SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona Halep, spulberată de Iga Swiatek la Roland Garros » Specialiștii Eurosport au analizat eșecul lui Halep: „Am avut senzația că va găsi soluții”

Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros. Sursă foto: Guliver/Getty Images +20   FOTO
Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 13:29 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 13:42

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a fost eliminată în optimile de finală de la Roland Garros, învinsă categoric de poloneza Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6. 

Halep, campioană la Roland Garros în 2018, n-a găsit răspunsuri în fața unui tenis excepțional prestat de Iga Swiatek, care a încheiat meciul cu nu mai puțin de 30 de lovituri direct câștigătoare! Imediat după meci, fosta jucătoare Barbara Schett, Alex Corretja (fost finalist la Roland Garros) și Tim Henman (fost număr 11 mondial în ATP) au întors pe toate părțile eliminarea suferită de Halep: 

Țineți mintele numele! Mi-a plăcut foarte mult să o urmăresc pe Swiatek. A venit cu niște lovituri aparte, a reușit unele backhand-uri din săritură pe care nu le vedem foarte des - Barbara Schett

Absolut orice aspect al jocului ei a fost de calitate. A dictat ritmul de pe linia de fund. A dominat ostilitățile clar, de la început și până la sfârșit. Iga Swiatek a arătat o tehnică splendidă. Am vorbit des despre condițiile de la acest turneu, dar, pe de altă parte, Halep a jucat excelent în primele tururi. Pur și simplu, Halep a avut o adversară mai bună, care a reacționat fantastic și a găsit răspunsuri - Tim Henman

Am fost foarte impresionat de Swiatek, de felul cum se mișcă, de felul în care lovește mingea. Vine cu lovituri variate din toate colțurile terenului, e foarte relaxată și sigură pe ea. Nu e deloc simplu, anul trecut pierdea în aceeași fază la Simona Halep destul de clar. Nu am fost neapărat dezamăgit de Simona, nici ea nu trebuie să fie. Am avut senzația că va găsi soluții la începutul setului doi, dar n-a fost lăsată de Iga. E foarte dificil să-ți găsești un ritm când adversara ta dictează ritmul punctelor - Alex Corretja

FOTO Imagini tari din meciul Halep - Swiatek

+16 FOTO

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

SIMONA HALEP - IGA SWIATEK 1-6, 2-6. Simona Halep e OUT Roland Garros! A câștigat doar trei game-uri cu Iga Swiatek

Cifrele care arată dominația zdrobitoare a polonezei. Halep, fără reacție în primul set

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
267890
267890  •  08 Octombrie 2020, 22:28

Ce solutii sa gaseasca Halep? Singurele ei solutii sunt urlatul si alergatul. Iga insa a alergat-o ca la carte iar de urlat nu i-a pasat.

347655969058390
Ion Popescu  •  04 Octombrie 2020, 20:29

Kerber-nr.1 Germania, Konta-nr.1 Anglia au fost eliminate din prima, adica nu au reusit sa treaca de R 128. Au fost eliminate rapid rachetele nr. 1 din Spania, Olanda, Belgia, Ucraina, Italia, Rusia, Belarus, Grecia, etc. , etc. Ce sa mai vorbim de prima racheta a Ungariei - Timea Babos care a fost eliminata din primul tur si a devenit ciuca bataile la Cincinati, US Open si Roma. In curand se va ascunde de rusine prin tufisurile strabunilor din Asia !Va dati seama ce tragedie este acum in tarile lor de origine !? Ce mai, doliu national !

sakamoto
sakamoto  •  04 Octombrie 2020, 14:44

Adversara Simonei Halep a surprins-o pe compatrioata noastra, jucind un tenis de mare clasa. In timp ce Simonitza a jucat un tenis de cea mai proasta calitate:mingile din retur dirijate, in majoritatea timpului, pe mijlocul terenului. In racheta adversarei. Simona inca n-a realizat ca acest stil de joc, convine adversarelor. Poloneza a punctat permanent cu aceste mingi. Serviciul Simonei este moale-n-are fortza-si imprecis. Se grabeste, nu se concentreza deloc cind serveste. Repede...repede...cit mai repede! Sanatate maxima!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează