SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep, ultimele asalturi din 2018 » Revine pe teren după o lună de pauză

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 24 septembrie 2018 16:05

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, revine pe terenuri în circuitul asiatic, Wuhan, Beijing și Singapore pentru a încheia un an complex. Va juca marți, în jurul orei 16:00, cu Dominika Cibulkova, locul 30 WTA, în turul II la Wuhan.

Simona nu a mai disputat un meci oficial din 27 august, ziua când părăsea, rapid și frustrant, tabloul principal de la New York încă din primul tur. Se închidea un cerc pentru liderul mondial, care unise cele patru turnee majore și care prezentase două jumătăți distincte: finală la Australian Open și triumf la Roland Garros, respectiv turul al 3-lea la Wimbledon și prima rundă la US Open. Acum, Halep e gata să reia jocul cu câteva turnee disputate în Asia. 

De-a lungul anilor, această parte a sezonului a prezentat unele dificultăți pentru româncă. Adaptarea la clima apăsată de umiditate nu a fost întotdeauna cea mai lină, de aceea rezultatele au oscilat. Între vârf, finala de la Beijing 2017 și semifinala de la Wuhan 2016, la înfrângeri expeditive, cu unele rezultate neutre la mijloc, istoria asiatică a Simonei consemnează și un moment unic.

Aici a devenit în premieră lider mondial, poziție pe care a atins-o în mod virtual sezonul trecut, după victoria asupra Jelenei Ostapenko în semifinalale de la Beijing. 

Motivația rămâne

În 2018, ea a întregit acea realizare cu un titlu de Mare Șlem, cel de la Roland Garros. "Visul meu a fost să devin numărul unu și am reușit acest lucru anul trecut, apoi ținta mea a fost cucerirea unui Grand Slam fiindcă unii consideră că e un semn de a fi un adevărat lider mondial", a comentat Halep zilele trecute. Ea începe astăzi a 47-a săptămână în topul ierarhiei WTA. "Motivația mea a fost să câștig un turneu major, după ce voi fi atins locul întâi, iar acum mă simt relaxată fiindcă le-am obținut pe amândouă. Sunt motivată însă și de acum încolo să câștig fiecare meci pe care îl joc", a adăugat. 

După 4 săptămâni, tenisul ei se va restarta, căutând un final de an din nou în urcare.  Simona Halep s-a antrenat la Wuhan, unde a fost însoțită de Teo Cercel, Andrei Cristofor și Williams Birău.

Singapore, capitol separat

Calificată pentru al cincilea an consecutiv la Turneul Campioanelor, în ultimul sezon în care acesta se dispută la Singapore, Halep încă e în urmărirea unei performanțe bune acolo. Cu excepția primului an, când a atins finala și a învins-o în grupe pe Serena Williams, apoi nu a reușit să meargă mai departe de prima fază, reușind doar câte o victorie.

"Nu știu dacă este suprafața perfectă pentru mine, deși am jucat meciuri bune în 2014", spunea ea anul trecut. "Terenul e un pic lent, lemnul de dedesubt face diferența, e greu pentru picioare". Din 2019, Turneul Campioanelor va fi găzduit de Shenzhen, un loc cu amintiri plăcute pentru Simona, care a cucerit de două ori titlul acolo. 

Evoluția Simonei Halep în Asia în ultimii ani

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
2264101893823582
Kiss Péter  •  24 Septembrie 2018, 18:04

Vorba multa saracia omului ! Halep statistic este nr. 1.dar ca valoare sta departa de acest titlu.De valoarea ei sint inca multe jucatoare dintre primele 30 de locuri din clasament,diferentele fac norocul si starea mentala momentana.Maine poate sa castige atat Cibulkova cat si Halep. Deocamdata conduce in meciurile directe Cibulkova.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close