SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi

Simona Halep / Foto: Imago Images
Simona Halep / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 13:57 / Actualizat luni, 11 martie 2024 14:43

Revenirea Simonei Halep în circuitul WTA, după ce TAS i-a redus suspendarea dictată de ITIA de la 4 ani la 9 luni, a fost întâmpinată cu entuziasm de fani, însă Simona nu s-a bucurat de aceeași susținere și din partea adversarelor ei.

Jurnaliștii britanici de la Sky Sports au remarcat că rivalele româncei nu i-au transmis public mesaje de felicitare.

„O sportivă pe care o vom vedea cu siguranță la Miami este fostul lider mondial și dublă câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep, care a primit un wild card, după ce TAS i-a redus suspendarea de 4 ani pentru dopaj, după apel, la 9 luni. Decizia a fost bazată pe faptul că Simona nu a luat intenționat substanța interzisă Roxadustat.

Gigi Becali dă vina pe el pentru 0-4 cu Rapid: „Dumnezeu e împotriva celor mândri” » Își prezintă scuzele față de Dinamo și Dan Șucu
FCSB
Gigi Becali dă vina pe el pentru 0-4 cu Rapid: „Dumnezeu e împotriva celor mândri” » Își prezintă scuzele față de Dinamo și Dan Șucu

Decizia înseamnă că Halep poate reveni pe teren, după ce nu a mai jucat un meci oficial din 2022, de la US Open, după ce a picat testul anti-doping.

Va fi interesant de văzut dacă românca de 32 de ani va face față turneului și cum vor reacționa colegele de circuit la revenirea ei. Lipsa felicitărilor pe rețelele de socializare din partea jucătoarelor în urma victoriei de la apel este evidentă”, au remarcat jurnaliștii de la Sky Sports.

Simona Halep va reveni la turneul de la Miami în circuit. Turneul WTA de 1000 este programat pentru perioada 19-31 martie 2024.

Nemulțumirea exprimată de Tara Moore în cazul Simonei Halep

Revenirea rapidă în circuit a Simonei Halep nu doar că nu a fost susținută de către celelalte sportive, ci a iscat și polemici.

Tara Moore și-a manifestat nemulțumirea asupra faptului că, deși a fost exonerată, nu a avut parte de o primire asemănătoare cu cea a Simonei din partea WTA.

„Este grozav că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. Păcat că nu se întâmplă același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu sunt parte din lumea bună.

WTA are nevoie de o regulă care să stipuleze că dacă un jucător este găsit fără NICIO VINĂ SAU NEGLIJENȚĂ ar trebui să i se ofere cel puțin o protecție. Nu am primit nici măcar un e-mail de bun venit, iar asta este descurajant” a fost mesajul postat de Tara Moore, pe contul ei de „X”, fostul Twitter.

Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi

Ea a subliniat că nu are nimic personal cu Simona Halep, iar mesajul ei se îndreaptă împotriva regulamentului.

„Nu cer un wild card la Miami, cer un clasament protejat. De asemenea, ea a fost suspendată timp de 9 luni, la mine s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni.

Din nou, nu am nimic cu Simona. Mă bucur că s-a întors să joace, știu că acest proces este oribil”, a mai precizat Tara Moore.

Alize Cornet, singura jucătoare care a felicitat-o pe Simona Halep

Alize Cornet, fostul număr 11 WTA, este singura jucătoare care i-a transmis un mesaj public de susținere Simonei, după ce suspendarea pentru dopaj i-a fost redusă de la 4 ani la 9 luni.

Alize Cornet nu e la primul gest pe care îl face pentru Halep. Sportiva din Franța a fost alături de jucătoare încă de la începutul acestui proces.

„Singurul rezultat posibil al acestui scandal. Bine ai revenit, Simona” a fost comentariul lăsat de Cornet la postarea Simonei.

Alize Cornet, o susținătoare fermă a Simonei Halep

Sportiva franceză a afirmat că îi cunoaște valorile Simonei Halep, despre care a spus că nu s-a îndoit niciodată în privința onestității ei, și că suspendarea de 4 ani reprezintă o mare nedreptate. Aceste afirmații au venit înaintea deciziei de la TAS.

„O să-i trimit un scurt mesaj, pentru că vreau să-i arăt sprijinul meu. Nu m-am îndoit de ea nici măcar o secundă. Îi cunosc valorile, împărtășim aceleași valori. Știu cine este ea, o muncitoare. Știu că are grijă de ceea ce mănâncă, de ceea ce ia. Aceasta este pur și simplu o greșeală, nu o greșeală din partea ei, ci o greșeală din partea laboratorului și a oamenilor care i l-au dat (n.r.- suplimentul).

Cred că este foarte trist ceea ce se întâmplă. Este foarte nedrept și nu știu cum se descurcă ea cu asta. Dar Simona este foarte puternică din punct de vedere mental, așa că nu sunt surprinsă. Dar este trist și abia aștept să se elibereze în sfârșit de asta și sper că procesul îi va oferi libertatea pe care o merită. Și eu sunt emoționată când vorbesc despre ea”, spunea Alize Cornet, în urmă cu o lună.

VIDEO Ioanițoaia la zi » Ce spune directorul Gazetei Sporturilor despre decizia TAS în cazul Simonei Halep și despre ultima etapă din sezonul regular din Superliga

Citește și:

Simona Halep, gata de revenirea pe teren! A plecat spre Miami: „Parcă nici nu mai știam ce să pun în bagaj”
WTA MIAMI
Simona Halep, gata de revenirea pe teren! A plecat spre Miami: „Parcă nici nu mai știam ce să pun în bagaj”
Simona Halep pleacă luni dimineață spre primul turneu de la revenire! Ce partener va avea alături
Halep, spre Miami
Simona Halep pleacă luni dimineață spre primul turneu de la revenire! Ce partener va avea alături

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
Body1376
Body1376  •  12 Martie 2024, 11:39

Mesaje de felicitare????Ba,chiar daca a fost redusă pedeapsa,TAS nu a exonerat-o de vina!A primit oricum 9 luni.Asta înseamnă că e vinovată.Daca ziceau că nu trebuia să primească nici măcar o zi de suspendare,ok.Dar au penalizat-o cu 9 luni!Atunci e vinovată!Punct!Dacă tu nu comiți o faptă si dovedești asta,judecătorul te scoate din arest și rămâi și cu cazierul curat.Ea are pe coada 9 LUNI!

MaxiP
MaxiP  •  12 Martie 2024, 10:26

Cred ca sunt ocupate cu alte treburi. Au mai felicitat-o colegele de generatie, in rest sunt multe noi, multe nu au prins-o prea des cat juca. Iar mediatizarea asta a Tarei Moore care vrea wild card la turneu Premier 1000 desi ea nu a avut vreodata clasament sa intre fara emotii in vreun turneu WTA 280... cu tot respectul, nu poti avea aceleasi pretentii ca jucatoare clasata cel mai sus pe 150 WTA cu cele ale unei duble castigatoare de mare slam, fost lider mondial. Ca sa inteleaga tipa de ce nu a primit wild card la Indian Wells. Daca cere wild card la ITF Iasi, are toate sansele sa-l primeasca, dar cam acolo ii este locul, nu sa se bata cu jucatoarele de top 50 WTA.

torontezul
torontezul  •  12 Martie 2024, 05:47
Postat de mogosoaia pe 11 Martie 2024, 16:04

Tiriac nu doarme sau mai bine zis banii lui...

Tiriac va fi cat de curand cel mai bogat mort din cimitir. El nu i-a dat Simonei nici macar un singur dolar atunci cand a avut o foarte mare nevoie de un sponsor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează