SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Simona Halep și Sorana Cîrstea, tragere la sorți cu ghinion la Roma: meciuri complicate în primul tur + duel-șoc în primul tur: Emma Răducanu vs. Bianca Andreescu!

Simona Halep are parte de un traseu complicat la Roma / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep are parte de un traseu complicat la Roma / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 21:22 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 21:25

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) și Sorana Cîrstea (32 de ani, 27 WTA) și-au aflat adversarele de la Roma, competiția care începe săptămâna viitoare. La ultimul test înainte de Roland Garros, cele două jucătoare au parte de un tablou complicat. 

  • Competiția din capitala Italiei va avea loc în perioada 9 - 15 mai. În acest an, premiile totale ale turneului WTA de la Roma se ridică la 2.527.250 de dolari.

Repartizată în partea superioară a tabloului, acolo unde se află liderul mondial Iga Swiatek, Halep o va întâlni în primul tur pe franțuzoaica Alize Cornet, în fața căreia are un palmares groaznic: 1-4 în meciurile directe, Cornet câștigând chiar anul acesta ultimul meci, în „optimi” la Australian Open, 6-4, 3-6, 6-4.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, tragere la sorți cu ghinion la Roma

Dacă o învinge pe Cornet, pe româncă o așteaptă un duel cu americanca Danielle Rose Collins (28 de ani, 8 WTA), nimeni alta decât finalista de la Australian Open. Aryna Sabalenka, Belinda Bencic sau Jessica Pegula sunt alte jucătoare incomode aflate pe aceeași parte de tablou cu Simona.

Sorana Cîrstea, cealaltă româncă aflată pe tabloul principal, o va întâlni în primul tur pe Ons Jabeur, jucătoarea care a învins-o pe Halep la Madrid. Tunisianca e în mare formă, fiind calificată în finală la turneul care se dispută la Caja Magica.

Duel-șoc în primul tur la Roma: Emma Răducanu vs. Bianca Andreescu

Primul tur de la Roma va aduce și o confruntare de gală între Emma Răducanu (11 WTA) și Bianca Andreescu (111 WTA), jucătoarele cu origini românești „adoptate” și de fanii din România. Cele două se vor întâlni în premieră, într-un duel între deținătoarea trofeului de la US Open și campioana de la Flushing Meadows din 2019.

Simona Halep a început deja antrenamentele la Roma, supervizată de Patrick Mouratoglou

Simona Halep a ajuns deja la Roma, iar astăzi a efectuat primul antrenament în complexul de la Foro Italico. La fel ca la Madrid, jucătoarea din România e însoțită de antrenorul Patrick Mouratoglou, acesta fiind cel de-al doilea turneu de la startul colaborării dintre cei doi.

Simona Halep s-a antrenat de dimineață, de la ora 9:30 locală, pe arena Pietrangeli.

Tot azi, antrenorul Patrick Mouratoglou a postat pe contul său de Instagram o imagine de grup, cu explicația: „Roma n-a fost construită într-o zi, așa că am venit devreme. Abia așteptăm săptămâna viitoare”, a scris Mouratoglou pe contul său de Twitter.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, tragere la sorți cu ghinion la Roma: meciuri complicate în primul tur + duel-șoc în primul tur: Emma Răducanu vs. Bianca Andreescu!
Simona Halep și echipa sa au ajuns la Roma / Sursă foto: twitter.com/pmouratoglou

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO+FOTO Istorie la Madrid! Senzația Carlos Alcaraz îl învinge pe Nadal: e primul care reușește asta în fața „Regelui Zgurii”!

Ce poate schimba Simona Halep la 30 de ani? Detaliile remarcate de Luminița Paul la noua colaborare, cu Patrick Mouratoglou

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
109416845072369
Ioan Ghencea  •  07 Mai 2022, 14:47

Pacat !... imi doream o finala la Roma : Emma R. - Bianca A .

fibra
fibra  •  07 Mai 2022, 08:35

La turnee de asemenea nivel unde participa cele mai valoroase jucatoare,nu exista tragere la sorti cu ghinion ci e in urma locurilor ocupate in clasamentul WTA,asa ca lasati smiorcaiala penibila.

wittman68
wittman68  •  07 Mai 2022, 06:31

Andreescu-Raducanu nu e o confruntare de gala, e un meci obisnuit. Poate e de gala Bute. Am mai spus pe aici, Halep e prea mediatizata. Poate are vreun contract special cu GSP... De fiecare data cand se antreneaza ni se spune asta intr-un articol. Ni se prezinta si poze sau video, sa fim siguri ca nu suntem mintiti. Dar noi stim ca ea se antreneaza, banuim , cel putin, pt. ca asta e singura ei preocupare, nu scrie carti. Excesul e obositor, trebuie sa intelegeti. Daca Halep se antreneaza de 10 ori, apar 10 articole, desi Carstea , de ex, face acelasi lucru, desprea ea nu e nici un articol. Halep, nr.21 WTA, Carstea mr.26WTA, abordarile trebuie sa aiba proportii egale judecand dupa acest aspect.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează