SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Simona Halep și Monica Niculescu, victorie-blitz la Roma!

Simona Halep și Monica Niculescu, victorie-blitz la Roma!
Simona Halep și Monica Niculescu, victorie-blitz la Roma!

Articol de GSP - Publicat marti, 15 septembrie 2020 07:46 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 14:55

Simona Halep (28 de ani) și Monica Niculescu (32 de ani) le-au învins pe ucrainencele Elina Svitolina (26 de ani) și Dayana Yastremska (20 de ani), scor 6-0, 6-1, în doar 46 de minute, și s-au calificat în turul secund al probei de dublu de la WTA Roma. 

  • Halep și Niculescu vor juca în turul secund cu echipa învingătoare din disputa Aoyama/Shibahara - Bertens/Rus.

Monica Niculescu a arătat o poftă senzațională de tenis, iar Simona Halep i-a ținut isonul. Cele două s-au sincronizat impecabil. Româncele nu și-au cedat niciodată serviciul, au salvat toate cele 3 mingi de break avute de adversare. Procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu este unul excepțional, 83%! În comparație, adversarele au fost la doar 38%.

Cele două ucrainence extrem de puternice în proba de simplu s-au recunoscut învinse după doar 46 de minute și un singur game câștigat. 

Halep și Niculescu, a 3-a încercare

Turneul de la Roma este al treilea din cariera româncelor în care formează o pereche. Prima dată s-a întâmplat în 2016, la Montreal, când au ajuns în finala competiției. A doua oară, la Shenzhen 2017, Halep și Niculescu au fost eliminate în primul tur.

Halep, cap de serie numărul 1 la simplu

Simona Halep, a doua jucătoare a planetei și cap de serie numărul 1 la Roma, va debuta la simplu miercuri, la o oră ce urmează a fie anunțată de organizatori, împotriva italiencei Jasmine Paolini (24 de ani, 99 WTA). 

Halep este însoțită la Roma de antrenorul Darren Cahill, alături de care nu a mai participat la un turneu de aproximativ 7 luni. Sportiva noastră a salutat prezența australianului printr-un mesaj pe Twitter: „Este cine cred eu că e? Șapte luni mai târziu... bine ai revenit, Darren Cahill”.

Citește și alte știri din tenisul feminin: 

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Roma + reacție entuziastă: „Este cine cred eu că e? ”

Simona Halep, înaintea turneului de la Roma: „Sunt restricții destul de mari. Mă aștept să fie dificil”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
347655969058390
Ion Popescu  •  15 Septembrie 2020, 17:09

@Mihnea. Multumesc.

180190845824463
Mihnea Iorga  •  15 Septembrie 2020, 16:28
Postat de Ion Popescu pe 15 Septembrie 2020, 15:22

Nu inteleg de ce GSP se ocupa numai de Halep si de Becali. Tot la Roma, Olaru a castigat similar cu partenera la dublu. Dar GSP habar nu are. Normal, GSP = cea mai slaba revista de sport !

Din acelasi motiv pentru care stirile despre Academica Clinceni au aceesari aproape de 0. Degeaba dam vina pe ziar, ei doar urmaresc sa scoata profit din afacerea lor, adica sa aiba cat mai multe accesari pentru a castiga cat mai mult din publicitate. Nu e vina lor, e vina noastra ca alegem sa citim asa ceva.

347655969058390
Ion Popescu  •  15 Septembrie 2020, 15:52

Irina Begu a castigat meciul la simplu cu 6-2; 6-2. Al treilea meci castigat consecutiv de Begu la Roma. Dar GSP nu stie ! O zi fasta pentru romance. Toate cele 4 tenismene din Romania au castigat. (Begu, Halep, Niculescu, Olaru). De amintit ca cea mai buna racheta a Germaniei - Kerber- a pierdut din primul meci ! Nu s-a potrivit imnul german : Deutschland, Deuschland über alles. Über alles in der Welt !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează