SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Sorana Cîrstea strălucește în Florida! Victorie entuziasmantă cu Vondrousova și calificare în „sferturi” la Miami fără set pierdut!

Sorana Cîrstea e în „sferturi” la Miami
Sorana Cîrstea e în „sferturi” la Miami

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 23:39 / Actualizat marti, 28 martie 2023 12:43

Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) s-a calificat, luni seara, în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami, după o victorie convingătoare, în minimum de seturi, cu Marketa Vondrousova (23 de ani, 103 WTA), fostă finalistă la Roland Garros. Jucătoarea din România s-a impus în două seturi, scor 7-6 (3), 6-4 și o așteaptă în „sferturi” pe Aryna Sabalenka, #2 mondial. Bielorusa a trecut ușor de Barbora Krejcikova, 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea a mai făcut o „victimă” de top la Miami, confirmând momentul pozitiv pe care-l traversează de câteva săptămâni, dar și funcționalitatea parteneriatului cu Thomas Johansson

Renăscută în 2023, Cîrstea bifează un „Sunshine Double” în care și-a întrecut cu mult așteptările: după „sfertul” de la Indian Wells, atinge acum aceeași fază și în Florida, dar, mai important de atât, prestează un tenis cu adevărat încântător!

Din nou din postura de outsider, așa cum se întâmplase și în precedentele două meciuri, cu Muchova și Caroline Garcia, Cîrstea a compensat în fața Marketei Vondrousova prin același joc redimensionat pe care-l afișează în ultima perioadă. 

Cu un serviciu parcă mai percutant ca niciodată, dar și cu un echilibru evident în ceea ce privește raportul ofensivă - apărare, jucătoarea din România a mai depășit un obstacol complicat, atingând faza sferturilor fără să fi pierdut vreun set pe traseu!

$184,465și 215 de puncte în clasamentul WTA și-a asigurat deja Sorana Cîrstea pentru calificarea în sferturi la Miami

Sorana Cîrstea o învinge pe Marketa Vondrousova, e în „sferturi” la Miami!

Primul set a adus, mai degrabă, cu un duel din circuitul masculin, în care serviciile au funcționat vreme de mult timp la parametri ireproșabili. Game-uri scurte, autoritare ale ambelor și nici măcar un break-point în prima jumătate de oră din meci!

Sorana și Vondrousova au avut procentaje ridicate și au mers cap la cap până la 5-5, când cehoaica a profitat de unul dintre puținele momente de ezitare din abordarea româncei. 

Însă incomoda stângace din Cehia nu a confirmat break-ul. Sau, altfel spus, Sorana n-a abandonat sub nicio formă lupta. A egalat imediat pentru 6-6 și a excelat într-un tie-break în care, după ce a fost condusă cu 0-2, a câștigat șapte din următoarele opt puncte, „fugind” cu primul set după 57 de minute.

Câștigarea primei manșe n-a fost rodul întâmplării, iar Sorana a continuat tot în „viteza a cincea”, cu același joc agresiv etalat în prima parte a întâlnirii. 

Cîrstea a ieșit cu bine și din momentul psihologic definitoriu al setului doi: la 0-1, a salvat în mare stil două mingi de break avute de cehoaică, iar de acolo a fost în control total

Neperturbată pe propriul serviciu, românca a mărit turațiile și a reușit break-ul decisiv în game-ul șapte, suficient pentru a pune mâna pe biletele pentru „sferturi”. 7-6, 6-4 după o oră și 37 de minute și confirmarea că Sorana e capabilă de lucruri cu adevărat importante în acest an. 

Sorana Cîrstea strălucește în Florida! Victorie entuziasmantă cu Vondrousova și calificare în „sferturi” la Miami fără set pierdut!
Statisticile meciului, conform Sofascore

3.00era, în medie, cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a Soranei Cîrstea

FINAL » Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova 7-6 (3), 6-4

Ilie Năstase, declarații entuziasmante despre Sorana Cîrstea » Pariul îndrăzneț al lui „Nasty”: „Nu e târziu pentru asta”
WTA MIAMI
Ilie Năstase, declarații entuziasmante despre Sorana Cîrstea » Pariul îndrăzneț al lui „Nasty”: „Nu e târziu pentru asta”
  • 6-4, Game, Set, Meci Sorana Cîrstea! Jucătoarea noastră închide meciul cu serviciul și e în „sferturi” la Miami, după o prestație încântătoare!
  • 5-4, Game Vondrousova: Cehoaica reușește un game alb, reduce din diferență, dar totul stă în mâinile Soranei, care va servi imediat pentru a închide meciul.
  • 5-3, Game Cîrstea: Sorana nu clipește cu propriul serviciu, se impune autoritar, la 15, și mai face un pas spre calificarea în „sferturi”.
  • 4-3, Break Cîrstea: Vine break-ul! Joc inteligent prestat de Sorana la retur, care alternează excelent lungimea loviturilor și profită de un game în care Vondrousova n-a servit cu aceeași intensitate de până acum. Cîrstea fructifică cea de-a doua minge de break avută și e la doar două game-uri de victorie!
  • 3-3, Game Cîrstea. Reprezentanta României se descurcă de minune la serviciu și egalează la trei, într-un set secund care se aseamănă destul de tare cu primul. Echilibrul persistă deocamdată, Sorana va încerca break-ul în game-ul șapte. 
  • 2-3, Game Vondrousova: Sorana punctează de la 0-40 la 30-40, dar Marketa găsește soluții cu serviciul secund și închide game-ul.
  • 2-2, Game Cîrstea. În control total! Sorana reușește un game alb și restabilește egalitatea. Neperturbată și cu doza de încredere la maximum, Cîrstea mută acum presiunea în terenul adversarei.
  • 1-2, Game Vondrusova. Sorana vine cu avântul moral oferit de câștigarea game-ului precedent, dar nu reușește să creeze prea multe „turbulențe” la retur. Cehoaica își ține serviciul și e din nou în avantaj în setul secund.
  • 1-1, Game Cîrstea: Extraordinară revenirea Soranei dintr-o situație deloc confortabilă. Condusă cu 15-40, eleva lui Thomas Johansson izbutește o revenire remarcabilă și egalează la unu. Sori nu a așteptat greșelile adversarei, a căutat loviturile, iar încrederea ei a fost răsplătită cu vârf și îndesat.
  • 0-1, Game Vondrousova. Jucătoarea din Cehia recuperează de la 0-15, ia patru puncte la rând și se instalează la conducere în setul secund. 
  • A început setul doi, Marketa Vondrousova se află la serviciu. 
Sorana Cîrstea strălucește în Florida! Victorie entuziasmantă cu Vondrousova și calificare în „sferturi” la Miami fără set pierdut!
Sorana Cîrstea a făcut un tie-break remarcabil / Captură Twitter
  • 7-6, Game, Set Sorana Cîrstea: Prima manșă e adjudecată de Sorana într-un tie-break în care jocul ei a crescut în intensitate exact când era mai mare nevoie! După ce anihilase avantajul de mai devreme al cehoaicei, Sorana a trecut rapid și peste un început ușor temător de tie-break. 

    Apoi, românca și-a impus jocul ofensiv și a surclasat-o pe Vondrousova la mai toate capitolele, câștigând șapte dintre următoarele opt puncte disputate. Ultimul al setului a fost de excepție și descriere încrederea la care se află Sorana în aceste momente: un backhand splendid în lung de linie, pe care Vondrousova a putut doar să-l admire.

  • 6-6, Break Cîrstea: Sorana iese dintr-un moment delicat, reușește rebreak-ul și trimite confruntarea în tie-break. Tensiune greu de suportat pe arena „Butch Buchholz”.
  • 5-6, Break Vondrousova: Primul break al partidei e reușit de cehoaică în game-ul 11, unul în care Sorana nu a mai afișat încrederea din precedentele game-uri jucate cu propriul serviciu. Cîrstea a salvat inițial două mingi de break, însă Vondrousova a fructificat-o pe cea de-a treia.
  • 5-5, Game Vondrousova: Netulburată de scorul de pe tabelă, Vondrousova reușește un alt game facil cu serviciul și egalează la cinci. Setul se va decide în prelungiri.
  • 5-4, Game Cîrstea: Sorana contracarează într-o manieră asemănătoare. Continuă să imprime multă adâncime loviturilor sale, schimbă inspirat direcțiile, taxând fiecare minge mai scurtă pornită din racheta cehoaicei, care va servi pentru a rămâne în primul set.
  • 4-4, Game Vondrousova: Marketa gestionează bine momentul, se impune autoritar, la 15, la capătul unui game controlat în totalitate.
  • 4-3, Game Cîrstea: Jucătoarea noastră reușește un nou game solid pe propriul serviciu. Ofensivă, cu un plan de joc bine stabilit, Sorana o sufocă pe Vondrousova cu agresivitatea loviturilor sale. Sori e din nou în avantaj, urmează un game important, în care cehoaica va servi cu mingi noi.
  • 3-3, Game Vondrousova: Cîrstea începuse promițător game-ul, însă plătește tribut unui joc pasiv, care a născut trei erori neforțate ușoare.
  • 3-2, Game Cîrstea: Sorana își ține serviciul, reușește un game extrem de solid, adjudecat la 15. Dacă pe propriul serviciu e mult mai stăpână pe situație, Vondrousova riscă mai des la retur, iar consecințele se văd pe tabelă. Cehoaica are deja câteva erori neforțate care ușurează misiunea jucătoarei noastre.
  • 2-2, Game Vondrousova: Sorana recuperează, pune presiune la 30-30, dar jucătoarea cehă găsește soluțiile potrivite și închide game-ul. Din nou egalitate.
  • 2-1, Game Cîrstea. Eleva lui Thomas Johansson are parte de un game complicat, dar gestionează excelent situația la 30-30 și revine în avantaj. La minge de game, Sorana a lovit cu multă încredere și a forțat greșeala adversarei, care a trimis în out.
  • 1-1, Game Vondrousova: Răspunsul cehoaicei e unul pe măsură. Fosta finalistă de la Roland Garros servește puternic și o pune în dificultate pe Sorana, care n-a câștigat niciun punct la retur.
  • 1-0, Game Cîrstea: Excelent startul de meci al Soranei, care își adjudecă primul game jucat cu propriul serviciu. Și o face în mare stil, printr-un passing în cross splendid.
  • A început meciul, cu Sorana Cîrstea la serviciu!
Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis
BANI
Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Karolina Muchova și e în „optimi” la Miami » Procentaje ireale în setul secund

Reacția Soranei Cîrstea după calificarea spectaculoasă în optimile turneului de la Miami » Care a fost momentul-cheie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
braveheartro
braveheartro  •  28 Martie 2023, 11:59
Postat de gicab pe 28 Martie 2023, 09:11

N-ai înțeles nimic… exprimarea a fost asta femeie nicidecum asta jucătoare … și da ca femeie nici nu se pot compara

Chestie de gust. Mie de exemplu mi se pare că are față de om rău, de zgripțuroaică. Iar la caracter e zero. Mizerabil. Dar deh, ești liber să-ți placă de cine vrei, fără să jignești pe altcineva. Că eu dacă te fac acum cuvântul ăla *** pe care îl cenzurează ăștia zici că sunt eu rău. Mai gândește înainte să scrii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Pusi76
Pusi76  •  28 Martie 2023, 09:51

Da, Sorana are un sezon bun. Dar nu trebuie sa exageram, nu a castigat nimic de valoare. A invins o jucatoare care nu este in primele 100! Daca va castiga contra lui Sabalenca, jos palaria! Bafta!

gicab
gicab  •  28 Martie 2023, 09:14
Postat de rajner pe 28 Martie 2023, 07:07

Nu urmaresc tenis, dar ii urez succes acestei splendide femei. Succes, Sorana!

Altfel nici eu nu as mai fi interesat de ce face pe teren

Vezi toate comentariile (23)
Comentează