SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Sorana Cîrstea, colaborare de top! Noul antrenor a pregătit-o pe Ana Ivanovic, dar și pe marea surpriză de la Wimbledon

Sorana Cîrstea / foto: Guliver/Getty Images +21   FOTO
Sorana Cîrstea / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 august 2021 11:02 / Actualizat sambata, 14 august 2021 11:45

Sorana Cîrstea (31 de ani, 40 WTA) și-a angajat antrenor de top: Nigel Sears (64 de ani), omul care a lucrat cu Ana Ivanovic, Daniela Hantuchova, Amanda Coetzer sau Emma Răducanu, va colabora în perioada următoare cu jucătoarea din România.

Începând cu turneul de la Montreal din aceast săptămână, unde Sorana Cîrstea s-a oprit în turul secund, britanicul Nigel Sears se află în loja româncei. Deși a avut rezultate solide în 2021 sub comanda românului Adrian Cruciat, Sorana și-a angajat un antrenor cu un CV remarcabil. 

Cei doi au fost fotografiați și la Cincinnati, acolo unde Sorana se află pe tabloul principal, urmând să debuteze în fața elvețiencei Jil Belen Teichmann. 

Nigel Sears a lucrat și cu Emma Răducanu

Nigel Sears este unul dintre antrenorii extrem de respectați din circuitul feminin. A colaborat cu Ana Ivanovic, Amanda Coetzer, Daniela Hantuchova, Ekaterina Makarova sau Anett Kontaveit, dar și cu Emma Răducanu, jucătoarea-surpriză de la Wimbledon, unde a ajuns până în optimi după ce a primit un wild-card. Le-a eliminat pe Diatchenko, Vondrousova și Cîrstea și a abandonat în confruntarea cu Tomljanovic.

Totuși, Nigel Sears, care e socrul lui Andy Murray, a încheiat colaborarea cu Emma Răducanu după Wimbledon, jucătoarea cu origini românești lucrând acum cu Andrew Richardson. 

Sorana Cîrstea, colaborare de top! Noul antrenor a pregătit-o pe Ana Ivanovic, dar și pe marea surpriză de la Wimbledon
Nigel Sears, alături de Emma Răducanu. FOTO: Guliver/Getty Images

„Sorana este o jucătoare care, din punct de vedere tehnic, poate fi dată ca exemplu. Am stat de vorbă în urmă cu mult timp în urmă cu Sorana și am întrebat-o ce vrea să facă în tenis. Și mi-a spus atât de frumos că ea crede că poate bate pe oricine. Nimeni nu m-a impresionat atât de mult ca ea, cu excepția lui Boris Becker, care a ajuns numărul unu în lume. Îi doream și Soranei să ajungă numărul unu.” - Sever Dron, antrenor de tenis

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO

Sorana Cîrstea - Jil Belen Teichmann, în primul tur la Cincinnati

Sorana Cîrstea e prezentă pe tabloul principal al turneului de la Cincinnati. Ea o va înfrunta în primul tur pe elvețianca Jil Belen Teichmann (24 de ani, 65 WTA).

Sori vine după eșecul suferit la Montreal în fața Victoriei Azarenka. Bielorusa nu i-a dat prea multe șanse româncei, impunându-se de o manieră autoritară, scor 6-2, 6-2.

VIDEO Sever Dron dezvăluie două momente neștiute cu Sorana Cîstea

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep și-a aflat tabloul de la Cincinnati: adversar accesibil în primul tur

Roger Federer, declarații îngrijorătoare înainte de US Open: „Trebuie să mă consult cu echipa”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează