SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea - Martina Trevisan 6-4, 3-6, 6-4 » Chin de aproape 3 ore pentru turul 3 la Roland Garros

Sorana Cîrstea, în turul 2 la Roland Garros // foto: Guliver/Imago +5   FOTO
Sorana Cîrstea, în turul 2 la Roland Garros // foto: Guliver/Imago

Articol de - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 10:42 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 15:49

Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 54 WTA) este în turul 3 la Roland Garros, după ce a învins-o cu greu pe italianca Martina Trevisan (27 de ani, 97 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-4. Meciul a durat două ore și 37 de minute.

  • În turul 3 la Roland Garros, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina (24 de ani, locul 37 WTA). Aceasta a trecut de Belinda Bencic (24 de ani, 11 WTA), scor 6-2, 6-2, într-un meci jucat de la aceeași oră cu cel al Soranei.
  • Alte două sportive din România au trecut de primul tur: Mihaela Buzărnescu (va juca în turul 2 contra Serenei Williams) și Ana Bogdan (va înfrunta câștigătoarea meciului Paula Badosa Gibert - Danka Kovinic în turul 3).

Sorana Cîrstea - Martina Trevisan 6-4, 3-6, 6-4 » Chin de aproape 3 ore

Deși românca era văzută drept marea favorită a duelului, primul set a fost istovitor. Sorana a clacat la serviciu la 2-2, dar imediat după a reușit rebreak-ul. Echilibrul s-a păstrat până la 4-4, apoi Cîrstea s-a detașat decisiv.

Setul al doilea i-a aparținut italiencei. Sorana a început încrezător actul secund, a câștigat primul game pe propriul serviciu, apoi a început să greșească, permițându-i Martinei să revină în joc. Aflată pe un val de încredere, italianca a făcut rapid 2-1, Sorana a revenit cu un break, dar apoi a pierdut 3 game-uri la rând, prin care Trevisan s-a desprins decisiv.

+1 FOTO

Festivalul de break-uri din setul 2 a continuat și în decisiv. Trevisan a început setul foarte bine, a făcut rapid 3-1 și a ajuns la 6 break-uri consecutive, dar jucătoarea noastră și-a revenit și a intrat în avantaj la 4-4. Ultimul game, pe serviciul Soranei, a fost plin de emoții. 

Sorana a salvat două mingi de break apoi a ratat două mingi de meci. A doua, din cauza unei duble greșeli, prima a ei din meci! A treia minge de meci a Soranei a fost izbăvitoare. Imediat după meci, Sorana a fost cuprinsă de emoții și a izbucnit în plâns!

Sorana Cîrstea - Martina Trevisan 6-4, 3-6, 6-4 » Chin de aproape 3 ore pentru turul 3 la Roland Garros
Cifrele meciului Sorana Cîrstea - Martina Trevisan, conform Sofascore

Cifrele meciului, conform Sofascore

113.000 eurova încasa Cîrstea pentru accederea în turul 3

Roland Garros, turul 2 » Sorana Cîrstea - Martina Trevisan: 6-4, 3-6, 6-4

  • GAME, SET și MECI SORANA! 
  • Sorana face încă un break și servește pentru a închide meciul!
  • Sorana revine în joc după două game-uri excelente!
  • 1-3, după un break reușit de ambele jucătoare.
  • Martina Trevisan începe excelent actul decisiv și se desprinde rapid, grație unui break. 0-2.
  • SET TREVISAN! Vom avea decisiv.
  • Sorana reușește un break și servește pentru a se apropia la un singur game de adversară.
  • Încă un break reușit de Martina, care servește pentru a trimite meciul în decisiv.
  • Încă un break Trevisan, iar Sorana nu are replică în game-ul următor. Martina se desprinde la două game-uri, 2-4.
  • Sorana câștigă primul game al setului secund, dar Trevisan își revine și preia avantajul. 1-2.
  • SET SORANA! Sportiva din România reușește al doilea break al setului după un game istovitor, în care a ratat prima minge de set avută.
  • 4-4, Trevisan egalează după un game care a durat aproximativ 8 minute.
  • Re-break Sorana, 3-3.
  • Martina revine în joc și reușește primul break al meciului. 2-3.
  • Sorana începe foarte bine și nu pierde niciun punct în primele două game-uri în care s-a aflat la serviciu. A fost aproape de break în al doilea game, dar Martina a salvat.
  • Meciul de astăzi a fost prima confruntare între Cîrstea și Trevisan. 
  • În primul tur, Sorana a învins-o pe britanica Johanna Konta (30 de ani, 20 WTA), scor 7-6(5), 6-2, în timp ce Martina a trecut de Alison Van Uytvanck (27 de ani, 67 WTA), scor 7-5, 4-6, 6-4.

Sorana Cîrstea iubește atmosfera de la Paris

„Este absolut superb în comparație cu anul trecut, când a fost un dezastru din toate punctele de vedere. Acum sunt din nou spectatori, atmosferă de turneu de Grand Slam, chit că sunt mai puțini. Tribunele arată destul de pline. 

E extrem de frumos, vremea ne ajută, Anul trecut a plouat cât pentru tot 2020. Restricțiile sunt mai lejere, avem voie să ieșim o oră pe zi din hotel. Aseară am ieșit la o plimbare. Contează enorm să ai o oră liberă, să nu stai non-stop în cameră. Lumea e mult mai relaxată”, a explicat Sorana. 

Sorana Cîrstea: „Am un an solid”

Cât despre obiectivul de la Roland Garros 2021, Sorana ezită să își propună ținte mari: Momentan e să câștig următorul meci. Am învățat să iau pas cu pas, să nu mai am așteptări, pentru că, în general, asta pune presiune. Dacă mă întrebi strict care e obiectivul, e să câștig meciul următor. 

Dar da, am un an solid. Nu prea mă uit la clasament, dar am înțeles că sunt pe 20 și ceva în cursa pentru Turneul Campioanelor. Am avut puțin ghinion la Madrid, cu acea accidentare,  dar sunt fericită că sunt la o formă similară după revenire”. 

Citește mai multe știri de la Roland Garros:

Carla Suarez Navarro, bătălie epică la revenirea după cancer » A fost la un game de victorie în fața finalistei din 2018

Încă o retragere-șoc de la Roland Garros » Anunțul făcut de Petra Kvitova: „S-a întâmplat după conferința de duminică”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
cracker
cracker  •  02 Iunie 2021, 16:49

Bravo, felicitari! Trage de tine, lupta si fa-ne o bucurie la urmatorul meci si inca una ......

cmurarita
cmurarita  •  02 Iunie 2021, 16:18
Postat de cirus11 pe 02 Iunie 2021, 15:50

Pai da dar trebuie luat in considerare ca a fost un an de pandemie in care competitia nu s-a tinut asa ca nu poate fi neaparat invinuita ca nu a participat, nici nu a avut sansa sa refuze. Daca e cineva pacalit aici este CIO dar fiecare tara se lupta prin toate mijloacele posibile sa trimita jucatori la Olimpiada.

E o situatie complicata, dar eu unul ma bucur pt ea si pt Romania, mai ales ca e intr-o forma foarte buna. Medalie ... de ce nu? A luat Puig aur si nu ar putea lua Sorana ? :)

talpaiadului
talpaiadului  •  02 Iunie 2021, 16:17

De ce numai Prisecairu, sa se inscrie si Sorana in DDB!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează