SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Singur, dar bun! » Şoc la Australian Open: Marius Copil a eliminat un jucător mai bine clasat cu 151 de locuri!

Articol de GSP - Publicat marti, 20 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 09:13

Marius Copil, numărul 194 ATP, a obţinut o calificare surpriză în turul doi la Australian Open, învingîndu-l pe Pablo Andujar, scor 6-2, 6-2, 7-5. Venit din calificări, tenismanul de 24 de ani este la prima prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem.
Singurul reprezentant al tenisului masculin românesc în concursul de simplu de la Melbourne a debutat cu dreptul pe tabloul principal. Deşi îl despart 150 de tenismeni de Andujar, românul a făcut un meci aproape perfect la debutul său în turneele de Grand Slam. După 4 ani în careu n-a reuşit să treacă de calificări, Marius i-a eliminat pe Zeballos, Jasika şi Petzschner şi a spart gheaţa.

Dublu finalist la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, Andujar n-a ţinut pasul cu Copil decît în primul game, unul dintre cele mai lungi ale partidei. Jucătorul nostru a rezistat presiunii, s-a desprins la 3-0, cîştigînd ulterior setul cu 6-2.

Restul partidei s-a desfăşurat asemănător, mai puţin în setul 3, cînd emoţiile primului succes la un turneu important s-au văzut. Marius a servit la scorul de 5-3 pentru cîştigarea meciului, însă a comis cîteva greşeli şi i-a permis adversarului său să revină în joc. S-a revanşat însă la 6-5, cînd a bifat un nou break.

Meci de vis în turul doi
Pentru calificarea în runda următoare, Copil va primi 45 de puncte ATP, dar şi un cec în valoare de 60.000 de dolari australieni, puţin peste 40.000 de euro. Următorul său adversar va fi chiar deţinătorul trofeului, elveţianul Stanislas Wawrinka! Cei doi s-au mai întîlnit în 2013, la Mastersul de la Madrid, cînd numărul 4 mondial s-a impus cu 6-4, 6-4.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
supersolo
supersolo  •  20 Ianuarie 2015, 16:41

Ca sa castige ai trebuiesc multe...si acele multe chestii Copil inca nu le are sau nu le stapaneste ...tot ce poate face e sa dea MAXIM din ceea ce are....daca mai are si ceva noroc e un bonus....oricum merita apreciata performanta lui ...daca trece de Wawrinka......chiar merita statuie la Federatia de Tenis..va fi un meci greu pentru el...dar si unica ocazie sa-si dea seama pe unde se afla in pregatirea lui sportiva ...nu te intalnesti in fiecare zi cu cineva din Top ....

secundul
secundul  •  20 Ianuarie 2015, 14:34
Postat de mplttev pe 20 Ianuarie 2015, 10:30

Nici cu Andujar nu avea nici o șansă.

N-a fost foarte favorit spaniolul iar eu sincer ma asteptam desi unii nu se asteptau.

secundul
secundul  •  20 Ianuarie 2015, 14:33

Pe Wawrinka nu-l bate, pentru ca nu are arme. Decat daca cumva joaca perfect, poate sa-i ia cumva un set si sa faca un meci strans.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează