni, 28 iunie 2021 21:40 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 22:26

Mihai Covaliu (43 de ani), președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a anunțat că Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) nu va participa la Jocurile Olimpice.

  • Jocurile Olimpice vor avea startul pe 23 iulie. Competiția de tenis se va desfășura între 24 iulie și 1 august.

Cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Motivul este reprezentat de accidentarea care a scos-o pe Simona Halep din joc și la ultimele două turnee de Grand Slam, Roland Garros și Wimbledon.

Surpriză pe tabloul feminin la Wimbledon: dubla-câștigătoare a competiției, eliminată în turul 1 + Jucătoare descalificată de organizatori!
WIMBLEDON
Surpriză pe tabloul feminin la Wimbledon: dubla-câștigătoare a competiției, eliminată în turul 1 + Jucătoare descalificată de organizatori!

Simona Halep nu participă la Jocurile Olimpice!

Simona a suferit în mai o ruptură musculară la gamba stângă și nu s-a refăcut pe deplin, astfel că și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice.

„Simona Halep nu va participa, nu va fi portdrapel al României. Suntem foarte triști, știm cât de mult și-a dorit Simona să participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a dezvăluit președintele COSR la emisiunea „Tema Zilei”, de la  TVR 1.

Decizia anunțată de Covaliu contrazice astfel ceea ce unul dintre antrenorii Simonei, Darren Cahill, declara deunăzi.

„La Tokyo va merge alături de celălalt antrenor al ei, Daniel Dobre. Eu voi merge în Statele Unite ale Americii, pentru sezonul pe hard. O voi aștepta acolo”, a spus australianul duminică, într-un dialog cu fostul jucător de tenis Pat Cash, acum analist.

Simona Halep, decizie-șoc: nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Simona Halep s-a retras și de la Wimbledon. FOTO: Guliver/Getty Images

Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice

La Tokyo, în proba de simplu, România ar putea fi reprezentată de Sorana Cîrstea și Irina Begu. Cele două îndeplinesc în acest moment condițiile necesare, iar dacă totul decurge normal, vor lupta pentru medaliile olimpice.

Patricia Țig era la rândul ei eligibilă, dar a refuzat din start invitația: „Nu voi participa la Jocurile Olimpice…. Accidentări! N-am ce să lămuresc, nu joc şi… Asta am decis. Nu-mi pare rău pentru că fac ce simt că e mai bine pentru mine”.

Tabloul de simplu feminin va fi format din 64 de jucătoare. Primele 56 de jucătoare din clasamentul WTA ar trebui să obțină calificarea automată, dar mai există câteva restricții:

  • jucătoarele trebuie să fi participat la cel puțin un eveniment de Fed Cup în ultimii 4 ani
  • nu sunt permise mai mult de 4 jucătoare din aceeași țară.

CTP: „Olimpiada este visul ei cel mai mare”

Halep a suferit o accidentare la gamba stângă la începutul lunii mai, la Roma, iar de atunci nu a putut evolua. Ea și-a dorit să se testeze săptămâna trecută pe iarbă în Germania, la Bad Homburg, dar ca măsură de precauție a renunțat să ia startul. La fel a procedat și înainte de Wimbledon, decizie comentată pentru GSP.ro de jurnalistul Cristian Tudor Popescu:

„Reintrarea în circuit după o asemenea perioadă de pauză e foarte grea, foarte dificilă. Trebuie să fii Federer ca să vii după 6-7 luni de repaus și să câștigi un Grand Slam, așa cum a făcut elvețianul în urmă cu câțiva ani la Australian Open. 

Olimpiada este visul ei cel mai mare, cel mai drag din acest an. Își [dorea] foarte mult să reprezinte România.

E cu siguranță cea mai dură accidentare din cariera ei. Trebuie să ținem seama de faptul că ea are probleme mari fizice. E o jucătoare de mare angajament, se deplasează mult în teren, face pivotări, contre-pied-uri, recuperări, un tenis în general defensiv, care e foarte uzant pentru organism”.

Din nefericire, Simona nu va putea să lupte pentru medalii la Jocurile Olimpice, așa cum a declarat în repetate rânduri că își dorește. 

Citește mai multe știri din tenis:

EXCLUSIV CTP, după decizia Simonei Halep: „Vă dați seama cât de frustrată e! N-am văzut în peste 50 de ani așa ceva”

Simona Halep, în culmea fericirii după ce a fost cerută de soție: „Impactul a fost mare, mă bucur să îl am pe Toni alături”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
gigipioneru
gigipioneru  •  29 Iunie 2021, 11:36

acum ceva timp in urma sugeram acestei actrite de teatru margaretei ca cel mai propice moment era sa se retraga dupa wimblendon pe cind a prins-o intr-o zi proasta pe serena care a facut peste 50 de greseli nefortate. cind nu a facut asta serena a casapit-o pe distinsa constanteanca cu domiciliu in bucuresti. apoi mai este o problema. cirstea este in relatie de iubire cu fiul lui tiriac care a pus-o pe liste pe sorana si poate juca acolo. se stie ca cele doua nu se sufera... halep nu este agreata nici de jucatoarele din tara care au fost tratate de sus si puse la munci grele pe cind viitoarea doamna " IIRUC" era scutita pentru a putea face bani in alte concursuri. romania este o jucarie ceva ce nu reprezinta un anume lucru pentru ea. stim asta. este bine ca exista un aparator care doarme cu poza ei sub perna frumosul , desteptul si dinstinsul cel mai cinstit si viril jurnalist anume CT POpescu un am al " adevarului " pe care nu l-a putut avea dar a avut un unchi tare in secu iulian vlad. asa ca daca ar fi renntat atunci constanteanca cu multe masini de la tiriac ar fi fost desteapta. doar ca atunci IIRUC nu exista sau era doar un zvon. sincer cind banul devine rege pentru unii care au multi , multi bani asa ca titi ionescu tiriac ce nu ajuta dinamo dar ajuta tipuri umane de gen LAURETTE totul se duce de ripa. bravo simona ca nu te-ai retras pe usa din fata acum ai sa o faci pe usa din dos. o cariera terminata din arogante, minciuni si interese meschin

traian_v
traian_v  •  29 Iunie 2021, 10:46

Ce surpriza... De ani de zile e clar ca nasoasa nu are nici un interes sa isi reprezinte tara. Daca ii iesea macar un Porsche de aici sau cel putin jumatate de milion de dolari nu mai era "accidentata". E greu sa reprezinte tara ei... la Fed Cup sau JO.

oricare
oricare  •  29 Iunie 2021, 10:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează