SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, OUT DE LA MADRID

ONS JABEUR - SIMONA HALEP 6-3, 6-2. Concluziile lui CTP: „Știți cum se numește asta? Bambilici!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 mai 2022 15:06 / Actualizat miercuri, 04 mai 2022 22:36

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a fost eliminată în sferturile turneului de la Madrid, fiind învinsă clar de Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 3-6, 2-6.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat înfrângerea dură suferită de Simona Halep și a explicat că scurtele la care a apelat Jabeur în mod repetat au chinuit-o pe Simona, din punct de vedere psihic.

La 2-3 în setul doi, Halep a cedat nervos și și-a rupt racheta. 

Ons Jabeur - Simona Halep 6-3, 6-2. Eșec drastic în „sferturi” la Madrid » Tunisianca nu i-a dat nicio șansă Simonei
WTA MADRID
Ons Jabeur - Simona Halep 6-3, 6-2. Eșec drastic în „sferturi” la Madrid » Tunisianca nu i-a dat nicio șansă Simonei

Concluzia lui CTP după Halep – Jabeur

„Simona, bătută la bambilici

S-au întâlnit poignet-ul lui Ons Jabeur, unic în circuitul WTA, care i-a permis să pună peste 20 de scurte foarte greu de ajuns, mingea picând la mai puțin de 1 m de fileu, cu efect invers, și străvechiul punct slab al Simonei Halep, zona din apropierea fileului, mai ales pe minge joasă. Acolo unde, la antrenament, se joacă așa-numitul „bambilici”. Deloc obișnuită cu acest gen de joc, Simona nu sesiza mișcarea brațului lui Jabeur și pornea mai mereu cu întârziere.

O înțeleg că a spart o rachetă: e greu să nu te scoată din fire o asemenea serie diabolică de lovituri artizanat, la limită. Care nu se repetă prea des, dar azi a fost ziua lui Ons.

Nu cred că e cazul ca această înfrângere s-o descurajeze pe Simona Halep. A făcut un turneu bun la Madrid, poate s-o facă și la Roma, și la Paris...”, a scris jurnalistul pe contul lui de Facebook. 

Simona Halep, eliminată de Ons Jabeur la turneul de la Madrid

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 2-2, fiecare reușind câte un break. Jabeur a forțat și s-a distanțat la 5-2, profitând de greșelile neforțate ale Simonei și de lipsa de reacție a româncei la schimbările de ritm. Jabeur a câștigat primul set cu 6-3 și a continuat forma bună și în setul secund.

La 2-2, Jabeur a accelerat din nou ritmul. Apelând foarte des la scurte, care au scos-o din ritm pe Halep, și de mingile trimise în fileu de Simona, jucătoarea din Tunisia a fost în control mai tot timpul. Momentul decisiv al setului și al meciului s-a petrecut la 3-2 pentru tunisiancă, pe serviciul ei. 

Halep a dus game-ul la 40-40, dar n-a putut să închidă. Când Jabeur a intrat în avantaj, Simona și-a rupt de nervi racheta. S-a făcut până la urmă 4-2, iar românca n-a mai contat în final. Jabeur a câștigat setul secund cu 6-2 și s-a calificat în semifinale.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Ons Jabeur

Citește și: 

Nu-și dă vreo șansă înaintea duelului cu Djokovic la Madrid: „El e numărul 1, eu am un șold de metal”

Contre între Mouratoglou și antrenorul lui Nadal: „Nu va fi în formă” vs. „Adu-ți aminte cine e”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
strickland
strickland  •  08 Mai 2022, 00:08

Aaa, dar cand Simona foloseste scurte, e maiestrie tehnica. Hai bre, mai lasa-ne. Esti ca reportul ala suedez dupa finala campionatului mondial din Suedia in 1958 cand Brazilia i-a ametit pe gazde cu 5-2. Zice ala: "Am fost mai buni, dar Brazilia a castigat cu noroc, si astia nu joaca fotbal domle, ca au driblat prea mult." Mai ramane sa ne spui ca nu-i problema ca a pierdut, oricum erau strugurii prea acrii.

vraca56
vraca56  •  06 Mai 2022, 12:42

pai nu ai spus ca daca rusii vin sa nu tragem niciun glont ca in '40? apoi ca acel ce nu se vaccineaza este cum vrei dar nu normal? ai prevestit mai tot in primele meciuri ale lui halep dar nu aveai curaul sa mergi mai departe. in sinea ta de clarvazator dece nu ii spui sa se lase? femeia cu muschi curind nu va mai arata ca o femeie. ambitia nu este totuna cu vointa. ba pot spune nici desteptaciunea cu inteligenta. esti ridicol si te vad ce suparat esti in ... ridiculozitatea ta. cind te va ma bucur ca am plecat de 33 de ani din tara. tine-o asa ca merita! oricum ziceai ca nu ai avut jucarii cind ai fost mic. se vede.

adwd
adwd  •  05 Mai 2022, 11:30

nivelul in prezent este scazut la tenisul feminin. nicio jucatoare nu are tot tacamul. ba da tare si nu are cap ba o lasa picioarele ba o lasa nervii ba o lasa serviciul. imposibil de pariat. nu stii cine castiga.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close