SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina 6-3, 6-2 » Sori ne face să visăm! Victorie entuziasmantă și calificare în optimi la Roland Garros. CTP, scurt comentariu la cald pentru GSP

Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros +15   FOTO
Sorana Cîrstea e în optimi la Roland Garros

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 19:06 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 23:26

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) a făcut un meci mare și a învins-o în două seturi pe Daria Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2, asigurându-și calificarea în optimile de finală de la Roland Garros.

Astfel, Sorana Cîrstea izbutește să se califice în optimile de finală de la Roland Garros, turneu la care în 2009 ajungea până în sferturi.

12 ani de așteptare. Atât timp a trecut de la precedenta apariție a Soranei Cîrstea în optimile de finală de la Roland Garros. În 2009, în vremea în care era doar o puștoaică, Sori ajungea până în sferturi, blocată acolo de Samantha Stosur. 

Sorana Cîrstea ne face să visăm! Victorie entuziasmantă și calificare în optimi la Roland Garros

Mai bine de un deceniu mai târziu, Sorana pare că și-a găsit liniștea interioară și cadența care i-au lipsit în ultimii ani. 2021 e, fără îndoială, un an de referință pentru Cîrstea. În aprilie, a cucerit al doilea trofeu al carierei, la Istanbul. Săptămâna trecută, a jucat finala la Strasbourg, iar acum e în optimi la Paris. 

Versiunea Soranei din meciul cu Daria Kasatkina a fost una impresionantă. Concentrată de la primul și până la ultimul schimb, românca a sufocat-o pe Kasatkina cu agresivitatea abordată încă de la start. 

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images
+11 FOTO

Sorana Cîrstea, în optimi la Roland Garros

Cele mai mari emoții au venit în game-ul trei al meciului, când Sorana s-a dezechilibrat și a căzut pe zgură, având nevoie de intervenția medicului. În rest, meciul a curs într-o singură direcție, cu Sorana dictând autoritar ritmul și venind foarte des la fileu, tactică ce a incomodat-o vizibil pe Kasatkina.

Sorana la superlativ: reverul a fost arma #1

Mai mult, Soranei i-a funcționat la capacitate maximă o armă care i-a adus puncte exact când avea cea mai mare nevoie: reverul. Backhand-ul româncei a fost aproape fără greșeală astăzi, plecând necruțător din racheta româncei atât în cross, însă în special în lung de linie.

Victoria a venit pe un fond normal, 6-3, 6-2, și îi oferă o perspectivă excelentă Soranei, care în turul următor, pentru un loc în sferturi, o va înfrunta pe slovena Tamara Zidansek.

Ana Bogdan - Paula Badosa » Ana pierde dramatic thriller-ul de la Paris! Cecul încasat de româncă, după un meci splendid
Roland Garros 2021
Ana Bogdan - Paula Badosa » Ana pierde dramatic thriller-ul de la Paris! Cecul încasat de româncă, după un meci splendid

Cristian Tudor Popescu, scurt comentariu la cald pentru GSP: Sorana – back to the future!

Cu cel mai bun joc de retur și contre văzut până acum în turneul feminin, intrând 1m în teren pe serviciul 2 al redutabilei Daria Kasatkina și lăsând-o „în bocanci” pe rusoaică după directe dure și un-doi-uri, Sorana Cîrstea e în turul 4 la Roland Garros! La o optime de a egala sfertul de finală din 2009!

170.000 de eurova primi Sorana Cîrstea pentru calificarea în optimi la Roland Garros

Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina 6-3, 6-2 » Sori ne face să visăm! Victorie entuziasmantă și calificare în optimi la Roland Garros. CTP, scurt comentariu la cald pentru GSP

Statisticile meciului, via SofaScore

Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina 6-3, 6-2

  • 6-2, Game, Set, Meci Cîrstea! Sorana închide meciul fără emoții și e în optimi la Roland Garros! Ce victorie pentru România și ce emoții pentru jucătoarea care încearcă să-și egaleze performanța reușită în 2009, atunci când ajungea până în sferturi.
  • 5-2, Break Cîrstea! Pas uriaș spre victorie făcut de jucătoarea noastră. Sori face un nou break și va servi imediat pentru a închide partida.
  • 4-2, Game Cîrstea. Sorana e imperială cu backhand-ul. Reprezentanta României e din ce în ce mai aproape de calificarea în optimi, după un nou game în care reverul său a strălucit.
  • 3-2, Game Kasatkina. Rusoaica încearcă să rămână în meci și face un game bun, în urma căruia se apropie de Sorana pe tabelă.
  • 3-1, Game Cîrstea. Sorana își consolidează avantajul din setul secund după un game în care s-a aflat în permanență în control.
  • 2-1, Break Cîrstea. Sorana se regrupează imediat după un game mai slab și reușește un nou break. Backhand-ul Soranei e în continuare arma care îi aduce jucătoarei noastre cele mai multe puncte.
  • 1-1, Break Kasatkina. Rusoaica încearcă să-și adune gândurile după momentele mai bune de joc avute de Cîrstea. Rusoaica reușește să facă re-break, profitând și de câteva erori neforțate strecurate în jocul Soranei.
  • 1-0, Break Sorana. Început foarte curajos pentru româncă și în setul secund. Sorana continuă să lovească mingile cu multă acuratețe și reușește să-și procure trei mingi de break. O fructifică pe cea de-a treia și e în avantaj și în setul secund.
  • A început setul secund, cu Daria Kasatkina la serviciu.
  • PRIMUL SET:
  • Game, Set Cîrstea! Sorana gestionează excelent presiunea și face față cu brio unui moment dificil, în care Kasatkina i-a pus probleme la retur. Sorana ratează primele trei mingi de set, dar o fructifică pe cea de-a patra, în uralele românilor aflați pe Terenul 14 de la Roland Garros. Set Sorana și îndrăznim să visăm la optimi!
  • 5-3, Game Kasatkina. Rusoaica rezistă cu greu în acest set, după ce salvează și o minge de set a Soranei. Românca a încercat să închidă setul la fielu, dar a fost prinsă de Kasatkina în „No man's land”.
  • 5-2, Game Cîrstea! Continuă evoluția încântătoare a Soranei Cîrstea. Kasatkina nu găsește prea mute răspunsuri în fața unei jucătoare care o „agresează” în permanență.
  • 4-2, Break Cîrstea. Game excepțional reușit de Sorana. Românca returnează foarte bine serviciile adversarei și găsește accelerări de mare efect, de pe ambele părți ale terenului. Backhand-ul lui Cîrstea funcționează în aceste momente la capacitate maximă!
  • 3-2, Break Kasatkina. Sorana risipește avantajul break-ului după un game modest, în care Kasatkina a pedepsit fiecare lovitură mai scurtă a româncei.
  • 3-1, Game Kasatkina. Rusoaica se confruntă din nou cu o situație dificilă - 30-30 pe propriul serviciu, dar izbutește până la urmă să câștige primul său game din meci.
  • 3-0, Game Cîrstea. Partida a fost reluată de la minge de break pentru Kasatkina, pe care Sorana a salvat-o în aceeași manieră ofensivă cu care ne-a obișnuit în acest start de meci. Cîrstea imprimă multă adâncime loviturilor sale și încheie game-ul cu două veniri hotărâte la fileu.
  • Partida este întreruptă în aceste momente, după ce Sorana a suferit o căzătură urâtă în game-ul trei al meciului. Meciul de pe Terenul 14 a fost reluat după mai multe minute în care jucătoarea noastră a primit îngrijiri medicale. 
  • 2-0, Break Cîrstea. Început de meci foarte solid pentru Sorana, care dictează ritmul punctelor și o împinge pe Kasatkina mult în spatele liniei de fund. Așa vine și primul break reușit de româncă în partidă.
  • 1-0, Game Cîrstea. Sorana are serios de muncit pentru a câștiga primul game al partidei. Reprezentanta României revine de la 0-40 și, grație unui joc curajos, anihilează fiecare minge de break a rusoaicei.
  • Sorana Cîrstea a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească. Cîrstea încearcă să se califice în optimile de finală de la Roland Garros, turneu la care în 2009 ajungea până în sferturi. 
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp.

Citește mai multe știri din tenis: 

VIDEO Moment tensionat la meciul lui Federer » Schimb de replici cu Cilic: „Joc prea încet?”

Mihaela Buzărnescu și un vis din adolescență: „A fost o țintă să joc contra Serenei Williams”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (37)
347655969058390
Ion Popescu  •  05 Iunie 2021, 09:13

MERITA FELICITARI CARSTE,DAR A O COMPARA CU HALEP MI SE PARE O GLUMA. ESTE O DIFERENTA IN JOCUL LOR CA DE LA CER LA PAMANT. POATE DACA FAMILIA LUI CARSTEA AR FI AJUTAT-O AR FI FOST A DOUA HALEP ,DAR CAM TARZIU SI-A GASIT UN SPONSOR MILIARDAR. ACUM ESTE CAM TARZIU SA FACI DIN EA O JUCATOARE DE TOP PANA UNA ALTA FELICITARI SORANA CA AI REUSIT SA AJUNGI PANA AICI. POATE DACA AI FI FOST AJUTATA DE STATUL ROMAN AI FI AJUNS O MARE TENISMENA.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  05 Iunie 2021, 05:32

Se vede din satelit sau elicopter, depinde, cum deodata Sorana devine ceva nemaivazut inca...un soi de TAZ, DAREDEVIL, sau WONDERWOMAN...am zis si repet : o fi ION ION sau Tiriac SENIOR ?... Halep pe tocuri de 10 la un botez in Bucuresti acum 6 zile???...O fi parasit-o Tiriac pe Halep ? ...Asteptam nerabdatori...Oricum, FELICITARI CARSTEA!!!! LE MERITI SINCER .

talpaiadului
talpaiadului  •  05 Iunie 2021, 04:34
Postat de gogoas pe 04 Iunie 2021, 20:18

Da in galapagos deja se vorbeste numai de otimile de finala de la roland garos si deja serena e ca si imvinsa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează