SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Simona Halep, zece ani de schimbări de la prima confruntare cu Serena Williams

Prima întâlnire directă dintre Serena Williams și Simona Halep FOTO Imago
Prima întâlnire directă dintre Serena Williams și Simona Halep FOTO Imago

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2021 08:09 / Actualizat marti, 16 februarie 2021 08:20

Simona Halep și Serena Williams se întâlnesc astăzi, în jurul orei 10:00, în sferturi de finală la Australian Open. Este a douăsprezecea lor confruntare, prima având loc în 2011, la Wimbledon.

„Întotdeauna mi-am dorit să joc cu una dintre surorile Williams”, spunea Simona Halep în 2011, înainte de primul duel cu Serena Williams. Unul care a avut loc pe iarba londoneză și s-a încheiat 3-6, 6-2, 6-1. „A servit foarte bine pentru înălțimea ei, de obicei jucătoarele atât de mici nu au această armă. M-a surprins cu forța sa”, spunea Serena, care în primul set nu a reușit să-și procure nicio minge de break.

În acel moment, Serena avea 30 de ani, ocupa locul 25 mondial și avea în palmares 13 trofee de Mare Șlem. Simona, 20 de ani, participa pentru prima oară pe tabloul principal de la Wimbledon, fiind a 56-a jucătoare a lumii. Americanca avea un contract stabil și generos cu Nike, în timp ce Simona se îmbrăca de la Adidas.

Simona Halep, zece ani de schimbări de la prima confruntare cu Serena Williams
Simona Halep în partida cu Serena Williams de la Wimbledon 2011 FOTO Gettyimages

Halep și Williams, trofee și dominație

Zece ani mai târziu, se află față în față la Melbourne. Schimbate fizic și emoțional, amândouă au adunat triumfuri și dezamăgiri în tenis în toată această perioada. Simona s-a transformat în jucătoarea care nu renunță și care este privită drept definiția constanței în circuitul feminin, a lucrat mult în sala de forță pentru a duce bătălii grele. A atins aproape tot ce se putea în materie de trofee și de performanțe. Are 29 de ani, 2 trofee de Mare Șlem și un contract generos cu Nike.

Serena, 39 de ani, a dominat circuitul feminin între 2012 și 2017, rotunjindu-și palmaresul la 23 de trofee de Mare Șlem și doborând aproape toate recordurile din tenisul feminin. A devenit mamă, s-a îngrășat, a slăbit, a renunțat, a revenit căutând să devină cea mai bună din toate timpurile.

37 de milioane de $a câștigat Simona Halep din tenis în carieră

93,6 milioane de $a câștigat Serena Williams din tenis

În toți acești ani, după confruntarea de la Wimbledon, Simona și Serena s-au mai întâlnit pe un teren de tenis de zece ori. Și chiar dacă Serena s-a impus de opt ori, victoriile Simonei au fost clare și surprinzătoare. „A servit mult mai bine azi, nu am văzut-o niciodată jucând așa, m-a impresionat al doilea serviciu, iar pe primul a avut câteva mingi foarte bune, a adunat multe lovituri câștigătoare. Nu acesta este jocul său obișnuit”, a spus americanca după înfrângerea din 2014 de la Turneul Campioanelor, 3-6, 0-6, una dintre cele mai usturătoare pentru ea.

Simona Halep: „Ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit”

Apoi a venit meciul perfect din 2019, cel care va rămâne referință în cariera Simonei, acel 6-2, 6-2 obținut în 55 de minute în finala de la Wimbledon. „N-am avut nimic altceva în cap decât că trebuie să joc și să-mi iau șansa. Am fost ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit, nu mi-a fost teamă de nimic. Nu au fost așteptări foarte mari, știam că pot să joc la un nivel înalt ca să câștig contra ei. Meciurile pe care le-am jucat în trecut m-au ajutat foarte mult, am fost de multe ori aproape, dar n-am reușit să câștig. Nu mi-a fost teamă de absolut nimic la meciul acela”, spunea Simona în 2019.

9-2este scorul întâlnirilor directe dintre Serena Williams și Simona Halep

Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile acum, cine va pune în dreptul său încă o victorie și cum vor suna discursurile. Un lucru e clar, Simona nu mai visează la întâlnirile cu legendele, ci le provoacă de la egal la egal.

2este locul pe care se află Simona Halep în clasamentul WTA

11este poziția pe care o ocupă Serena Williams în ierarhia mondială

VIDEO. Rezumatul finalei de la Wimbledon 2019 dintre Simona Halep și Serena Williams, scor 6-2, 6-2

Citește și alte știri despre Australian Open:

Pe cine va înfrunta Simona Halep în semifinale la Australian Open dacă o va învinge pe Serena Williams

Meciul Simona Halep - Serena Williams, analizat de două legende: „Ca o finală!” » Ce trebuie să facă românca pentru a câștiga

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
787289904705560
Constantin Andrei  •  16 Februarie 2021, 12:31

nici o schimbare aceleasi metehne vechi serviciul prost si abordare gresita a meciului

1578362032478810
Tihamér Takó  •  16 Februarie 2021, 12:04

Regina ramana regina !!!

gogoas
gogoas  •  16 Februarie 2021, 09:36

Apropos. Bate simona fara probleme dar nu prinde finala

Vezi toate comentariile (9)
Comentează