SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Sorana Cîrstea, eliminată de Kvitova în semifinale la Miami » Cu ce s-a ales sportiva „tricoloră” după parcursul senzațional: urcare spectaculoasă în clasament și o mică avere

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 00:14 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 00:55

Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) a fost învinsă de Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA), scor 5-7, 4-6, în semifinalele turneului de la Miami. 

Colaborarea cu Thomas Johansson, începută în iarnă, a dus-o pe Sorana Cîrstea în prim-planul tenisului mondial. Un loc unde fanii „tricolori”, dar și specialiștii fenomenului, o așteptau de ani buni.

Sorana Cîrstea, lovitură de generic în semifinala cu Petra Kvitova: „Clipește și o vei rata!”
WTA MIAMI
Sorana Cîrstea, lovitură de generic în semifinala cu Petra Kvitova: „Clipește și o vei rata!”

Sfertul de finală de la Indian Wells, eșec în fața liderului mondial Iga Swiatek, a fost doar începutul unui „Sunshine Double” cu adevărat sclipitor.

Până în semifinale, sportiva „tricoloră” nu a cedat vreun set, deși în cale i-au ieșit Caroline Garcia (4 WTA) și Aryna Sabalenka (2 WTA).

Sorana Cîrstea, start fulminant în semifinala cu Kvitova

Astăzi, Sorana avea o serie de avantaje în drumul spre a doua finală de Masters din carieră, după cea pierdută în 2013, la Toronto, în fața Serenei Williams. Kvitova, o jucătoare de totul sau nimic, a avut mai puțin timp de odihnă. În plus, „centralul” de la Miami, mai lent, nu îi avantaja stilul.

Debutul înfruntării a fost unul echilibrat, dominat de serviciul celor două jucătoare. Cîrstea a încercat, firesc, să lungească raliurile, așteptând erorile adversare. A lovit mult în zona centrală, astfel încât Petrei să îi fie mai greu să deschidă unghiurile.

Sorana a fost prima care e izbutit break-ul. L-a și consolidat, a condus cu 5-3, apoi a avut două șanse de a închide actul inaugural, chiar pe propriul serviciu. Le-a irosit, iar din acel moment Kvitova a jucat fantastic, n-a mai greșit și a tranșat setul în 57 de minute, scor 7-5.

Petra Kvitova, „pact cu liniile” în semifinala cu Sorana Cîrstea 

Jocul a continuat sub aceleași auspicii. Petra a făcut un pact cu tușele terenului, a continuat să atace la limită și în majoritatea cazurilor a avut câștig milimetric de cauză. Moralul sportivei „tricolore” a fost zdruncinat serios. 

Toată limpezimea din debut a dispărut, primul serviciu n-a mai fost la fel de apăsat, iar Kvitova a continuat marșul spre finală.

Cu ce rămâne Sorana Cîrstea după parcursul de la Miami

Începând de luni, odată cu actualizarea clasamentului WTA, sportiva „tricoloră” va face un salt de 33 de poziții, până pe locul 41 WTA.

325.635 $și 390 de puncte WTA a obținut Sorana Cîrstea pentru parcursul de la Miami

FINAL » Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 4-6

4-5, Game Cîrstea: Forehand-ul Soranei produce câteva lovituri superbe. Trebuie să se ridice la același nivel și game-ul următor. 
3-5, Game Kvitova: Serviciul cehoaicei, fără cusur în setul secund. 
3-4, Game Cîrstea: Sorana rămâne în joc. Kvitova greșește mult, amintind de prima parte a înfruntării. 
2-4, Game Kvitova: Sorana ajunge la egalitate, moment în care Kvitova găsește două servicii colosale. 
2-3, Game Cîrstea: Sorana scapă dintr-o nouă situație complicată, de la 15-30. Este un semn bun în ceea ce privește moralul. 
1-3, Game Kvitova: Rafalele de vânt de la Miami nu o încurcă pe cehoaică la serviciu. 
1-2, Game Cîrstea: Serviciul o salvează pe Sorana dintr-o poziție ingrată, două mingi de break ale adversarei. Românca strânge pumnul și pare pregătită să lupte în continuare. 
0-2, Game Kvitova: Petra închide game-ul cu un as. 

Sorana Cîrstea, lovitură de generic în semifinala cu Petra Kvitova: „Clipește și o vei rata!”
WTA MIAMI
Sorana Cîrstea, lovitură de generic în semifinala cu Petra Kvitova: „Clipește și o vei rata!”

0-1, Break Kvitova: Sportiva din Cehia pare să aibă un pact cu liniile terenului în acest debut de set. Trei lovituri aterizează la limită și sunt imposibil de returnat. 
A început setul secund! 

Sorana Cîrstea, eliminată de Kvitova în semifinale la Miami » Cu ce s-a ales sportiva „tricoloră” după parcursul senzațional: urcare spectaculoasă în clasament și o mică avere
Statistica primului set / FOTO: Captură TV @Digi Sport 2

5-7, Game și Set Kvitova: Sportiva din Cehia își adjudecă actul inaugural după 57 de minute. 
5-6, Break Kvitova: Cehoaica nu mai greșește nimic. Sorana nu are soluții și pierde încă un game la zero. 
5-5, Game Kvitova: Apar semne de nervozitate în jocul Soranei. Petra își face serviciul fără să piardă vreun punct. 
5-4, Break Kvitova: Sorana irosește două mingi de set. Kvitova prinde toate liniile în continuare game-ului și se apropie.
5-3, Game Kvitova: Petra scapă dintr-o situație complicată, de la 0-30.
5-2, Game Cîrstea: Sorana confirmă break-ul. Revine de la 0-30 și închide cu un as!
4-2, Break Cîrstea: Sorana găsește trei retururi de generic, dar nu fructifică cele două mingi de break create. Game-ul este unul crâncen, cel mai lung de până acum. Sportiva „tricoloră” triumfă în final.

3-2, Game Cîrstea: Nicio problemă pentru Sorana. Game-ul a fost închis cu un as la interior.
2-2, Game Kvitova: Sorana și-a creat o oportunitate de break. A riscat în raliul decisiv, dar backhand-ul ei în lung de linie a ieșit câțiva centimetri afară.
2-1, Game Cîrstea: Sorana salvează o minge de break cu un serviciu magistral, la exterior. 
1-1, Game Kvitova: Sorana ajunge la 30-15 jucând cu mingi pe centrul terenului. Petra e salvată de 3 servicii perfecte. 

1-0, Game Cîrstea: Meciul începe conform tuturor previziunilor. Kvitova încearcă să închidă rapid schimburile, dar greșește mult. Sorana profită.
A început semifinala. Sorana Cîrstea servește prima!

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea: 

„Ne face mândri!” » Fotbaliștii echipei din Liga 1 au venit la antrenament cu un mesaj pentru Sorana Cîrstea: „Ce reușește este de apreciat”

Gazeta a vorbit cu primul antrenor al Soranei Cîrstea: „Are arme și pentru un Grand Slam!” + antrenamente la 6 dimineața și la miezul nopții

Impunător! S-a calificat în semifinale la Miami, iar adversarul exclamă: „E imposibil să ții pasul cu el! Cu Big 3 am putut respira mai bine decât împotriva lui”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
Trandafir
Trandafir  •  01 Aprilie 2023, 15:00

La WTA 250 Bogota au meciuri astazi Cristian si Bara. Succes la amandoua !

Trandafir
Trandafir  •  01 Aprilie 2023, 14:21

A inceput turneul de la Chatlestone unde participa Begu si Lee, dar GSP-ul inca nu a aflat !!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  01 Aprilie 2023, 09:06

V-ati linistit aia care o vedeati pe Sorana castigand un turneu de Grand Slam anul asta ? E f greu dpdv mental sa castigi tot timp de 2 saptamani.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează