SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS LA AUSTRALIAN OPEN // VIDEO+FOTO Final de drum! Simona Halep pierde un meci ANTOLOGIC împotriva legendarei Serena Williams

Simona Halep Foto: Reuters +21   FOTO
Simona Halep Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 12:06

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a fost eliminată de Serena Williams (37 de ani, 16 WTA), scor 1-6, 6-4, 4-6, din optimile de finală ale turneului de la Australian Open.

Startul Simonei Halep a amuțit spectatorii de pe „Rod Laver” Arena. Românca a făcut un joc perfect de retur, lovind splendid cu backhandul, în cross. A urmat iureșul americancei. Serena a crescut treptat în agresivitate, a lovit decisiv de fiecare dată când a avut ocazia și a lăsat-o fără replică pe româncă.

Halep nu a găsit soluția de a ieși din defensivă. Deplasarea a părut a fi îngreunată, posibilă urmare a micilor dureri resimțite în partida din turul secund contra Sofiei Kenin. Actul întâi s-a încheiat după doar 20 de minute, scor 1-6.

El e noul antrenor al Simonei Halep! A asistat-o la antrenamentele dinaintea duelului cu Serena

Liderul WTA a fost mult mai activ în setul secund. Simona a urcat mai mult, a variat lungimea loviturilor și a pus-o vizibil în dificultate pe americancă. Serena a devenit dependentă de primul serviciu, fiind vulnerabilă în schimburile lungi.

VIDEO „Nu e corect!” » De ce a izbucnit Serena în timpul meciului cu Simona Halep

Halep a redus numărul erorilor neforțate pe backhand și a profitat de procentajul slab al punctelor câștigate de legenda tenisului american pe serviciul secund, doar 36 la sută.

VIDEO Serena nu se dezminte! „Doamnelor și domnilor, numărul 1 mondial!” » Ce s-a întâmplat după a surprins pe toată lumea

Actul decisiv a fost unul antologic. S-a mers cap la cap, fără vreo șansă de break, până în game-ul cu număr 6. Simona a ratat 3 oportunități și a fost pedepsită imediat de Serena. Americanca a servit magistral până la final și merge în sferturile de finală, unde o va înfrunta pe Karolina Pliskova (8 WTA).

Simona Halep +22 FOTO

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS 1-6, 6-4, 4-5

4-6, Game, set și meci Serena Williams!
4-5, Game Halep:
Williams renunță ușor la game, împrăștie loviturile afară, fără luptă, concentrându-se pe serviciul care urmează. 
3-5, Game Williams:
Serena își consolidează break-ul. Serviciul o ajută din nou, cu 3 puncte obținute fără luptă. Simona nu reușește să citească intenția americancei și e cu spatele la zid. 

3-4, Break Williams: Întorsătură frustrantă pentru Halep. După ce a ratat 3 mingi de break în game-ul precedent, americanca fructifică prima oportunitate. Halep e obligată să lovească înghesuit, de pe linia de fund.
3-3, Game Williams:
Game istovitor. Simona aleargă după fiecare minge și își creează trei șanse de break, a doua venită grație unui forehand de manual executat în lung de linie. Serena trimite un as într-un moment crucial,. Halep în contestă, fără succes.

3-2, Game Halep: Simona controlează inteligent schimburile. Forehandul scurt în cross o obligă pe Serena să iasă din zona de confort. Al treilea game consecutiv pe care jucătoarea la serviciu îl câștigă fără să piardă vreun punct. 

2-2, Game Williams: Serena servește perfect. Doi ași și o minge trimisă de Halep în fileu contribuie la un game alb. 
2-1, Game Halep
: Joc la zero adjudecat de româncă. Serena Williams se grăbește, încearcă să închidă rapid punctele, dar punctează doar la statistica erorilor neforțate. 
1-1, Game Williams: 
Încă un game disputat, decis după prelungiri. Serena e dependentă de arma serviciului, lucru vizibil și din procentajul punctelor câștigate pe mingea a doua, doar 38 la sută. Halep stă și mai rău la acest capitol, 24 la sută. 

1-0, Game Halep: Cel mai lung game al înfruntării aduce în prim-plan delul dintre forehandul Serenei și backhandul Simonei. Williams anulează o șansă de game cu un retur de 147 km/hm. Halep răspunde cu lovitura semnătură, reverul cu două mâini în lung de linie. 

A început setul decisiv!

El e noul antrenor al Simonei Halep! A asistat-o la antrenamentele dinaintea duelului cu Serena

6-4, Break și Set Halep: Simona e descătușată! Serena Williams nu pune în teren primul serviciu și e vulnerabilă în fața loviturilor bine plasate ale româncei. 

5-4, Game Halep: Joc solid din partea liderului mondial. Urcă la 5 pe tabelă datorită unui backhand scurt, în cross.
4-4, Game Williams:
Șansa e de partea americancei. Serena servește un as, la teu, milimetric în colțul careului de serviciu, apoi își creează prima minge de break după o minge contestată de Halep cu hawk-eye. Serena ajunge la 6 ași.
4-3, Game Halep: Simona o pune la muncă pe Serena. Ultimele două game-uri de serviciu arată altă față a marii campioane americane, una vulnerabilă în schimburile lungi. 

3-3, Game Williams: Serena egalează. Game-ul a fost dominat de serviciul autoritar, trimițând doi ași și adjudecându-și un punct pe eroare la retur a Simonei. Viteza celui de-al doilea as a fost de 187 km/h.
3-2, Game Halep:
Game fulger al liderului WTA! Simona câștigă la 0. La punctul care îi aduce game-ul, serviciul în exterior a fost urmat de un forehand în lung de linie. Serena pare obosită, greșind puncte ușoare. 
2-2, Break Halep: Simona Halep are avantaj în raliurile lungi. Românca a reușit să preia controlul, o scoate mult în exterior cu lovitura de backhand și profită de carențele pe care Serena le are în deplasare. 
1-2, Break Williams:
Americanca punctează din nou la capitolul loviturilor câștigătoare, două dintre ele venind chiar pe retur. Ajunge la o cifră incredibilă: 8 lovituri câștigătoare în doar 3 game-uri disputate în actul secund. 
1-1, Game Williams:
Serena domină la fiecare capitol. Pistonează de fiecare dată cu lovituri la limită, aproape de linia de fund a terenului Simonei. Punctul decisiv vine cu un backhand de132 de km/oră, după care Halep a renunțat a mai alerga. 
1-0, Game Halep:
Simona nu cedează! Condusă cu 15-30, românca se apără eroic împotriva loviturilor de forehand ale Serenei. Reușește un passing de manual pentru a trece în avataj pe tabelă. Halep punctează și la capitolul ași. 

Citește și: VIDEO Incredibil cum a terminat Serena Williams primul set cu Simona Halep! A lovit ca din tun: ce viteză a atins la serviciu

A început setul secund!

1-6, Game și Set Serena Williams: Americanca face un game blitz, la 0, încheiat cu primul as al înfruntării. Durata actului de debut este neverosimilă, doar 20 de minute. 
1-5, Break Williams:
Serena crește treptat în agresivitate. Campioana din America lovește decisiv de câte ori are ocazia, ajungând deja la 7 lovituri câștigătoare. Simona nu are momentan răspuns. 
1-4, Game Williams:
Halep câștigă primele două puncte. Serena răspunde cu o lovitură de backhand în cross plasată chirurgical. Două servicii puternice, la teu, îi aduc punctele triumfătoare, fără luptă. 
1-3, Break Williams:
Simona pare a întâmpina mici probleme de deplasare. Românca joacă în continuare cu un bandaj pe gambă, urmare a unor dureri resimțite în meciul din turul secund, contra Sofiei Kenin. Serena preia autoritar controlul raliurilor. 
1-2, Game Williams:
Serena își creează avantaj datorită serviciului bine plasat. Simona vine din spate, recuperează două puncte, unul venind grație unui passing ucigător, dar nu poate împinge game-ul în prelungiri. 
1-1, Break Williams:
Serena lovește puternic cu forehandul pe serviciul secund al liderului WTA. Prinde linia laterală cu două lovituri și închide game-ul la „30”, cu un voleu din preajma fileului.
1-0, Break Halep
: Simona returnează excelent în debut. Își creează avantaj cu lovitura de backhand în cross, care îi aduce două puncte, profită de faptul că primul serviciu al Serenei nu intră și câștigă un break la zero. 

Ora 10:18: A început partida! Serena Williams servește prima.

ora 10:00 Jucătoarele au ieșit la încălzire! Halep a primit ultimele sfaturi de la Thierry Van Cleemput care va fi cel mai probabil noul ei antrenor (Detalii AICI).

Nouă întâlniri anterioare, 8-1 pentru americancă, și una care nu a mai avut loc, după ce Serena a declarat forfait înainte de disputa de la Indian Wells 2015. Fiecare dintre ele cu povestea ei, iar cea de astăzi nu va face excepție. Dimpotrivă. Are, încă înainte de a începe, o notă unică: e prima ciocnire dintre Simona și Serena ca jucătoare care au atins poziția de lider mondial. Până acum, românca a avut motive să privească în sus spre legenda americană. Și încă are, dar diferența nu mai e la fel. Nu neapărat mai mică, ci mai nuanțată. 

Halep vs Serena, punct cu punct, armă cu armă

La finalul lui 2018, jurnaliștii New York Times împreună cu cei mai mari experți în tenis ai planetei au analizat fiecare capitol al jocului, numind jucătoarele care excelează. Serena a câștigat la limită bătălia cu Halep, scor 5-4(Detalii AICI).

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (220)
802267206559330
Gica Kmikze  •  21 Ianuarie 2019, 23:13

Nu stiu cum e pe locul unu.e departe de asa ceva

10155633308976552
Cornel Perju  •  21 Ianuarie 2019, 17:42
Postat de andrei1337 pe 21 Ianuarie 2019, 14:07

Este dezastruos staff-ul Simonei! Chiar nimeni nu a știut să îi spună că Serena obosește pe schimburile lungi și nu îi place agresivitatea? In meciurile cu Serena trebuie sa fii proactiv!!! O bate Collins de o nenorocește. Degeaba ai talent cat carul și pui mingea în teren cu vrei tu daca nu știi unde sa o pui!!!! Halep i-a pus o mulțime de mingi le tava Serenei, normal că a lovit ca din tun americanca!!! Trebuie concediat tot stafful, mai puțin preparatorul fizic, s-a mișcat bine, dar astăzi problema ei nu a fost nici tenisul nici fizicul, a fost lipsa unei strategii sau o strategie defectuoasă! Bine, nu vreau sa par genul ăla de om care comentează din fata televizorului, dar daca aveam pregătirea unui antrenor de tenis și o jucătoare ca Halep, o băteam 100 la sută pe Serena, fără discuție!!

nu este nici un dezastru ci un mare blat. Simona a trantit primul set intentionat. Nu este posibil ca in primele 3 meciuri sa servesti impecabil, 75% prima serva iar in al patrulea sa dai cu mucii in fasole si sa serveste sub 50% prima serva. Se poate intampla doar daca intre timp intervine o accidentare. Cand Simonei ii intra prima serva, este aproape nereturnabila. A invatat in perioada de pauza sa adauge putin top spin si in prima serva si asta o face foarte eficienta. In plus adversara are senzatia ca mingea vine mai lent si o loveste puternic si fara spin si de asta mingea iese de multe ori afara. S-a intamplat asta la toate meciurile Simonei. Inclusiv Serena a returnat o gramada de serve afara. Simona poate sa cada cel mult pe locul 4 dar la o diferenta destul de mica. La Indian Wells si Miami nu a prins nici o finala, la Madrid a pierdut in sferturi cu Pliskova iar la Roma a pierdut finala cu Svitolina. Deci are suficient spatiu de manevra ca sa ajunga dinnou pe prima pozitie pana la Roland Garos. Apoi la Wimbledon a iesit din turul 3 iar la US Open din primul. Deci Simona chiar mai poate castiga puncte serioase in 2019 ca sa termine inca un an pe prima pozitie. Celelalte competitoare sunt mult mai inconstante decat Simona.

indolentu
indolentu  •  21 Ianuarie 2019, 17:43

haterii ptostalai si ai gasit momentu sa se manifeste :))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (220)
Comentează