SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Prima reacție a Simonei Halep după victoria din turul 1 la Cincinnati + Posibilele adversare din runda 2

Simona Halep // foto: Imago +17   FOTO
Simona Halep // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 17 august 2021 21:29 / Actualizat marti, 17 august 2021 21:49

Simona Halep (29 de ani, 14 WTA) a învins-o pe Magda Linette (29 de ani, 44 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-1 și s-a calificat în turul secund al turneului WTA de la Cincinnati. Acolo va da peste Jessica Pegula (27 de ani, 30 WTA) sau Camila Giorgi (29, 71 WTA).

Simona Halep a obținut prima sa victorie după 15 săptămâni. La Cincinnati, Halep a trecut în primul tur de poloneza Magda Linette, la capătul unui meci în care a acuzat probleme musculare la coapsa dreaptă. 

foto: Imago
+13 FOTO

Simona Halep, primele declarații după victoria de la Cincinnati

„A fost un meci dificil, mai ales după pauza avută. Și ea a jucat bine, un tenis puternic, mi-a fost greu să returnez, dar am continuat să lupt și mă bucur că am reușit să câștig.

Sunt foarte tristă că nu am reușit să câștig un titlu aici, am pierdut 3 finale. Este unul dintre cele mai bune locuri unde poți juca, mereu dau totul aici. Am simțit dragostea publicului și vreau să le mulțumesc tuturor pentru prezență. Este minunat să vă avem înapoi, vă mulțumesc”, a spus Halep.

La finalul meciului, Simona a semnat câteva mingi, pentru fanii prezenți pe Arena Centrală.

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la Cincinnati 

Adversara Simonei din turul 2 va fi stabilită de duelul Jessica Pegula - Camila Giorgi, programat în această noapte, de la ora 01:00.

Jessica Pegula este o jucătoare din SUA care a ocupat locul 25 WTA în apogeul carierei, iunie 2021. Jessica Pegula a câștigat un singur trofeu în carieră, la Washington DC, în 2019. Dacă Pegula va trece în turul 2 la Cincinnati, va avea parte de primul ei meci împotriva Simonei Halep.

Cealaltă posibilă adversară a Simonei, italianca Camila Giorgi, a ocupat locul 26 WTA în cel mai bun moment al carierei (octombrie 2018). În urmă cu două zile, Camila a obținut cel mai important triumf al carierei, cucerind turneul de la Montreal după o finală cu Karolina Pliskova. 

Așadar, Giorgi este pe val, dar parcursul lung de la turneul canadian i-ar putea afecta evoluțiile la Cincinnati. Un singur meci direct s-a jucat între Halep și Giorgi de-a lungul timpului, în 2015, la Miami. Simona a câștigat în două seturi, 6-4, 7-5.

Simona Halep, victorie cu Linette și calificare în turul 2 la WTA Cincinnati

Simona a dominat primul set, ajutată de procentaje excelente ale serviciului, 61% dintre puncte jucate cu prima minge și 75% dintre ele câștigate. În actul secund, Halep a greșit mult și a avut nevoie de intervenția medicilor, la scorul de 1-4 pentru adversară. Durerile acuzate au fost la gamba dreaptă.

11 așia servit Simona Halep în disputa cu Linette

Desfășurarea ostilităților amintea de precedentul meci al lui Halep, din primul tur de la Montreal. Atunci câștiga primul set în fața lui Danielle Rose Collins, dar era învinsă, scor 6-2, 4-6, 3-4. Nu a fost cazul și astăzi.

Halep a jucat aproape perfect în decisivul cu Linette. A continuat să servească la cote înalte, și-a exasperat adversara cu loviturile precise și a obținut prima victorie după 15 săptămâni.

Citește mai multe știri din tenis:

Naomi Osaka a izbucnit în plâns la Cincinnati, după o întrebare primită la conferință: „Îmi pare rău!”

Sorana Cîrstea, zdrobită în turul 1 la Cincinnati

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează