SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP ȘI CAHILL S-AU DESPĂRȚIT

Simona Halep și Darren Cahill s-au despărțit // Cristian Tudor Popescu îl contrazice pe Năstase: "Este o veste proastă, să nu mai încercăm să îndulcim pilula"

Simona Halep și Darren Cahill țin în mâini trofeul primit de Simona pentru că a terminat anul 2018 pe locul 1 WTA // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep și Darren Cahill țin în mâini trofeul primit de Simona pentru că a terminat anul 2018 pe locul 1 WTA // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 noiembrie 2018 09:10

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia lui Darren Cahill de a întrerupe colaborarea după 4 ani cu Simona Halep, 27 de ani, liderul WTA (Detalii AICI).

În timp ce Ilie Năstase, fostul lider ATP, susține că Halep se poate descurca foarte bine și fără australianul Darren Cahill, "De acum poate fi antrenată și de mama ei, nu mai are nevoie de antrenor" (declarația completă AICI), CTP consideră că Simonei îi va fi greu să găsească un înlocuitor pe măsură.

"Este o veste proastă! N-are rost să încercăm să îndulcim pilula. Nu știu câți dintre suporterii mai vechi sau mai noi ai Simonei Halep știu și înțeleg importanța exceptională a muncii lui Darren Cahill în acești ani cu Simona. Plecarea lui Darren Cahill face foarte dificilă înlocuirea lui. Darren Cahill este probabil cel mai bun antrenor din lume în momentul de față!

Pentru mine, este cel mai mare sfătuitor în tenis pe care l-am văzut în mai bine de o jumătate de veac. S-ar putea face o carte cu intervențiile on court couching, la bancă, ale lui Darren Cahill cu Simona Halep în acești ani, care ar putea să fie o referință pentru studii privind psihologia tenisului, a sportului și nu numai.

Va fi foarte greu pentru Simona să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill, un înlocuitor care să se apropie de valoarea acestuia din punct de vedere profesional și uman. Darren îi lasă o zestre Simonei, una de achiziții tehnice, tactice, de control emoțional și de capacitate de a se stăpâni pe sine pe teren. Să vedem cum va reuși Simona să gestioneze această zestre. Ea are momente în care e foarte puternică, dar are și momente în care își pierde concentrarea, determinarea și deviază de la linia pe care s-a aşezat cu atâta succes împreună cu Darren Cahill. În acele momente va fi nevoie de cineva care să-i fie alături. Nu știu cum va arăta acel cineva", a declarat Cristian Tudor Popescu la TV Digi 24.

"Sunt convins că această despărțire este chiar așa cum spune Darren Cahill, legată de probleme familiale, și nu de o ruptură, o neînţelegere cu Simona Halep. Oricând, mai ales peste un an, poate fi reluată această colaborare"Cristian Tudor Popescu

Va avea de suferit jocul Simonei Halep după plecarea lui Darren Cahill?

Nu, Halep se poate descurca singură
Da, e o pierdere enormă

Vezi și:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Noiembrie 2018, 09:40

Simona isi va gasi un antrenor, nu asta e problema. Personal cred ca australianul avea si unele idei gresite despre jocul Simonei. Anul trecut, inainte de cooptarea lui Pavel in echipa, imediat dupa finala pierduta cu Ostapenko, Cahill sustinea nici mai mult nici mai putin ca e o prostie sa ceri joc agresiv din partea Simonei (interviul a aparut pe gsp.ro). Justifica astfel tactica paguboasa de asteptare din finala cu letona. S-a vazut ca a gresit dupa venirea lui Pavel. Simona a devenit mai agresiva in joc si totul s-a vazut si in stil si in rezultate. Asta cu Cahill, "cel mai bun antrenor din lume"... sa zicem ca e discutabila. Probabil ca e o pierdere (categoric a existat o chimie intre cei doi si asta e greu de construit - s-a vazut in relatia cu Fissette), dar sa nu exageram. Mai ingrijoratoare mi se pare starea fizica a Simonei. Peste problema aceasta nu stiu cum si daca va trece.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  10 Noiembrie 2018, 14:42

Din pacate, pentru fanii Simonei, vestea proasta nu este despartirea de Chaill ci faptul ca jucatoarea constanteanca va fi out pentru tenisul de mare performanta. Va fi - daca va mai juca?! - un fel de sparing partenera pentru majoritatea jucatoarelor din WTA. Dar dupa ceea cestiu eu, Simona va folosi racheta numai pentru meciuri demonstrative, fiind decisa sa spuna adio competitiei de anvergura, dorind o functii in boardul WTA.

anne1970_ar
anne1970_ar  •  10 Noiembrie 2018, 13:48

Simonei ii va trebui un antrenor pe aceeasi lungime de unda cu ea. Va fi greu, singura nu se va descurca, amestecul de emotivitate cu incapatanarea ei are nevoie de un antidot puternic. Australianul e singurul antrenor care a reusit sa-i inchida sonorul pagubos. Fara un antrenor ferm, cu personalitate, se va pierde repede.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează